10.9 C
Athens
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2025

Ψυχώ αλλά Μεν και Δεν…

"Οι Μεν και Δεν" όχι μόνο αποτελούν...

Μίμης Πλέσσας: Τα άγνωστα περιστατικά της ζωής του

Ο Μίμης Πλέσσας, ο μουσικοσυνθέτης με τις...

Ορέστης Μακρής: Μία κατηγορά ηθοποιού από μόνος του

Και οι δυνατοί λυγίζουν…Όχι, δεν είναι τίτλος...
Κατηγορία:

Ένας κοντός θα μας σώσει 1981-1982

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1981
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 198§
Διάρκεια: 100' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Φωτογραφία: Δημήτρης Παπακωνσταντής
Μουσική συνθεση: Τάκης Μουσαφίρης
Εταιρία παραγωγης: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Ρίτα Σακελλαρίου, Αρετή Κυπραίου, Μάριος Κυπραίος
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Νίκος Ρίζος (Φώντας Τσακίρης), Έλενα Ναθαναήλ (Φλώρα), Έλσα Ρίζου (Μάρθα), Κώστας Καραγιώργης (Λουκάς Παπατρέξης), Καίτη Λαμπροπούλου (Μίρβα), Νίκος Βερλέκης, Έφη Κοσμά (γραμματέας), Δημήτρης Ιωακειμίδης (Παναγής, αδελφός Μάρθας), Άλκης Ζερβός (Χάρης Μπελόκας), Πάνος Μιχαλόπουλος (γύφτος), Ντίνος Ηλιόπουλος (Σπύρος Αποστόλου), Ανθή Γούναρη (Φρόσω), Δημήτρης Μπάνος, Αλέκος Ζαρταλούδης, Μάρκος Λεζές (τροχονόμος), Θανάσης Λιάμης, Ηλίας Κακλαμάνης, Απόστολος Σουγκλάκος (Σουγκλάκος), Άννα Τσώνη (Μαριάννα)

Ένας κοντός θα μας σώσει 1981-1982
Σκηνή από την ταινία, “Ένας κοντός θα μας σώσει”.

Η ταινία, “Ένας κοντός θα μας σώσει” προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982 και έκοψε 53.994 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 45 ταινίες. Ελληνική παρωδία του δημοφιλούς εκείνη την εποχή αμερικάνικου σήριαλ “Ντάλας”.

Περίληψη της ταινίας, “Ένας κοντός θα μας σώσει”

Ο Φώντας Τσακίρης (Νίκος Ρίζος) είναι οδηγός νταλίκας και φανατικός τηλεθεατής. Το όνειρό του είναι να αποκτήσει δικό του ταξί, αλλά χάνει τη δουλειά του και έτσι αναγκάζεται να αναζητήσει αλλού εργασία.

Προσφεύγει σε μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, την οποία διευθύνει η Φλώρα (Έλενα Ναθαναήλ), η δυναμική κόρη του ντελικάτου Σπύρου Αποστόλου (Ντίνος Ηλιόπουλος).

Εκεί, ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών Χάρης Μπελόκας (Άλκης Ζερβός) ανακαλύπτει το ταλέντο του και ο Φώντας δέχεται να πρωταγωνιστήσει στο νέο σίριαλ, με τον όρο να κρατήσει κρυφό το γάμο του με τη Μάρθα (Έλσα Ρίζου), η οποία αναγκάζεται να παριστάνει την αδελφή του, τη Χριστίνα.

Στη συνέχεια, τον ερωτεύεται η συμπρωταγωνίστριά του, μια παλιά πριμαντόνα της όπερας και ερωμένη του Αποστόλου, η Μίρβα. Ακολουθεί η γραμματέας της Φλώρας, που κι αυτή ξετρελαίνεται με τον Φώντα που τώρα κινδυνεύει να χάσει τη γυναίκα του και να διαλύσει το σπίτι του.

Η άφιξη όμως στην Αθήνα του Μανιάτη αδελφού της Μάρθας (Δημήτρης Ιωακειμίδης), του σκληροτράχηλου Παναγή, αποκαθιστά την τάξη, καθώς ο τελευταίος βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Στην ίδια κατηγορια

Υπέροχες νύφες κορόιδα γαμπροί 1971-1972

Η ταινία, "Υπέροχες νύφες κορόιδα γαμπροί" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 72.703 εισιτήρια....

Η ζωή ενός ανθρώπου 1968-1969

Η ταινία, "Η ζωή ενός ανθρώπου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 99.410 εισιτήρια....

Η κόρη του ήλιου 1971-1972

Η ταινία, "Η κόρη του ήλιου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 315.258 εισιτήρια....

Από που πάνε για τη χαβούζα 1978-1979

Η ταινία, "Από που πάνε για τη χαβούζα" προβλήθηκε την σαιζόν 1978-1979 και έκοψε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία