Έγκλημα στο Κολωνάκι

Παραγωγής: Τζαλ Φιλμ
Πρεμιέρα: 18 Ιανουαρίου 1960
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Συγγραφέας: Γιάννης Μαρής
Σεναρίο: Γιάννης Μαρής

Αστυνομική
1960

Ηθοποιοί: Μιχάλης Νικολινάκος, Γκέλυ Μαυροπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ελένη Χατζηαργύρη, Στέφανος Στρατηγός, Μάρω Κοντού, Βασίλης Κανάκης, Χρήστος Τσαγανέας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Νανά Γκάτση, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιάννης Μπέρτος, Ράλλης Αγγελίδης, Ρένα Γαλάνη, Νίκος Ξεπαπαδάκος, Γιώργος Ρώης, Σάββας Καλαντζής, Τασούλα Καλογιάννη, Νίκος Παρασκευάς, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Χέλμη, Μηνάς Γιώτης (χορευτής), Ρέα Μανέλλη (χορεύτρια), Εύη Μυλοπούλου (τραγούδι)

Ο ζωγράφος Νάσος Καρνέζης βρίσκεται δολοφονημένος και η αστυνομία συλλαμβάνει τον Φλωρά, τον άντρα της ερωμένης του ζωγράφου, της Ζανέτ, που τον επισκέφτηκε λίγο πριν τον φόνο.

Όμως δεν υπάρχουν αρκετά πειστήρρια για την ενοχή του και η έρευνα συνεχίζεται. Ο γιος του Φλωρά, ο δημοσιογράφος Δημήτρης, έρχεται από το εξωτερικό, για να αποδείξει την αθωότητα του πατέρα του. Με τη βοήθεια του πολιτικού Δελή, προσπαθεί να εντοπίσει τους εχθρούς του Καρνέζη. Έτσι θα εντοπίσει την Μυρτώ Καψή, που πατέρας της πέθανε στην Κατοχή εξαιτίας του Καρνέζη…

Έγκλημα στο Κολωνάκι Έγκλημα στο Κολωνάκι Έγκλημα στο Κολωνάκι
Παρασκήνιο: Η ταινία έκοψε 68.097 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 52 ταινίες.

To Έγκλημα στο Κολωνάκι είναι ο τίτλος ασπρόμαυρης ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας που γυρίστηκε το 1959 και έκανε πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου 1960. Ήταν παραγωγή της Τζαλ Φιλμ και σε σκηνοθεσία Τζανή Αλιφέρη. Το σενάριο είναι του γνωστού συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Γιάννη Μαρή και βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του.

Με τον ίδιο τίτλο, σε δύο συνέχειες, έγινε τηλεοπτικό επεισόδιο για τη σειρά, “Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα” για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV την περίοδο 2006 – 2008.

Για περισσότερη φιλμογραφία πατήστε ΕΔΩ.

Έγκλημα στο Κολωνάκι

Ελληνικός Κινηματογράφος Έγκλημα στο Κολωνάκι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΦυλακές ανηλίκων 1
Επόμενο άρθροΟι θαλασσιές οι χάντρες

Similar Articles

Comments