Το κορίτσι της γειτονιάς

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1954
Παραγωγός: Χρήστος Μανιάτης
Φωτογραφία: Louis Hepp
Συγγραφέας: Ανδρέας Λαμπρινός
Σεναρίο: Ανδρέας Λαμπρινός

Δραματική
1954

Ηθοποιοί: Σμαρούλα Γιούλη, Γιώργος Φούντας, Δέσπω Διαμαντίδου, Τζαβαλάς Καρούσος, Καίτη Λαμπροπούλου, Ορέστης Μακρής, Μιχάλης Μπούχλης, Δημήτρης Νικολαϊδης , Φραγκούλης Φραγκούλης, Μιχάλης Ιακωβίδης, Κάκια Κοντοπούλου, Λάμπρος Κοτσίρης, Στέφανος Σκοπελίτης, Καίτη Κοκκίνου, Γιώργος Σταυρακάκης, Μίμης Ρουγγέρης, Παναγιώτης Καραβουσάνος (τραγούδι), Τρίο Ροντέο (τραγούδι), Ζωή Μάγγου (τραγούδι), Λέλα Κατσαρού (τραγούδι), Βάσος Ευαγγέλου (τραγούδι), Αφές Καλαβρού (τραγούδι), Αφοί Πάντα (τραγούδι), Ανδρέας Ντούζος (χορευτής), Κική Τρακάκη (χορεύτρια), Κάκια Κοντοπούλου (χορεύτρια), Δ. Παντερμάκης (χορευτής)

Περίληψη: Η όμορφη Πίτσα που κατοικεί σε μια φτωχογειτονιά της Πλάκας, κάτω απ’ την Ακρόπολη, ονειρεύεται να ζήσει μες στα μεγαλεία και τα πλούτη. Ο πατέρας της, ο μπάρμπα-Πέτρος, είναι ένας φτωχός γυρολόγος που έχει φίλο έναν αλκοολικό τσαγκάρη, τον γερο-Στάμο. Στην ίδια γειτονιά έχει μεγαλώσει κι ο Σπύρος που αγαπά την Πίτσα και θέλει να την κάνει γυναίκα του. Ο Σπύρος δουλεύει το καφενείο που του άφησε ο πατέρας του και θέλει να ζήσει για πάντα στην Πλάκα. Η κοπέλα όμως κοιτάζει αλλού και, θαμπωμένη από τα πλούτη του ηλικιωμένου εκατομμυριούχου κυρίου Φούλη, ο οποίος τη θέλει για ερωμένη του, δέχεται την πονηρή πρόταση ενός ντιλετάντη προαγωγού, του Ντιντή, και το σκάει από το σπίτι. Μια πόρνη πολυτελείας, η Κάκια, καθώς κι ο μεταμελημένος Ντιντής, την κάνουν να καταλάβει το παραστράτημά της και την πείθουν να ξαναγυρίσει στην Πλάκα, όπου ο γερο-Στάμος πασχίζει να πείσει τον πικραμένο πατέρα της και τον Σπύρο, τους μοναδικούς ανθρώπους που τη νοιάζονται, να τη δεχτούν και να την κρατήσουν κοντά τους.
Παρασκήνιο: Η ταινία είναι βασισμένη σε οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 41.497 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 21 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το κορίτσι της γειτονιάς
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments