27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑνουσάκη Ελένη

Σχετικές αναρτήσεις

Ανουσάκη Ελένη

Η Ελένη-Ηλέκτρα Ανουσάκη είναι ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1944. Γονείς της είναι η ηθοποιός Μαλαίνα Ανουσάκη και ο τενόρος της λυρικής και πρωταγωνιστής της επιθεώρησης, Ευάγγελος Ανουσάκης.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1950 σε ηλικία έξι ετών. Ήταν το μωρό που κρατούσε η Ελένη Χατζηαργύρη στην ταινία Αμάρτησα για το παιδί μου
, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της. Δεκαέξι χρονών μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε στην ταινία Τα κόκκινα φανάρια
και διώχτηκε από την σχολή. Αργότερα, αναιρέθηκε η απόφαση του διευθυντή Θάνου Κωτσόπουλου και επανήλθε.

Την ίδια περίοδο αποδέχτηκε την πρόσκληση της FOX και πήγε στην Τσινετσιτά
για σπουδές, με δασκάλους τους Κάρολ Ριντ, Ρεξ Χάρισον, Ρίτσαρντ Μπαρντ, Μόνικα Βίτι κ.ά. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, έπαιξε όμως στην ταινία του Κ. Ριντ Αγωνία και Έκσταση
. Ακολούθησε μία σημαντική πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Δημήτρη Μπέη καθώς και βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1989-1990 και 1993-2004. Σύζυγός της είναι ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Δημήτρης Παπακωνσταντής.

To 2007-2008 έπαιξε στη σειρά Υπέροχα πλάσματα, υποδυόμενη τη θεία Καραμέλα, τη θεία του Bily.

Φιλμογραφία   

  • Τρελοί πολυτελείας
    (1963) …. Μαρίνα
  • Μικροί και μεγάλοι εν δράσει
    (1963)… Αλίκη
  • Τα κόκκινα φανάρια
    (1963) …. Μυρσίνη
  • Άλλος για το εκατομμύριο
    (1964) …. Νέλη
  • Ζορμπάς ο Έλληνας – Zorba the Greek
    (1964) …. Λόλα
  • Αμφιβολίες
    (1964) …..
  • Στη θύελλα του πάθους (1964)
  • Ο κράχτης
    (1964)…Πίτσα
  • Η Εύα δεν αμάρτησε
    (1965) …. Εύα
  • Πυρετός (1965)
  • Δεν μπορούν να μας χωρίσουν
    (1965)
  • Τσακισμένη από ορφάνια (1965)
  • Η μοίρα του αθώου
    (1965) …. Λεμονιά
  • Τιμωρία (1965)
  • Όχι, κύριε Τζόνσον
    (1965)… φίλη του Πάπια
  • Και οι 14 ήταν υπέροχοι
    (1965)… Στέλλα
  • Η γόησσα (1967)
  • Δημήτρη μου, Δημήτρη μου (1967)
  • Τρελλός παλαβός και Βέγγος
    (1967) …. Ανθούλα
  • Martha (1967)
  • Πάρε κόσμε
    (1967) …. Ελενίτσα
  • Για την καρδιά της ωραίας Ελένης
    (1967) …. Λουίζα
  • Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
  • Ένας απένταρος λεφτάς
    (1967) …. Αννίτα
  • Καρδιά που λύγισε απ’ τον πόνο
    (1968)… Σοφία
  • Η ωραία της οργής
    (1968)… Ελένη
  • Ξύπνα κορόιδο
    (1968)… Τασία Μπάρκα
  • Αγωνία (1969)… Άννα
  • Γιατί με πρόδωσες (1969)
  • Νυφοπάζαρο (1969)
  • Όμορφες μέρες (1970)
  • Νατάσα (1970)
  • Βλέπε Λουκιανός (1970)
  • Μαριχουάνα στοπ
    (1971) …. Ζωρζέτ
  • Πρόκληση (1971)
  • Ερωτομανείς (1971)
  • Για μια χούφτα τουρίστριες
    (1971)
  • Σουλιώτες
    (1972) …..
  • Αιχμάλωτοι του μίσους
    (1972) …. Τζίνα
  • Diamonds on her naked flesh – Διαμάντια στο γυμνό σώμα
    (1972) Ξένη παραγωγή
  • Ο ποδόγυρος (1980)
  • Πολίτες δεύτερης (1981)
  • Το μεγάλο ρουθούνι (1981)

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΑνθοπούλου Μαρίκα
Επόμενο άρθροΑντώνης Αντύπας

Σχετικές αναρτήσεις

Βέλιας Πάνος

Ο Πάνος Βέλιας ή Βέλλιας (Βελισσαρόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965. Επίσης σπούδασε τηλεόραση...

Είμαστε διεστραμμένοι 1963-1964

Η ταινία, "Είμαστε διεστραμμένοι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 58.337 εισιτήρια. Ήρθε στην 59η θέση σε 92 ταινίες. Περίληψη της ταινίας, "Είμαστε διεστραμμένοι" Ένας αγνός...

Καλατζόπουλος Γιάννης

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Από μικρός στον κινηματογράφο, στο θέατρο για παιδιά και στο ραδιόφωνο, έγινε γνωστός ως "παιδί-θαύμα". Στο...

Τελευταίες αναρτήσεις