Το ανθρωπάκι

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Δεκεμβρίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία
1969

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Σπύρος Καλογήρου, Νίτσα Μαρούδα, Μαίρη Μεταξά, Μίτση Κωνσταντάρα, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Γιώργος Γρηγορίου, Δημήτρης Κλέρης, Ανθή Γούναρη, Βαγγέλης Παύλου, Νίκος Κυριακίδης , Χρήστος Νάτσιος, Κωστής Τσώνος, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Ρένα Πασχαλίδου, Νίκος Γαλιάτσος, Κυριάκος Δανίκας, Γαλήνη Κάσσου, Ντίνος Δουλγεράκης, Δήμητρα Σερεμέτη, Αλέκος Μαυρίδης, Κώστας Λυκούδης, Πία Σμολένσκυ, Κώστας Πανουργιάς, Νικόλ Κοκκίνου (χορός), Χάρης Μαντάς (χορός), Βαγγέλης Σιδέρης (χορός)

Περίληψη: Ένας υφασματέμπορος, ο Ευτύχιος Κοπέογλου, παντρεύεται την υπάλληλο του Κική, παρά τη σφοδρή αντίρρηση της μητέρας του, της κυρά-Πολυξένης. Με την Κική είναι επίσης ερωτευμένος και ο χασάπης της γειτονιάς, ο Παναγιώτης, ο οποίος κάποια μέρα αποφασίζει να γίνει παραγωγός μιας ταινίας και μάλιστα με πρωταγωνίστρια την Κική. Ο ζηλιάρης Ευτύχιος, μπροστά στην επιμονή της γυναίκας του, συμφωνεί τελικά και επιπλέον αποδέχεται να κρατηθεί κρυφός ο γάμος του, ώστε να μην γίνει εμπόδιο στην καριέρα της. Τα προβλήματα για τον Ευτύχιο έχουν μόλις αρχίσει, ιδιαιτέρως όταν η Κική μένει έγκυος και επιπλέον πρέπει, σύμφωνα με το σενάριο, να παντρευτεί τον συμπρωταγωνιστή της.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 368.680 εισιτήρια. Ήρθε στην 10η θέση σε 99 ταινίες.
-Η ταινία σατιρίζει την πληθώρα φτηνών ταινιών που γυρίζονταν τότε, όταν ο καθένας πουλούσε ένα οικόπεδο στο χωριό του για να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Το αποτέλεσμα ήταν να προβάλλονται παραπάνω από 100 ελληνικές ταινίες κάθε χρονιά, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν κάκιστες, κάτι που οδήγησε στον μαρασμό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Όπως συνήθιζε να λέει ο Φίνος: Εγώ κάνω καλές και κακές ταινίες. Άλλοι κάνουν κάτι πράγματα που δεν είναι ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το ανθρωπάκι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ άνθρωπος της καρπαζιάς
Επόμενο άρθροΕγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ

Similar Articles

Comments