Η χαρτορίχτρα

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1967
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Τάκης Καλαντζής
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Σεναρίο: Λάκης Μιχαηλίδης

Κωμωδία
1967

Ηθοποιοί: Σταύρος Παράβας, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νατάσα Αποστόλου, Νικήτας Πλατής, Θύμιος Καρακατσάνης, Τζόλυ Γαρμπή, Ταϋγέτη, Ρία Δελούτση, Σωκράτης Κορρές, Θάνος Παπαδόπουλος, Κώστας Παπαχρήστος, Άννα Σταυρίδου, Κώστας Παπανίκος, Σπύρος Σπυριδωνάκος, Γ.Καναρής, Μαρινέλλα (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Σταύρος (Σταύρος Παράβας), έχοντας μόλις τελειώσει το στρατιωτικό του και φοβούμενος ότι θα χάσει την αγαπημένη του Ρίτα, αποφασίζει να μιμηθεί τη χαρτορίχτρα (Δέσποινα Στυλιανοπούλου) της γειτονιάς του. Το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία, αφού πείθει μέχρι και τους γονείς της Ρίτας ότι ο άνδρας που της προξένευαν δεν είναι κατάλληλος για την κόρη τους.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 319.844 εισιτήρια. Ήρθε στην 21η θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Η χαρτορίχτρα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα
Επόμενο άρθροΗ ταξιτζού

Similar Articles

Comments