Ησαϊα μη χορεύεις

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Σεναρίο: Λάκης Μιχαηλίδης

Κωμωδία
1969

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας (Ησαϊας Στεφανάκης) , Τζένη Ρουσσέα (Αγνή / Σοφία) , Άννα Μαντζουράνη (Μπούλα) , Νικήτας Πλατής (Λευτέρης) , Μίτση Κωνσταντάρα (Σωτηρία) , Ανδρέας Μπάρκουλης (Χάρης) , Νάσος Κεδράκας (Παντελής) , Ντάνος Λυγίζος (πλασιέ βιβλίων) , Γιώργος Γρηγορίου (γραμματέας Αγνής) , Ρένα Πασχαλίδου (Μιρέλλα) , Γιάννης Φύριος (Σουτζούκογλου) , Πόπη Δεληγιάννη , Νίτσα Μόλλυ , Γιάννης Μπουρνέλης , Πάνος Νικολακόπουλος , Νίκη Μακρή , Θόδωρος Κεφαλόπουλος , Λίτσα Μαύρου , Νικηφόρος Αργυριάδης , Ρουμπίνη Ασραγάνη , Μαρινέλλα (τραγούδι)

Πλοκή: Ο Ησαΐας Στεφανάκης είναι απογοητευμένος από τον πρώτο του γάμο, που κατέληξε σε διαζύγιο, και ανοίγει ένα γραφείο συνοικεσίων, διατυμπανίζοντας προς όλους ότι ο γάμος από συνοικέσιο είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την πραγματική ευτυχία. Παρ’ όλα αυτά, δεν καταφέρνει να αρραβωνιάσει την ανιψιά του Μπούλα που είναι ερωτευμένη μ’ έναν ευσταλή νέο, τον Χάρη, κάτι που καταφέρνει μια δημοσιογράφος, η Αγνή, η οποία είναι πολέμια του γάμου από συνοικέσιο και η οποία δίνει συμβουλές σε ερωτευμένους από τις σελίδες ενός λαϊκού περιοδικού. Η Αγνή, που είναι θεία του Χάρη, παρουσιάζεται στον Ησαΐα ως Σοφία Μακρή η οποία δήθεν ψάχνει για γαμπρό με συνοικέσιο, και πετυχαίνει να προσληφθεί ως υπάλληλος στο γραφείο του. Σκοπός της είναι να του αλλάξει μυαλά ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή του για το γάμο της Μπούλας με τον Χάρη. Το καταφέρνει αλλά ερωτεύεται τον Ησαΐα, κι έτσι καταλήγουν στην εκκλησία, από έρωτα και όχι από συνοικέσιο.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 248.927 εισιτήρια. Ήρθε στην 28η θέση σε 99 ταινίες .Ο Γιώργος Ζαμπέτας ερμηνεύει το τραγούδι “Ησαΐα Μη Χορεύεις” σε στίχους και μουσική του ιδίου, τραγούδι γραμμένο ειδικά για την ταινία. Η Μαρινέλλα ερμηνεύει την μεγάλη της επιτυχία “Πάλι Θα Κλάψω” σε στίχους της Σέβης Τηλιακού, ενώ τη μουσική έγραψε ο Νάκης Πετρίδης.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ησαϊα μη χορεύεις
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΡαγισμένες καρδιές
Επόμενο άρθροUranya

Similar Articles

Comments