Έλα στο θείο

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 06 Δεκεμβρίου 1950
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Joseph Hepp
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Σεναρίο: Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία
1950

Ηθοποιοί: Σμαρούλα Γιούλη (Ρούλα Γκιορέ), Νίκος Σταυρίδης (Αντώνης Ντούκουρας), Μίμης Φωτόπουλος (Φώτης Γκιορές), Γιάννης Ιωαννίδης (Χαρίλαος Ντούκουρας), Σπεράντζα Βρανά (Νανά), Λέλα Πατρικίου (θεία Ελένη), Νίκος Βασταρδής (Κώστας), Θάνος Τζενεράλης (Ζαφείρης), Νίκος Παπαδάκης (τραγούδι), Κώστας Σεϊτανίδης (μουσικός (κιθάρα)), Φώτης Πολυμέρης (τραγούδι), Στ. Τυρταίος (τραγούδι/κιθάρα), Πάνος Μακρής (τραγούδι/κιθάρα), Μπάμπης Μαλλίδης (μαέστρος ορχήστρας), Γιάννης Δέδες (μουσικός (κιθάρα)), Σταύρος Μπογιατζόπουλος (μουσικός (κιθάρα)), Ντούο Χάρμα (μουσικό ντούο)

Περίληψη: Ο Χαρίλαος Ντούκουρας θέλει με κάθε τρόπο να αποκαταστήσει τον αχαϊρευτο ανιψιό του Αντώνη. Μια λάθος αγγελία θα σταθεί αφορμή να γνωριστούν με το Φώτη Γιούρα και την όμορφη αδελφή του Λούλα. Ο Φώτης και ο Χαρίλαος συμφωνούν για τους γάμους. Η Λούλα αναγκάζεται να πει το ναι, λόγω της άσχημης οικονομικής θέσης του αδελφού της, παρόλο που αγαπάει τον υπάλληλο του Χαρίλαου, Κώστα. Ο Αντώνης με τη σειρά του που έχει σχέσεις με τη Νανά, κινδυνεύει να αποκληρωθεί από το θείο του…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 124.740 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 13 ταινίες.
-Η πρώτη συνεργασία Νίκου Τσιφόρου και Finos Film σε κωμωδία. Αν και κωμωδιογράφος, οι προηγούμενες ταινίες του που είχε γυρίσει ο Φίνος ήταν δραματικές, με ιδιαίτερη, ωστόσο, επιτυχία: “Χαμένοι Άγγελοι” και “Τελευταία Αποστολή”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Έλα στο θείο
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΕν ονόματι του νόμου
Επόμενο άρθρο20 γυναίκες κι’ εγώ

Similar Articles

Comments