Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα

Παραγωγής: Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς Ε.Π.Ε.
Πρεμιέρα: 26 Δεκεμβρίου 1960
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Giovanni Varriano
Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σεναρίο: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Κωμωδία
1960

Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη (Αλεξία), Ανδρέας Μπάρκουλης (Πάρις), Δέσπω Διαμαντίδου, Στέλιος Βόκοβιτς, Γιώργος Δαμασιώτης, Ελεάνα Απέργη, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Σπύρος Ολύμπιος, Γιώργος Βελέντζας, Μίλτος Τσίρκας, Χρήστος Δακτυλίδης, Δημήτρης Κούκης, Βασίλης Αυλωνίτης (Νοικοκύρης), Χρήστος Ευθυμίου (Γιατρός), Αλέκος Λειβαδίτης (Ντροπαλός), Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Τζαναμπέτης), Νίκος Σταυρίδης (Ωραίος), Μίμης Φωτόπουλος (Τεμπελχανάς), Ορέστης Μακρής (Στρατιωτικός)

Περίληψη: Σε ένα πάρτι, ο Πάρις Σεμερίδης ανακαλύπτει στο πρόσωπο της Αλέξιας, την κοπέλα με την οποία αλληλογραφούσε στο διάστημα που έλειπε στο εξωτερικό. Πριν τελειώσει η γιορτή η Αλέξια θα φύγει, θα πάρει το τρένο, όμως θα κατέβει σε λάθος στάση και θα χαθεί στο δάσος. Θα καταλήξει σε μια βίλα όπου μένουν επτά αδέλφια, γεροντοπαλίκαρα, που θα δεχθούν να τη φιλοξενήσουν…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 88.074 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση ανάμεσα σε 58 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ Κύπρος στις φλόγες
Επόμενο άρθροΗ χαρτορίχτρα

Similar Articles

Comments