Η μυστική συνάντηση

συνάντηση
Advertisement

Οι δυo μεγαλύτερες σταρ του ελληνικού σινεμά «έφυγαν» Ιούλιο – στις 23/7/96 Αλίκη, στις 27/7/92 η Τζένη. Και οι δυό από την ίδια αρρώστια. Μαζί και στο θάνατο, όπως μαζί είχαν ζήσει. Η ξανθιά και η μελαχρινή, πάντα δίπλα και απέναντι, δυο γυναίκες διαφορετικές, κι ωστόσο όμοιες, με τον τρόπο τους. Δυο πλευρές, στο ίδιο νόμισμα…

Advertisement

Τις μέρες που η Τζένη Καρέζη ήταν στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς» συναντήθηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η Νινέτα Λεμπέση μιλάει για εκείνη την ημέρα στο Down Town και τον Πάνο Ζόγκα.

«Είχαμε πάει με την Αλίκη στο νοσοκομείο για μια τυπική εξέταση. Στον κάτω όροφο ήταν η Τζένη και βρισκόταν συνεχώς κοντά της ο άντρας μου, Γιώργος Λεμπέσης. με το που το μαθαίνει η Αλίκη μου λέει: «Πρέπει οπωσδήποτε να δω την Τζένη, κάνε ό,τι είναι δυνατό. Θέλω να μιλήσω έστω με τον Καζάκο».

Κατεβαίνουμε και απέξω ήταν μια στρατιά από δημοσιογράφους που περίμεναν συνεχώς να μάθουν νέα. Η Τζένη Καρέζη άκουσε το σούσουρο. Λέει: Τι συμβαίνει;» και της λέει ο άντρας μου: «Είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη απ’ έξω». Κάνει παύση. Το σκέφτεται και δίνει εντολή: «Βγείτε όλοι έξω να έρθει μόνο η Αλίκη στο δωμάτιο». Έμειναν μόνες τους ένα τέταρτο. Το τι είπαν μεταξύ τους κανείς δεν το ξέρει».


Προηγούμενο άρθροΟ ανακατωσούρας 1967-1968
Επόμενο άρθροΓνωστές και άγνωστες συγγένειες καλλιτεχνών μέρος 6ο