Η Μεσόγειος φλέγεται

Παραγωγής: Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1972
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Συγγραφέας: Αντώνης Δαυίδ
Σεναρίο: Αντώνης Δαυίδ

Πολεμική
1972

Ηθοποιοί: Κώστας Πρέκας, Κώστας Καρράς, Όλγα Πολίτου, Σοφία Ρούμπου, Λυκούργος Καλλέργης, Τέλης Ζώτος, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Βελέντζας, Άγγελος Μαυρόπουλος, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Γιώργος Τσαούσης, Ντίνος Δουλγεράκης, Γιώργος Τζιφός, Ροδόλφος Γκάιτλιχ, Μαρία Φίλιου, Φώτης Παπαλάμπρος, Νίκος Αναγνωστάκης, Γιώργος Σαχτούρης, Παναγιώτης Μποτίνης, Κώστας Ρόκκος, Κατερίνα Χέλμη, Μιχάλης Μπαλλής

Περίληψη: Ένας Γερμανός αξιωματικός του ναυτικού και ο Έλληνας φίλος του, επίσης αξιωματικός του ελληνικού ναυτικού, με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκονται αντιμέτωποι. Πέρα από την έχθρα των χωρών τους, ο Έλληνας μισεί τον Γερμανό επειδή ο δεύτερος διατηρεί σχέση με την αδελφή του πρώτου. Αγνοεί όμως ότι η κοπέλα είναι με τον Γερμανό για να κλέβει έγγραφα του εχθρού, τα οποία διοχετεύονται στην ελληνική αντίσταση. Δυστυχώς, ένας αξιωματικός της Γκεστάπο θα την ανακαλύψει και θα τη σκοτώσει.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 410.329 εισιτήρια. Ήρθε στην 7η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Η Μεσόγειος φλέγεται
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments