14.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑποστολίδης Γιάννης

Σχετικές αναρτήσεις

Αποστολίδης Γιάννης

Πραγματικό όνομα Ρεβύθης. Γεννήθηκε το 1894. Γνωστός ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου στη διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του (εμφανίστηκε το 1913 και συνταξιοδοτήθηκε το 1970) συνεργάστηκε και με θιάσους ποικίλου ρεπερτορίου και με μουσικούς θιάσους. Έτσι, λ.χ. το 1920 εμφανίστηκε (στον ρόλο του «Μπλαζέ») στην επιθεώρηση «Πειρασμός» του Αιμ. Δραγάτση (Θέατρο «Πανόραμα») και λίγο αργότερα στην επιθεώρηση «Καμπαρέ» του Π. Δημητρακόπουλου (Θίασος Μ. Κοτοπούλη). Επίσης, το 1940, εμφανίστηκε στην επιθεώρηση «Πολεμικές καντρίλιες», κ.λπ. Πέθανε το 1974.

Φιλμογραφία
Για την αγάπη της (1930)
Η θύελλα πέρασε (1943)
Χειροκροτήματα (1944)
Καταδρομή στο Αιγαίον (1946)
Δυο τραγούδια στην Ελλάδα (1946)
Παιδιά της Αθήνας (1947)[Γιώργος Μακρίδης, πατέρας Τάκη]
Ματωμένα Χριστούγεννα (1951) [καπετάν Νικόλας]
Ανοιχτή θάλασσα (1954)[καπτα-Μπάρκος]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959) [Βένος]
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968)

Προηγούμενο άρθροΑξιώτης Σάββας
Επόμενο άρθροΜπέτυ Αρβανίτη 1939-

Σχετικές αναρτήσεις

Αλέξης Ζορμπάς

Αλέξης ΖορμπάςΈτρα: Η ταινία είναι Αμερικανικής και Ελληνικής παραγωγής και η γλώσσα αυτής Αγγλική και Ελληνική.Η ταινία αυτή σημείωσε τη μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία στο...

Λόλα (1963-1964)

Η ταινία, "Λόλα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 313.822 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 92 ταινίες.-Ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη...

Δαρόπουλος Αλέκος

Πασίγνωστος κομπάρσος του ελληνικού κινηματογράφου. Έκανε ''περάσματα'' σε 114 ταινίες. Σε σχέση με τους άλλους κομπάρσους που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και...

Τελευταίες αναρτήσεις