Δουλικό αμέσου δράσεως

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1972
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Νίκος Καμπάνης
Σεναρίο: Νίκος Καμπάνης

Κωμωδία
1972

Ηθοποιοί: Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιάννης Βογιατζής , Σμάρω Στεφανίδου, Σωτήρης Τζεβελέκος, Μίλτος Κοντέας, Αλέκα Μακρή, Μαρία Σόκαλη, Βασίλης Βασταρδής, Γιώργος Γρηγορίου, Γιώργος Τζιφός, Μαίρη Φαρμάκη, Νίκη Φιλοπούλου, Καίτη Πετρίδου, Μαργαρίτα Γεράρδου, Νίκη Μακρή, Γιώργος Αρμαδώρος, Πέτρος Μήλας (τραγούδι)

Περίληψη: Μια νέα ηθοποιός με «πολύ ταλέντο», η Δέσποινα, που συνήθως παίζει ρόλους υπηρέτριας, συνδέεται μ’ έναν άβγαλτο και άβουλο τύπο, τον Άγγελο, τον οποίο καταπιέζει η αυταρχική μητέρα του. Όταν η τελευταία δεν του επιτρέπει να παντρευτεί τη Δέσποινα, επειδή είναι θεατρίνα, εκείνη του προτείνει να πάει σπίτι του ως υπηρέτρια και να παίξει ένα ρόλο που τον ξέρει πολύ καλά από το θέατρο. Ο Άγγελος δέχεται κι η Δέσποινα πιάνει αμέσως δουλειά, κερδίζοντας τη συμπάθεια της κυρίας της, η οποία τη γλιτώνει από έναν απατεώνα που πήγαινε να της φάει την περιουσία. Έτσι μετά φανών και λαμπάδων, η Δέσποινα παντρεύεται τον γιο της.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 120.821 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 64 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Δουλικό αμέσου δράσεως
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΙσοβίτες
Επόμενο άρθροΚαμικάζι αγάπη μου

Similar Articles

Comments