Δόκτωρ Ζι-βέγγος: Το θλιβερό μήνυμα της σκηνής από την ταινία

Δόκτωρ Ζι-βέγγος
Advertisement

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω της τελειομανίας του ο Θανάσης Βέγγος είναι γνωστά, αλλά ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε ένα άγνωστο σκηνικό.

Advertisement

Ο Θανάσης Βέγγος έχει μείνει, δικαίως, στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερος, αν όχι ο μεγαλύτερος, κωμικός της χώρας. Ωστόσο αυτή την επιτυχία του, δεν κατάφερε να την εξαργυρώσει στο οικονομικό κομμάτι, όπως θα έπρεπε, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.

Τα περισσότερα είναι γνωστά και έχουν καταγραφεί σε διάφορα αφιερώματα που έχουν γίνει για τον αγαπημένο, “Θου-Βου”. Ο Μάκης Δελαπόρτας όμως, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο, “The 2night Show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε αποκαλύψει κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με την ταινία, “Δόκτωρ Ζι-βέγγος.

veggos tampela

-Αυτή είναι μια φωτογραφία που λίγο τώρα θα στεναχωρήσω τον κόσμο. Το 1965 ο Θανάσης Βέγγος αποφασίζει να φτιάξει τη δική του εταιρία ταινιών, “Θου Βου, ταινίες γέλιου“. Ο Θανάσης Βέγγος όμως ήταν ένας πάρα πολύ απαιτητικός, τελειομανής ηθοποιός που ήθελε την κάθε σκηνή που γύριζε να την γυρίζει 30 φορές. Τότε, λοιπόν, δεν υπήρχε το βίντεο για να πω πως ήταν πολύ φτηνό για να το κάνεις ξανά και ξανά. Υπήρχε το φιλμ που σημαίνει ότι, όταν μια σκηνή την γύριζες 30 φορές, ήταν πανάκριβο, είπε αρχικά.

Και συνέχισε, λέγοντας: Οι ταινίες που γύρισε και έσκισαν σε εισιτήρια δεν μπόρεσαν ποτέ να καλύψουν τα έξοδα που έκανε ο Θανάσης Βέγγος για να τις γυρίσει. Πήγαιναν πάρα πολύ καλά εισπρακτικά, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει τα έξοδα. Έτσι δανειζόταν, μπήκαν στη μέση τοκογλύφοι και σε αυτή τη φωτογραφία στον “Δόκτωρ Ζι-βέγγο” κατεβάζει την ταμπέλα της εταιρίας του. Αυτή είναι η λίγο θλιβερή αυτή σκηνή, όπου ουσιαστικά κλείνει την εταιρία και αυτά τα χρέη τον ταλαιπώρησαν για πολλά πολλά χρόνια».

Το Δόκτωρ Ζι-Βέγγος είναι ελληνική, κωμική, κινηματογραφική ταινία του 1968, σε παραγωγή ΘΒ Ταινίες γέλιου και σκηνοθεσία – σενάριο Θανάση Βέγγου και Νίκου Τσιφόρου, αντιστοίχως. Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Τσαγανέας και Νίτσα Τσαγανέα.

Προηγούμενο άρθροΛιλή Ντερτίμα
Επόμενο άρθροΑλέκα Κανελλίδου 1946-