10.2 C
Athens
Κατηγορία:

Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι 1979-1980

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1980
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1980
Διάρκεια: 95' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός
Σενάριο: Θόδωρος Μαραγκός
Συγγραφέας: Θόδωρος Μαραγκός
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Μουσική συνθεση: Ζακ Μεναχέμ
Εταιρία παραγωγης: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Παραγωγός: Θόδωρος Μαραγκός
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος (Θανάσης Μαγγάνας), Άννα Μαντζουράνη (Άννα Μαγγάνα), Ηλίας Λογοθέτης (Θόδωρος Ξεζουμίδης), Αντώνης Αντωνίου (Ντίνος Παπαδημητρίου), Κώστας Τσάκωνας (Νικόδημος, λογιστής "παραθυράκιας"), Βάσος Ανδρονίδης (υπουργός), Ανέστης Βλάχος (Αντρέας Κούμαρης), Νίκος Καλογερόπουλος (διεθυντής εφορίας), Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Πίτσα Κάτσικα, Αρτέμης Μάτσας (Αλέξανδρος Τσεκούρας, εφοριακός), Θέμης Μάνεσης (Λευτέρης Παλαιολόγος), Βασίλης Τσιπίδης (Γιάννης Χοντρογιάννης), Ηλίας Πλακίδης, Ανδρέας Λιάσκος, Μαργαρίτα Ανθίδου, Μαίρη Λαζαρίδου, Θανάσης Λιάμης, Αλίκη Ακοντίδου, Γιώργος Σταυρόπουλος , Δημήτρης Πιατάς (παπάς), Λευτέρης Τζουλάκης, Αλέκος Πετρίδης, Μανώλης Βλαχάκης, Irene Maradei, Αλέκος Λειβαδίτης (Χαράλαμπος Ξεζουμίδης), Όλγα Μαραγκού (μικρή), Άννα Μαραγκού (μικρή)

Η ταινία, “Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι” προβλήθηκε τη σαιζόν 1979-1980 και έκοψε 105.884 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 26 ταινίες.

Περίληψη της ταινίας, “Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι”

Ο Θανάσης (Θανάσης Βέγγος) είναι υπάλληλος σε μια Εφορία Αθηνών και η γυναίκα του, προσφερόμενη να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια -έχουν και 2 παιδιά- και παρά τις αποτροπές του άντρα της, πιάνει δουλειά στο εργοστάσιο Ξεζουμίδη. Η ζωή του ζευγαριού γίνεται δύσκολη με τα διαφορετικά ωράρια εργασίας που έχουν, όμως δεν το βάζουν κάτω.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, βλέποντας πως η εκπροσώπησή τους μεσα από το κλαδικό σωματείο και από ένα “σωματείο” που έχει ιδρύσει η επιχείρηση είναι ανύπαρκτη, αποφασίζουν να ιδρύσουν ένα δικό τους Σωματείο που θα ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του χώρου εργασίας τους.

Μόλις το μαθαίνουν οι επιχειρηματίες, προχωρούν σε μαζική απόλυση 42 εργατών (αυτών που ίδρυσαν το Σωματείο) με τη δικαιολογία της μείωσης εξόδων.

Την ίδια χρονική περίοδο, η εφορία αναθέτει στον Θανάση να ελέγξει το εργοστάσιο Ξεζουμίδη. Ο Θανάσης ανακαλύπτει πως οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου είναι -απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία- κοινοί απατεώνες.

Οταν τους ανακοινώνει τα φορολογικά του ευρήματα και αρνείται να δωροδοκηθεί, τον απειλούν με δυσμενή μετάθεση, η οποία και πραγματοποιείται άμεσα. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά απεργία πείνας που καταλήγει στην απόλυσή του.

Έτσι βρίσκεται άνεργος στο δρόμο να ζητά δουλειά μ’ ένα πλακάτ. Την ίδια στιγμή οι εργάτες στο εργοστάσιο Ξεζουμίδη έχουν κατέβει σε απεργία και οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να φέρουν απεργοσπάστες για να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Ένα πούλμαν κυκλοφορεί στις πλατείες και μαζεύει όποιον ζητά δουλειά και τυχαία και τον Θανάση.

Όταν φτάνουν στο εργοστάσιο και καταλαβαίνουν που τους πηγαίνουν να δουλέψουν, με αρχηγό τον Θανάση αποφασίζουν να συμπαρασταθούν στους απεργούς. Σύμφωνα με τον σεναριογράφο, η απεργία μετά από 34 ημέρες, απέφερε τα αιτούμενα.

Στην ίδια κατηγορια

Και ο πρώτος ματάκιας

Περίληψη: Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία...

Γλυκιά συμμορία 1983-1984

Η ταινία, "Γλυκιά συμμορία" προβλήθηκε τη σαιζόν 1983-1984 και έκοψε 99.229 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Ψάχνοντας για την Πηνελόπη 1981-1982

Η ταινία, “Ψάχνοντας για την Πηνελόπη” προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982. Περίληψη της ταινίας, "Ψάχνοντας για...

Η κόρη μου η ψεύτρα 1967-1968

Η ταινία, "Η κόρη μου η ψεύτρα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 39.315...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία