Ήξερες ότι ο Κώστας Βουτσάς …

Κώστας Βουτσάς

Ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές για την καριέρα και τη ζωή του Κώστα Βουτσά και μας τις αποκαλύπτει…

voutsas

1ον. Πάντα μετά το τέλος κάθε παράστασης ο Κώστας Βουτσάς δεχόταν στο καμαρίνι του τον κόσμο που ήθελε να τον συγχαρεί και να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του. Αυτό συνέβαινε ακόμα κι όταν ήταν πολύ κουρασμένος γιατί όπως έλεγε σεβόταν όλους αυτούς που τον αγαπούσαν και πλήρωναν για να τον δουν.

2ον. Από το 1953 έως το 1975 πρωταγωνίστησε η συμμετείχε σε 56 ταινίες. Οι πιο πολλές που γύρισε σε μια χρονιά ήταν το 1963. Έξι στον αριθμό με πιο πετυχημένη την αισθηματική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη, “Ένα κορίτσι για δύο” που έκοψε 386.817 εισιτήρια.

3ον. Το 1969 ο Κώστας Βουτσάς είχε πάει στα γυρίσματα της ταινίας, “Η Παριζιάνα” για να πάρει την τότε σύζυγο του Έρρικα Μπρόγιερ και ενώ περίμενε να τελειώσει το γύρισμα ζήτησε από τον Γιάννη Δαλιανίδη να συμμετάσχει ως κομπάρσος σε μια σκηνή. Έτσι σε μια σκηνή η Ρένα Βλαχοπούλου πατάει καταλάθος και πέφτει πάνω στον αγαπημένο ηθοποιό.

4ον. Εξαιτίας ενός προβλήματος που είχε με το αναπνευστικό του απέφευγε το τσιγάρο ενώ σπάνια κάπνιζε και για τις ανάγκες κάποιου ρόλου γιατί ήξερε πως τις ταινίες του τις βλέπουν και μικρά παιδιά και δεν ήθελε να δίνει αυτό το παράδειγμα.

5ον. Μετά το 1965 και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο Κώστας Βουτσάς ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος καλλιτέχνης. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός ηθοποιός που γύριζε συγχρόνως ταινίες και για την Φίνος Φιλμ άλλα και για το Καραγιάννη – Καρατζόπουλο.

6ον. Την χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου όλοι οι κινηματογράφοι στην επαρχία ζητούσαν να προβάλλουν ταινίες του καθώς έκοβαν περισσότερα εισιτήρια από οποιονδήποτε άλλον άντρα συνάδελφο του.

7ον. Με την μόνη πρωταγωνίστρια της γενιάς του που δεν συνεργάστηκε ποτέ ήταν η Τζένη Καρέζη.

8ον. Η τελευταία του επιτυχία στον κινηματογράφο (σε μεγάλο ρόλο) ήταν το 2009 στην κωμωδία του Χρήστου Δήμα, “Νήσος“.

Προηγούμενο άρθροΠαζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 925ο
Επόμενο άρθροΠαζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 926ο
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.