Διαγωγή μηδέν

Παραγωγής: Ανζερβός
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 07 Μαρτίου 1949
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Μιχάλης Γαζιάδης
Συγγραφέας: Δημήτρης Γιαννουκάκης
Σεναρίο: Δημήτρης Γιαννουκάκης

Κωμωδία
1949

Ηθοποιοί: Έλλη Λαμπέτη , Λάμπρος Κωνσταντάρας , Ντίνος Ηλιόπουλος , Φραγκίσκος Μανέλλης , Λέλα Πατρικίου , Σπύρος Πατρίκιος , Δήμος Σταρένιος , Λάλας Ιακωβίδης , Γιώργος Νέζος , Ίκαρος Κανελλόπουλος , Φανή Νικολαϊδου , Μαίρη Λαϊδου , Λέλα Κανελλοπούλου , Λουκία Δαμάσκου , Κατερίνα Ζάχου , Νίκος Λεπενιώτης , Μαρία Λούβρου , Νίνα Αφεντάκη , Φραγκούλης Φραγκούλης , Δ. Αννίνου , Όλγα Κυριακίδου , Νίτσα Αβαταγγέλου , Παύλος Ραφελέτος , Δ. Μανιάτη , Λαμπάκης

Πλοκή: Με την Μπίλιω, τελειόφοιτη μαθήτρια κάποιου επαρχιακού γυμνασίου, είναι ερωτευμένος ο Φώτης που της κάνει συχνά καντάδες, καθώς και ο καθηγητής της Πλάτων Παπαδάκης που εκτός από τις καντάδες του, την τιμωρεί κιόλας, για να την κρατάει στα διαλείμματα μαζί του μέσα στην αίθουσα. Με τη βοήθεια της διευθύντριας του σχολείου, που είναι ερωτευμένη με τον Πλάτωνα, το νέο για τον έρωτα του καθηγητή διοχετεύεται στη μικρή κοινωνία της πόλης. Ο Πλάτων τώρα έχει να αντιμετωπίσει τον Φώτη, τη διευθύντριά του και τον πατέρα της Μπίλιως –που είναι και πρόεδρος της κοινότητας–, ο οποίος φροντίζει ώστε να μετατεθεί ο άτακτος καθηγητής, και στη θέση του να διοριστεί μια καθηγήτρια. Εκείνος, ωστόσο, κατορθώνει να επιστρέψει στο σχολείο μεταμφιεσμένος ως η νέα καθηγήτρια, με σκοπό να απαγάγει την Μπίλιω, η τελευταία όμως αρνείται να τον ακολουθήσει. Ακολούθως, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν απ’ όλες τις πλευρές και η Μπίλιω αρραβωνιάζεται τον Φώτη, ενώ ο Πλάτωνας αναγκάζεται να αποδεχτεί τον έρωτα της ασχημομούρας Μελπομένης.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1948-1949 και έκοψε 67.043 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 8 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Διαγωγή μηδέν
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments