Βασίλης Λογοθετίδης: 12 ταινίες στις οποίες τελικά δεν έπαιξε (βίντεο)

Βασίλης Λογοθετίδης
Advertisement

Ο Βασίλης Λογοθετίδης γεννήθηκε το 1898 στο Μυριόφυτο της Ανατολικής Θράκης. Έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Το 1915 αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο και τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε ερασιτεχνικά σε θεατρική σκηνή της Κωνσταντινούπολης κάνοντας μεγάλη εντύπωση.

Advertisement
logothetidis livikou

Στις περισσότερες εμφανίσεις, παρτενέρ του ήταν η Ίλυα Λιβυκού, με την οποία υπήρξαν ζευγάρι και στη ζωή, χωρίς όμως ποτέ να παντρευτούν. Οι δύο ηθοποιοί έζησαν ένα μεγάλο έρωτα, αλλά ο Βασίλης Λογοθετίδης ήταν, κατά βάση, μοναχικός άνθρωπος.

Ο Βασίλης Λογοθετίδης πέθανε στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου του 1960 στις 17:45 σε ηλικία 62 ετών, ενώ ετοιμαζόταν να πάει στο θέατρο του. Αναφέρεται, ότι, κατά τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από καρδιακά προβλήματα.

Θέλετε όμως να μάθετε σε πόσες ταινίες, κωμωδίες ΔΕΝ έπαιξε ο Βασίλης Λογοθετίδης; Σε 12! Έργα, δηλαδή, τα οποία ο ίδιος πρωτοπαρουσίασε στο θέατρο, αλλά στη συνέχεια τα είδαμε μεταφερμένα στο σινεμά και τα αγαπήσαμε με άλλους πρωταγωνιστές. Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι αυτές οι 12 ελληνικές ταινίες, ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia, έχουν την απάντηση…

Προηγούμενο άρθροΤο σωφεράκι: Δείτε παρασκήνια της ταινίας σε ένα εκπληκτικό βίντεο
Επόμενο άρθροΜεθύσι και ποτό στον Ελληνικό Κινηματογράφο (βίντεο)