Τα κόκκινα φανάρια

Παραγωγής: Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης
Πρεμιέρα: 02 Δεκεμβρίου 1963
Παραγωγός: Θεοφάνης Δαμασκηνός
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Αλέκος Γαλανός
Σεναρίο: Αλέκος Γαλανός

Δραματική
1963

Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη (Ελένη), Γιώργος Φούντας (Μιχαήλος), Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Πέτρος), Μάνος Κατράκης (καπετάν Νικόλας), Μαίρη Χρονοπούλου (Μαίρη), Φαίδων Γεωργίτσης (Άγγελος), Αλεξάνδρα Λαδικού (Άννα), Ελένη Ανουσάκη (Μυρσίνη), Νότης Περγιάλης (γέρος), Ηρώ Κυριακάκη (Κατερίνα), Κώστας Κούρτης (Ντόρης), Κατερίνα Χέλμη (Μαρίνα), Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Σούλα Νικηφορίδου, Γιώργος Ξύδης, Λιάκος Νεοφώτιστος (μικρός), Ξένη Δράμαλη, Δέσπω Διαμαντίδου (μαντάμ Παρί), Κώστας Σταυρινουδάκης (μπάρμαν), Γρηγόρης Μπιθικώτσης (τραγούδι), Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι)

Περίληψη: Πέντε γυναίκες, πέντε ιστορίες. Η Ελένη, μια κοπέλα που μεγάλωσε στις όχθες του Δούναβη και σπούδασε γλυπτική στο Βουκουρέστι, αλλά ο πόλεμος την έφερε στην Ελλάδα. Η Μαίρη που ερωτεύεται παράφορα ένα ξανθό αγόρι το οποίο μαζί της γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα. Η Μαρίνα, η «πριγκίπισσα», που συναντά κρυφά ένα νεαρό φοιτητή και είναι έρμαιο στα χέρια του Μιχαλιού, του αδυσώπητου πατρώνου της. Η Άννα, που κρατάει καλά φυλαγμένο το μεγάλο μυστικό της, την ύπαρξη ενός παιδιού, το οποίο εκείνη σπουδάζει κρυφά. Η Μυρσίνη, μια νεόκοπη πόρνη, η μόνη που βλέπει τις αλλαγές που έρχονται. Τα κορίτσια ζουν και εργάζονται στο “σπίτι” με τα κόκκινα φανάρια της Μαντάμ Μαρί, που βρίσκεται στην Τρούμπα του Πειραιά και ονομάζεται “Phryne’s Bar”. Λίγο αργότερα θα κλείσουν όλα τα σπίτια της Τρούμπας…
Παρασκήνιο: Διασκευή του θεατρικού έργου “Το Σπίτι Με Τα Κόκκινα Φώτα”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Τα κόκκινα φανάρια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟικογένεια Παπαδοπούλου
Επόμενο άρθροΔιπλοπεννιές

Similar Articles

Comments