Ντίνος Ηλιόπουλος: Και όμως, ξέχναγε τα λόγια του!!!

Ντίνος Ηλιόπουλος
Advertisement

Υπάρχουν ηθοποιοί που δεν μπορούν να αποστηθίσουν τα λόγια τους και αυτό είναι σοβαρό εμπόδιο στην καριέρα τους. Αυτός ο κωμικός το μετέτρεψε σε ατού.

Advertisement

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, δεν λένε; Έτσι κι αυτός ο μεγάλος ηθοποιός που είχε αδυναμία να μάθει τα λόγια του στο θέατρο ή στο σινεμά, κατάφερε να δημιουργήσει μια αξεπέραστη μανιέρα, κάνοντας συνεχώς πως ξεχνά τι ήθελε να πει.

iliopoulos 1
Ο Χάρρυ Κλυνν, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Σωτήρης Μουστάκας.

Το κοινό δεν αντιλήφθηκε ποτέ πως ένας τόσο σπουδαίος κωμικός θα είχε πρόβλημα να αποστηθίσει το κείμενο που του εμπιστεύονταν. Όμως ο Ντίνος Ηλιόπουλος που, σημειωτέο, χρησιμοποιούσε υποβολέα, μετέτρεψε αυτή την αδυναμία σε ατού και έστησε ολόκληρους ρόλους πάνω στην ελλειμματική του μνήμη.

Άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του, αναφέρθηκαν εκ των υστέρων στο «θανάσιμο» αυτό ελάττωμα που θα μπορούσε να αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο για σοβαρή καριέρα στην υποκριτική. Όμως ο Ηλιόπουλος, όπως κάθε ταλαντούχος άνθρωπος, κατάφερε να το χρησιμοποιήσει επ’ ωφελεία του και σήμερα απολαμβάνουμε έναν ηθοποιό που δεν μπορούσε να κάνει το στοιχειώδες: να απομνημονεύσει το ρόλο του.

Η διαδρομή του Ντίνου Ηλιόπουλου αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ευρηματικότητα και την τόλμη του χαρισματικού ανθρώπου, που χάρις στο ταλέντο κατορθώνει το ακατόρθωτο.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ο αγαπημένος κωμικός του Δημήτρη Χορν, ενώ και ο Βασίλης Λογοθετίδης ακόμα είχε εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο αυτού του ανθρώπου.

Προηγούμενο άρθροΤο Video Club στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΌταν ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Μίμης Παπαϊωάννου τραγούδησαν παρέα