Της κακομοίρας

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 18 Ιουνίου 1963
Παραγωγός: Κώστας Χατζηχρήστος
Φωτογραφία: Κώστας Φιλίππου
Συγγραφέας: Ντίνος Κατσουρίδης
Σεναρίο: Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία
1963

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος (Ζήκος), Νίκος Ρίζος (Κιτσάρας Μπουρμπούρης), Κώστας Δούκας (Παντελής Σκουφαντερός), Μαρίκα Νέζερ (Δέσποινα), Νίκος Φέρμας (Μανώλης), Ντίνα Τριάντη (Λίτσα), Θανάσης Μυλωνάς (Αργύρης), Νέλλη Παππά (Φιφίκα), Γιώργος Ολύμπιος (Σωτήρης), Γιώργος Βελέντζας (Μήτσος), Κώστας Μεντής (Ανδρέας), Β. Κορμού (Κατερίνα), Υβόνη Βλαδίμηρου, Χρήστος Βαμβακάς (τραγούδι)

Περίληψη: Ο μπακαλόγατος του παντοπώλη Παντελή, ο Ζήκος, ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει. Το αφεντικό του θέλει να παντρευτεί μια πολύ νεότερη του κοπέλα, τη Λίτσα, και ο Ζήκος θέλει τη φίλη της τη Φιφίκα. Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους. Όταν τα ζευγάρια κλέβονται, οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 201.008 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 92 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Της κακομοίρας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΙστορία μιας κάλπικης λίρας
Επόμενο άρθροΣτέλλα

Similar Articles

Comments