Ότι λάμπει είναι χρυσός

Παραγωγής: T.V. Film
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1966
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Συγγραφέας: Τώνης Παπαζαχαρίου
Σεναρίο: Τώνης Παπαζαχαρίου

Κωμωδία
1966

Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος , Περικλής Χριστοφορίδης , Κατερίνα Γιουλάκη , Βασίλης Ανδρεόπουλος , Αντιγόνη Κουκούλη , Δημήτρης Χόπτηρης , Έφη Ροδίτη , Ερρίκος Κονταρίνης , Σπύρος Παππάς , Αλέξης Σμόνος , Πέρυ Ποράβου , Κώστας Γκίνης , Γεράσιμος Μαρόλιας , Olympians (τραγούδι) , Άννυ Μπωλ (τραγούδι) , Άννα Οπροπούλου , Μανώλης Δεστούνης

Πλοκή: Ο Ντίνος Ηλιόπουλος υποδύεται τον επιθεωρητή κινήσεως Λάμπρου, ο οποίος πέφτει θύμα παρεξήγησης από διεφθαρμένους εργαζόμενους του Οργανισμού Εξυπηρετήσεως Κοινού, οι οποίοι τον μπερδεύουν με τον οικονομικό επιθεωρητή. Προσπαθούν να τον καλοπιάσουν για να τους επιστρέψει ένα βιβλίο με ύποπτα στοιχεία. Τελικά, ο αληθινός επιθεωρητής μαθαίνει την αλήθεια, και ο Λάμπρου παίρνει υπό την εποπτεία του τους μεταμελημένους απατεωνίσκους.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 34.578 εισιτήρια. Ήρθε στην 100η θέση σε 117 ταινίες. Πρόκειται για διασκευή του θεατρικού έργου του Νικολάι Γκόγκολ “Ο Γενικός Διευθυντής”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ότι λάμπει είναι χρυσός
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΝήsos
Επόμενο άρθροΔιαγωγή μηδέν

Similar Articles

Comments