Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου 1955
Παραγωγός: Ανδρέας Δρίτσας
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Συγγραφέας: Γιώργος Τζαβέλλας
Σεναρίο: Γιώργος Τζαβέλλας

Βουκολική
1955

Ηθοποιοί: Γιώργος Φούντας (Μήτρος), Αλέκα Κατσέλη, Χριστίνα Καλογερίκου, Παντελής Ζερβός, Γιώργος Δαμασιώτης, Κώστας Κακκαβάς (Λιάκος), Χριστίνα Σύλβα (Κρουστάλλω), Γεωργία Βασιλειάδου, Χριστίνα Αποστόλου, Θόδωρος Κατσαδράμης, Στέλιος Παπαδάκης , Χάρις Λουκέα, Γιάννης Ρούσσος , Γρηγόρης Τζωρτζάκης, Μαρία Ρούσσου , Κ. Τσιφλάκος, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Κ. Γιαννάκου

Περίληψη: Ένας μεγαλοτσέλιγκας, ο Μήτρος, χαρίζει στην πεντάμορφη Κρουστάλλω ένα χρυσαφένιο σταυρό για να της δείξει τα τρυφερά του αισθήματα. Δεν γνωρίζει όμως πως αυτή είναι ήδη ερωτευμένη με τον Λιάκο, ένα πάμπτωχο τσοπανόπουλο, στο οποίο ο Μήτρος χρωστά τη ζωή του, γιατί παλιότερα τον είχε σώσει από βέβαιο πνιγμό στο ποτάμι. Ο σταυρός στο λαιμό της βοσκοπούλας προκαλεί φιλονικίες ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ ο Μήτρος ζητάει το χέρι της Κρουστάλλως. Έτσι, δημιουργούνται κι άλλες τραγικές επιπλοκές, που όμως ξεδιαλύνονται σταδιακά, καθώς η σύνεση και η φρόνηση επικρατούν.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 48.086 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 24 ταινίες.
-Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο δραματικό ειδύλλιο που έγραψε ο Δημήτριος Κορομηλάς το 1891.
-Την ίδια χρονιά (1955) έγιναν δύο παραγωγές με το ίδιο θέμα και τον ίδιο τίτλο. Η πρώτη σκηνοθετήθηκε από τον Ντίνο Δημόπουλο για την Finos Film και η δεύτερη από τον Δημήτρη Δαδήρα για την Ολύμπια Φιλμ. Η διαφορά τους ήταν κυρίως στην επιλογή των ηθοποιών. Η ταινία του Ντίνου Δημόπουλου βασίστηκε σε σενάριο του Γιώργου Τζαβέλλα και θεωρείται υπέρτερη.
-Αντίστοιχη ταινία είχε γυριστεί και το 1932, με ομώνυμο τίτλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσακίρη και Ηλία Παρασκευά σε παραγωγή Ολύμπια Φιλμ.
-Παραγωγός της ταινίας στο επιτελείο της Finos Film ήταν ο Α. Δρίτσας.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ ατσίδας
Επόμενο άρθροΠοτέ την Κυριακή

Similar Articles

Comments