Δικτάτωρ καλεί Θανάση

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου 1973
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Συγγραφέας: Πάνος Γλυκοφρύδης
Σεναρίο: Πάνος Γλυκοφρύδης

Κωμωδία
1973

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Κλεό Σκουλούδη, Όλγα Πολίτου, Θόδωρος Έξαρχος, Γιώργος Βελέντζας, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Ιάκωβος Ψαρράς, Μαρία Φωκά, Νίκος Δημητράτος, Μιχάλης Γιαννάτος, Ειρήνη Κουμαριανού, Κώστας Φατούρος, Κώστας Τσιάνος, Γιώργος Ζαϊφίδης, Θόδωρος Ντόβας, Αντώνης Αντύπας, Κώστας Δάρρας, Σπύρος Φασιανός, Κυριάκος Κατριβάνος, Μάνια Κολιανδρή, Λίνα Κρασσά, Μάγδα Λέκκα, Γιώργος Οικονόμου , Κώστας Δημητριάδης , Καίσαρ

Περίληψη: Ο Θανάσης, ένας φιλόδοξος φωτογράφος, αναλαμβάνει να φωτογραφίσει έναν εξόριστο δικτάτορα της Νότιου Αμερικής, που φρουρείται με δρακόντια μέτρα ασφαλείας στη βίλα που κατοικεί. Καταφέρνει να τον πλησιάσει, και λίγο πριν πεθάνει ο δικτάτορας, δίνει στον Θανάση ένα χαρτάκι με τον κωδικό των καταθέσεών του σε μια ελβετική τράπεζα. Ο πολυπόθητος κωδικός βάζει τον Θανάση σε πολλαπλά πυρά, χωρίς να έχει καν αντιληφθεί την αξία του.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 148.001 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 44 ταινίες.
-Λίγους μήνες πριν την κατάρρευση της Χούντας, γεννήθηκε ο τίτλος αυτής της ταινίας, κλείνοντας το μάτι στο κοινό που διψούσε για κάτι αντιστασιακό.
-Δυστυχώς, η ταινία ήταν άτυχη εισπρακτικά, κυρίως γιατί προβλήθηκε στους κινηματογράφους στις 12/11/1973–δηλαδή πέντε μέρες πριν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ελληνικός Κινηματογράφος Δικτάτωρ καλεί Θανάση
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΕγωισμός
Επόμενο άρθροΔιακοπές στο Βιετνάμ

Similar Articles

Comments