28 C
Athens
Κατηγορία:

Λευτέρης Ελευθεριάδης 1942-

Ο Λευτέρης Ελευθεριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Η καταγωγή του είναι από την Κοζάνη. Απόφοιτος του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στη Νομική και στο Εθνικό Θέατρο. Ηθοποιός με τεράστια καριέρα ως αφηγητής ντοκιμαντέρ, σπίκερ σε διαφημιστικά σποτς και στο ραδιόφωνο.

ΟΛευτέρης Ελευθεριάδης στο θέατρο έπαιξε για πολλά χρόνια στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε θεατρικά σχήματα δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

ΟΛευτέρης Ελευθεριάδης συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους παλιότερους και νεότερους γνωστούς πρωταγωνιστές του θεάτρου. Επίσης είχε μεγάλη δραστηριότητα στο ραδιόφωνο όπου μετράει 2000 ώρες συμμετοχής.

Είχε πάντα μια ξεχωριστή άρθρωση και πολλή ωραία εκφορά του λόγου, με εξαιρετικό ηχόχρωμα φωνής.

Λευτέρης Ελευθεριάδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1956Δολάρια και όνειρα
1970Η ζούγκλα των πόλεων
1970Η Μεσόγειος φλέγεται
1970Υπολοχαγός Νατάσσα
1971Ζητείται επειγόντως γαμπρός
1971Κατάχρησις εξουσίας
1971Καταναλωτική κοινωνία
1971Ο αγαθιάρης και η ατσίδα
1971Πίσω μου σ’ έχω σατανά
1972Αέρα αέρα αέρα
1972Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια
1972Ερωτική συμφωνία
1972Υβ! Υβ!
1973Στα δίχτυα της αράχνης
1974Οκέυ φίλε
1975Στα δίχτυα του τρόμου
1976Ελληνική υπόθεση
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι
1981Άγριες κότες: Βαράτε με κι ας κλαίω
1981Είσαι στην ΕΟΚ… μάθε για την ΕΟΚ
1981Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ
1981Ο σεξοκυνηγός
1982Ο ρεπόρτερ
1982Εδώ και τώρα αγγούρια
1982Πανικός στα σχολεία
1983Χούλιγκανς κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα
1984Ήπειρος Άρτα
1984Φυλακές ανηλίκων Νο2
1984Οι δυο φυγάδες
1985Μπλέξαμε τις γυναίκες μας
1986Μερικοί το προτιμούν ηλεκτρονικό
2005Το όνειρο του Ίκαρου
ΈτοςΤίτλος σειράς
1972|1972Η Γειτονιά μας
1972|1972Στα δίχτυα της αράχνης
1973|1973Στα δίχτυα του τρόμου
1974|1974Αληθινές ιστορίες
1977|1977Καταδίωξη: Οι παπαρούνες του θανάτου
1977|1977Ο μεγάλος ξεσηκωμός
1982|1982Ο ζητιάνος
1983|1983Επιχείρηση Ιφιγένεια
1983|1983Το δίχτυ
1984|1984Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Μούβι σταρ
1984|1984Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Ο παραγγέλων και πλερώνων
1986|1986Το μυστικό
1991|1991Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης
1993|1993Όταν ήμουν δάσκαλος
2001|2001Δακρυσμένα Φεγγάρια
2016|2016Daddy cool

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΔράκου Τούλα
Επόμενο άρθροΕμιρζάς Γιώργος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα