18.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒασίλης Καΐλας 1953-

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Καΐλας 1953-

Ο Βασίλης Καΐλας, γεννημένος στην Αθήνα το 1953, είναι Έλληνας ηθοποιός. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, πλάι στην Έλλη Λαμπέτη, με την ταινία, “Το τελευταίο ψέμα“. Τότε ο Βασίλης ήταν 4 χρονών. Κι ενώ ήταν πολύ μικρός σε ηλικία, εν τούτοις αποκαλύφθηκε το ταλέντο του στον κινηματογράφο. 

Η ιστορία του Βασιλάκη ξεκίνησε ξαφνικά. Από τη μία στιγμή στην άλλη. Όταν ήμουν τεσσάρων ετών, το 1957, είχα την τύχη να μένω με τους γονείς μου στην ίδια πολυκατοικία με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Μια μέρα, καθώς έπαιζα στην είσοδο της πολυκατοικίας, άνοιξα την πόρτα για να μπει ένας κύριος είχε πει ο ηθοποιός.

Βασίλης Καΐλας 1953-
Ο Βασίλης Καΐλας και η Μπεάτα Ασημακοπούλου.

Ήταν ο Κακογιάννης που είχε έρθει από το εξωτερικό για να γυρίσει την ταινία “Το τελευταίο ψέμα”. Με πλησίασε, με ρώτησε πως με λένε και ανέβηκε έπειτα στο διαμέρισμα της Λαμπέτη» θυμάται ο Βασίλης Καΐλας και συνεχίζει:

«Εκεί, της είπε ότι συνάντησε στην είσοδο ένα αγοράκι, το οποίο ήθελε να παίξει στην ταινία που ετοίμαζαν. Της είπε ότι ήμουν κάτι ξεχωριστό. Έτσι κατέβηκαν μαζί κάτω, με βρήκαν και πήγαμε στον πατέρα μου για να του μιλήσουν. Τον έπεισαν κι έτσι έπαιξα για πρώτη φορά στο “Τελευταίο ψέμα”

Ήμουν μόλις τεσσάρων ετών και δεν καταλάβαινα τι έκανα. Μου έλεγαν θα πεις αυτό, με αυτό τον τρόπο και το έκανα, καθώς έτσι διασκέδαζα» λέει και προσθέτει: «Έπειτα ήρθε ένας μικρός ρόλος, ο ρόλος του μικρού Αργύρη στο “Η κυρά μας η μαμή” με τη Γεωργία Βασιλειάδου, που κλήθηκε για να με ξεματιάσει» συνεχίζει χαμογελώντας και βυθίζεται στις αναμνήσεις του.

Πολύ σύντομα καθιερώθηκε σε χαρακτηριστικούς δεύτερους, (αλλά και πρώτους ρόλους σε ταινίες της Μαρίας Πλυτάς όπως, Λουστράκος, Εμποράκος) κ.ά.

Αργότερα πέρασε στο θέατρο. Το 1985 ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας, “Πήρες πτυχίο”.

Ο Βασίλης Καΐλας συμμετείχε συνολικά σε 117 ταινίες, όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες.Εμεινε στην ιστορία ως το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου. Και όσο και αν άλλαξε, παραμένει ακόμη ένα άδολο «παιδί» αφού για την αγάπη του για το θέατρο έχει χάσει μέχρι τώρα πολλά λεφτά. Και όμως, δεν το μετανιώνει.

Τον Βασιλάκη Καΐλα τον λατρέψαμε μέσα από τους «πονεμένους» ρόλους του…

Τα χρόνια πέρασαν, το κλάμα στέρεψε, οι χρυσές εποχές του καλού κινηματογράφου έσβησαν, όχι όμως και ο γλυκός λουστράκος που τόσο αγαπήσαμε. Τόσο στην ταινία όσο και στην προσωπική του ζωή πάλεψε με τη φτώχεια και τις κακουχίες, αλλά δεν το έβαλε κάτω και τα κατάφερε…

Το 2010, ο Βασίλης Καΐλας αποφάσισε να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος στο Λαγονήσι, ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος. Τον Νοέμβριο του 2013 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του, το οποίο ονόμασε “Ένα παιδί μετράει τα πλάνα”, εμπνευσμένος από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη “Ένα παιδί μετράει τα άστρα”. Σε αυτό το βιβλίο ανέλυσε την ζωή του αλλά και το έργο και τη συμβολή του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας δεν ακολούθησε την καριέρα του ηθοποιού, γράφοντας ένα βιβλίο για την ζωή του πριν από 6 χρόνια με τίτλο «Ένα παιδί μετράει τα πλάνα» όπου εξιστορεί την ζωή του, ξετυλίγοντας 30 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου και προσδοκώντας να μεταφέρει τον αναγνώστη στον χαμένο ρομαντισμό εκείνης της εποχής.

Ο Βασίλης Καΐλας βέβαια έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική και οικογενειακή του ζωή σε χαμηλούς τόνους, αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση και να μοιραστεί τη χαρά του με τον κόσμο. Όπως έχει αποκαλύψει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, μπορεί η κινηματογραφική του ζωή να ήταν κατά κανόνα… αξιολύπητη, όμως στην προσωπική ζωή του δηλώνει ευτυχής: «Ευτυχώς η ζωή μού τα ’φερε μια χαρά. Δόξα τω Θεώ.

Έχω μια υπέροχη κόρη και μια υπέροχη γυναίκα, την Άννα. Το αστείο είναι ότι πάντα φοβόμουν να φλερτάρω λόγω δημοσιότητας. Πίστευα ότι οι γυναίκες δεν γνωρίζουν τον Βασίλη Καΐλα, αλλά τον Βασιλάκη των ταινιών. Ευτυχώς, η γυναίκα μου δεν ήξερε τι δουλειά έκανα καθώς δεν έβλεπε ταινίες. Όταν το κατάλαβε, ήταν αργά. Την είχε πατήσει».

Σήμερα, εξακολουθεί να δουλεύει πίσω από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας χαρίζοντας τη χαρακτηριστική φωνή του σε πολλούς παιδικούς ήρωες. Όμως στις μνήμες μας, εξακολουθεί ακόμα να παραμένει το φτωχό παιδάκι, το οποίο αγωνίζεται για να ζήσει.

Βασίλης Καΐλας: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1979|1979ΜαριονέττεςΥΕΝΕΔ
1982|1982Λαϊκές ιστορίες απ’ όλο τον κόσμοΕΡΤ2
1984|1984Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Ο μικρός αλέκτοραςΕΡΤ2
1984|1984Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Ο σιδεράςΕΡΤ2
1989|1989Όλη η δόξα… Όλη η χάρη…ΕΤ1
1993|1993Κωστής ΠαλαμάςΕΤ1
1993|1993Τμήμα ηθών: ΤρίγωνοΑΝΤ1
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1958Η κυρά μας η μαμμή
1958Το Τελευταίο Ψέμα
1960Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
1960Μανταλένα
1962Δυο μάννες στο σταυρό του πόνου
1962Η Ελληνίδα και ο Έρωτας
1962Η νύφη το ‘σκασε
1962Λαφίνα
1962Ο Λουστράκος
1962Τα Χριστούγεννα του αλήτη
1963Ένας βλάκας… με πατέντα!
1963Αγωνία μιας αγάπης
1963Για λίγη στοργή
1963Η Ψεύτρα
1963Καρδιές στην καταιγίδα
1963Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη
1963Μικρές Αφροδίτες
1963Ο άσωτος
1963Ο τρελλάρας
1963Πληγωμένες Καρδιές
1963Πολυτεχνίτης κι’ Ερημοσπίτης
1963Τα παληόπαιδα
1963Το μεγάλο αμάρτημα
1964Είμαι μια δυστυχισμένη
1964Κάθε λιμάνι και καημός
1964Κατατρεγμένοι της μοίρας
1964Το Κορίτσι του Πόνου
1965Άγγελοι χωρίς φτερά
1965Γιατί μ’ εγκατέλειψες
1965Η πικραγαπημένη
1965Θα ζήσω για σένα
1965Θύελλα σε παιδική καρδιά
1965Ο επαναστάτης
1965Ο μεγάλος όρκος
1965Ο νικητής
1965Περιφρόνα με γλυκειά μου
1966Ησαϊα χόρευε
1966Κάποια μάννα αναστενάζει…
1966Πλήγωσες την Αγάπη μου
1967Για την καρδιά της ωραίας Ελένης
1967Δρόσω η αρχοντοπούλα
1967Η ώρα της δικαιοσύνης
1967Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί
1967Ο εμποράκος
1967Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός
1968Όνειρο απατηλό
1968Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου
1968Μείνε κοντά μου αγαπημένε
1968Μπροστά στην αγχόνη
1968Ξεριζωμένη γενηά
1968Οικογένεια Χωραφά
1968Ταπεινός και καταφρονεμένος
1969Ας με κρίνουν οι ένορκοι
1969Θέλω Πίσω το Παιδί μου
1969Στον δάσκαλό μας… με αγάπη
1970Το μεθύσι της σάρκας
1971Φλογισμένη σάρκα
1972Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης
1980Βέγγος, ο τρελλός καμικάζι
1982Ο Άγιος Πρεβέζης
1985Πήρες πτυχίο;
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1967Η πεντάμορφη
1979Μάρτυς κατηγορίας
1979Ο Άντρας της Ζωής μου
1989Ένα καπέλο γεμάτο βροχή

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαζάν Βαγγέλης
Επόμενο άρθροΚακαρελίδου Σοφία

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Βογιατζής (1927)

Ο Γιάννης Βογιατζής, γνωστός και δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός, συμπλήρωσει το 2015 εξήντα χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς στο εγχώριο καλλιτεχνικό στερέωμα με μεγάλες θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες,...

Αναστασίου Τάσος

Τάσος ΑναστασίουΟ Τάσος Αναστασίου, γεννήθηκε στη Κερύνεια το 1946.Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Εύη Γαβριηλίδη το 1965 και σκηνοθεσία στο Birmingham School of Speech Training...

Έξοδος κινδύνου

Περίληψη: Μια δυναμική νεαρή αστυνομικίνα, η Νταίζη Αλεξίου, επιδεικνύει αξιοθαύμαστη γενναιότητα στην αντιμετώπιση μιας ληστείας και γι' αυτό παρασημοφορείται και προάγεται σε υπαστυνόμο. Όμως,...

Τελευταίες αναρτήσεις