Ελευθεριάδης Λευτέρης

on

Ο Λευτέρης Ελευθεριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Η καταγωγή του είναι από την Κοζάνη. Απόφοιτος του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε στη Νομική και στο Εθνικό Θέατρο. Ηθοποιός με τεράστια καριέρα ως αφηγητής ντοκιμαντέρ,σπίκερ σε διαφημιστικά σποτς και στο ραδιόφωνο.
Στο θέατρο έπαιξε για πολλά χρόνια στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε θεατρικά σχήματα δίπλα σε μεγάλα ονόματα.
Συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους παλιότερους και νεότερους γνωστούς πρωταγωνιστές του θεάτρου. Επίσης είχε μεγάλη δραστηριότητα στο ραδιόφωνο όπου μετράει 2000 ώρες συμμετοχής.
Είχε πάντα μια ξεχωριστή άρθρωση και πολλή ωραία εκφορά του λόγου, με εξαιρετικό ηχόχρωμα φωνής.
Φιλμογραφία
Δολάρια και όνειρα (1956)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970) [ασυρματιστής]
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)
Κατάχρησις εξουσίας (1971)
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971)
Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971)
Αέρα αέρα αέρα (1972)
Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια (1972)
Ερωτική συμφωνία (1972)
Υβ! Υβ! (1972)[ποδοσφαιριστής]
Στα δίχτυα της αράχνης (1973)
Οκέυ, φίλε (1974)
Στα δίχτυα του τρόμου (1975)
Ελληνική υπόθεση (1976)
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)
Άγριες κότες: Βαράτε με κι ας κλαίω (1981) [δημοσιογράφος]
Είσαι στην ΕΟΚ… μάθε για την ΕΟΚ (1981)
Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ (1981)
Ο σεξοκυνηγός (1981)
Ο ρεπόρτερ (1982)
Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
Πανικός στα σχολεία (1982) [Τόνυ]
Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα!) (1983)
Ήπειρος Άρτα (1984) [αφηγητης]
Φυλακές ανηλίκων Νο2 (1984)
Οι δυο φυγάδες (1984)
Μπλέξαμε τις γυναίκες μας (1985)
Μερικοί το προτιμούν ηλεκτρονικό (1986)
Το όνειρο του Ίκαρου (2005) [δάσκαλος]

Προηγούμενο άρθροΔράκου Τούλα
Επόμενο άρθροΕμιρζάς Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος Ελευθεριάδης Λευτέρης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,644ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,882ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Λαμπέτη Έλλη Ελευθεριάδης Λευτέρης

Λαμπέτη Έλλη

 Γεννήθηκε στα Βίλια Αττικής. Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου (το όνομα Λαμπέτη ήταν δανεισμένο από τους ήρωες του Αστραπόγιαννου στο ομώνυμο ποίημα...
Βουρνάς Λευτέρης Ελευθεριάδης Λευτέρης

Βουρνάς Λευτέρης

Καρέζη Τζένη Ελευθεριάδης Λευτέρης

Καρέζη Τζένη

Μπονέλου Μαρία Ελευθεριάδης Λευτέρης

Μπονέλου Μαρία