Γαλάνη-Ευθυμίου Ρένα

on

Η Ρένα Γαλάνη – Ευθυμίου (Γαληνάκη Ειρήνη) γεννήθηκε το 1925.
Ηθοποιός που ερμήνευε πάντα πολύ μικρούς ρόλους κυρίως σε ταινίες μελό, έλαβε μέρος σχεδόν σε όλες τις ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου και μάλιστα, κάποιες από αυτές σκηνοθέτησε ενώ έγραψε και το σενάριό τους.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου.Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1959.
Έλαβε μέρος συνολικά σε 78 ταινίες.

Φιλμογραφία

Η Κρήτη στις Φλόγες (1947)
Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη (1949)
Απαγωγή στην Κρήτη (1951)
Η φλόγα της ελευθερίας (1952) [Αργυρώ]
Οι απάχηδες των Αθηνών (1953)
Οσο Υπάρχουν Γυναίκες (1959)
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Το ραντεβού της Κυριακής (1960)
Μετά την Αμαρτία (1960)
Σαράντα Παλληκάρια (1961)
Δεν Γνώρισα Μητέρα (1962)
Κατρακύλισμα στο βούρκο (1962)
Φτωχοί κομπιναδόροι (1962)
Τα Χριστούγεννα του Αλήτη (1962)
Η Παγίδα (1962)
Αγάπησα και πόνεσα (1963)
Πληγωμένες καρδιές (1963)
Το γέλιο βγήκε απ’ τον Παράδεισο (1963) [Άννα]
Ψευτοθόδωρος (1963)
Αγάπησα και Πόνεσα (1963)
Αδικημένη (1964)
Είμαι μια δυστυχισμένη (1964)
Το Κορίτσι του Πόνου (1964)
Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965)
Με πόνο και με δάκρυα (1965)
Διψασμένη γι` Αγάπη (1965)
Λολίτες της Αθήνας (1965)
Περιφρόνα με γλυκειά μου (1965)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)
Ούτε Μιλάει, Ούτε Λαλάει (1966)
Εχω Δικαίωμα να σ`αγαπώ (1966)
Το Κορίτσι με τα Βουρκωμένα Μάτια (1966)
Εμείς οι Αμαρτωλοί (1966)
Ο Κατατρεγμένος (1966)
Δακρυσμένα Μάτια (1967)
Άδικη κατάρα (1967)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Ας με Κρίνουν οι Γυναίκες (1968)
Ζήσε για την Αγάπη μας (1968)
Τα Ξένα Χέρια είναι Πίκρα (1968)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Η Μεγάλη Ανάσταση (1969)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [ηγουμένη]
Η κραυγή μιας αθώας (1969)
Το Φθινόπωρο μιας Καρδιάς (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)
Αδούλωτη Ράτσα (1969)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)
Καλάβρυτα 1821 (1970)
Ακόμα μια Φορά… Πριν Ξεψυχήσω (1970)
Τρελλά Κορίτσια απίθανα Αγόρια (1970)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971)
Ζωή Χωρίς Χαμόγελο (1971)
Ο αήττητος (1971)
Η Ηλιογέννητη (1971)
Η Αρχόντισσα του Κάμπου (1971)
Αννιώ η Τσελιγγοπούλα της Κατάρας (1971)
Υπέροχες Νύφες, Κορόιδα Γαμπροί (1972)
Πιο Τρελλοί και απ` τους Τρελλούς (1972)
Φλογισμένη σάρκα (1976)
Ο αφορεσμένος (1982)
Τα Παιδιά μας, οι άγγελοι (1985)

Προηγούμενο άρθροΓαβριηλίδης Γιώργος
Επόμενο άρθροΓαλάτη Σούλα
Ελληνικός Κινηματογράφος Γαλάνη-Ευθυμίου Ρένα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,261ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,956ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Αρζόγλου Κώστας Γαλάνη-Ευθυμίου Ρένα

Αρζόγλου Κώστας

Ο Κώστας Αρζόγλου είναι Έλληνας ηθοποιός.Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1947. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του...
Ζουμπουλάκη Βούλα Γαλάνη-Ευθυμίου Ρένα

Ζουμπουλάκη Βούλα

Αντωνίου Αντώνης Γαλάνη-Ευθυμίου Ρένα

Αντωνίου Αντώνης