Ο ωραιότερος Έλληνας ηθοποιός σύμφωνα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Advertisement

Ποιος ήταν ο ωραιότερος Έλληνας ηθοποιός για τη Αλίκη Βουγιουκλάκη; Ένα άγνωστο ειδύλλιο δείχνει την προτίμησή της.

Advertisement

Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Αλεξανδράκης και Νίκος Κούρκουλος ήταν ένα τρίπτυχο γοητείας από το οποίο δύσκολα θα μπορούσε να ξεφύγει μια γυναίκα ακόμα και αν αυτή λεγόταν Αλίκη Βουγιουκλάκη. Άλλωστε ο Δημήτρης της ήταν αυτός που της “έκλεισε το σπίτι” τελικά.

Ωστόσο τα γούστα των ανθρώπων ποικίλλουν και η εθνική μας σταρ είχε κάθε δικαίωμα να διαλέξει εκείνη σε ποιον θα έδινε το «μήλο της ομορφιάς».

Αν δεχτούμε ότι μια γυναίκα σαν κι αυτήν θα έκανε πράξη την προτίμησή της, τότε ξέρουμε με ασφάλεια πως ο άντρας-ορόσημο για την Αλίκη ήταν ο Φαίδων Γεωργίτσης, έστω κι αν το άγνωστο ειδύλλιο κράτησε για ένα καλοκαίρι. Τόση ήταν η φλόγα του…

aliki faidon 1

Το 1963 ο νεαρός Φαίδων Γεωργίτσης έπαιζε στα “Κόκκινα φανάρια“, κι ήταν αυτός ο πρώτος σημαντικός κινηματογραφικός του ρόλος. Στα γυρίσματα της ταινίας «συνόρευε» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία πρωταγωνιστούσε στη ταινία, “Χτυποκάρδια στο θρανίο“. Αναπτύχθηκε ένα θυελλώδες φλερτ που θα κρατήσει όχι πολύ αλλά ούτε και λίγο – ένα ολόκληρο καλοκαίρι.

Η εθνική μας σταρ έδειχνε πραγματικά ξετρελαμένη με τον νεαρό “Γεωργί” της. Ήταν φανερό πως αυτή η ιστορία θα πήγαινε μακριά, ίσως να έφτανε και στα σκαλιά της εκκλησίας, αφού η Αλίκη τον γνώρισε και στην μητέρα της, Έμυ.

Ο ίδιος ο Γεωργίτσης ισχυριζόταν πως του ζήτησε να παντρευτούν από τη δεύτερη μέρα. Αν είναι αλήθεια αυτό, εκείνο που τον κράτησε μακριά από τη μεγάλη σκιά της Αλίκης ήταν η βαθύτερη σχέση του με την Μπέτυ Αρβανίτη.

Στο τέλος εγκατέλειψε τη Βουγιουκλάκη, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν ήθελε να γίνει ο «κύριος Βουγιουκλάκης». Με την παθιασμένη συμπεριφορά της η εθνική μας σταρ έδειξε την προτίμησή της στο νεαρό ηθοποιό πολύ πριν πιαστεί στους έρωτες με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

“Πήγαμε μαζί και διακοπές εκείνο το καλοκαίρι στη Χαλκίδα. Η Αλίκη από τη δεύτερη μέρα που τα φτιάξαμε, μου ζήτησε να…”

«Ναι, με την Αλίκη πηγαίναμε για γάμο. Ζήσαμε μοναδικό καλοκαίρι το ’63, γεμάτο πάθος. Εγώ γύριζα τότε «Τα κόκκινα φανάρια». Εκείνη λοιπόν γύριζε στα ίδια στούντιο με τον Παπαμιχαήλ και με έναν Τούρκο το «Χτυποκάρδια στο θρανίο» σε τουρκική βερσιόν.

Μου έλεγε ότι είμαι ο τύπος που της άρεσε πάρα πολύ. Γαλανά μάτια, ζυγωματικά, θεληματικό πηγούνι και τέτοια. Μου έλεγε επίσης ότι πολλοί πρωταγωνιστές τής την έπεφταν τότε, αλλά εκείνη γούσταρε εμένα. Όμως εγώ εκείνη την εποχή ήμουν πολύ ερωτευμένος με την Μπέτυ Αρβανίτη, η οποία χώρισε τον άντρα της για μένα. Εγώ ήμουν πιτσιρικάς τότε.

aliki faidon 2

Μου την έπεσε λοιπόν η Βουγιουκλάκη, δεν θα ενδώσω; Άλλωστε την εποχή εκείνη ήταν προσόν να πηγαίνεις με πολλές γυναίκες. Δεν θεωρούνταν μειονέκτημα ο άνδρας να απατά τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα τον άνδρα. Έτσι δεν θεώρησα ότι είχα απιστήσει απέναντι στην Μπέτυ για χάρη της Βουγιουκλάκη.

Ήταν πολύ καλή και τσαχπίνα. Πήγαμε μαζί και διακοπές εκείνο το καλοκαίρι στη Χαλκίδα. Η Αλίκη από τη δεύτερη μέρα που τα φτιάξαμε, μου ζήτησε να παντρευτούμε. Με πήγε στη μάνα της την κυρία Έμυ και μπροστά της μου ζήτησε να παντρευτούμε.

Από την άλλη, η Αλίκη καθημερινά ερχόταν στο φτωχικό μας σπίτι στη Νέα Σμύρνη και έβλεπε τη μάνα μου. Ο έρωτας της Αλίκης για μένα ήταν και η αρχή για να χαλάσει η σχέση μου με την Μπέτυ. Αν και μείναμε μαζί με την Μπέτυ για πολλά χρόνια, ωστόσο ήταν ένα γεγονός που μας στιγμάτισε», είχε εξομολογηθεί ο Φαίδων Γεωργίτσης.

Προηγούμενο άρθροΈνας ήρως με παντούφλες: Πού είναι η πλατεία που γυρίστηκε η ταινία
Επόμενο άρθροΗλία ρίχτο: Όταν ο Παντελής Βούλγαρης ζήτησε να ξαναχτιστεί το Βιετνάμ