13.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Αποστολίδης 1894-1974

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Αποστολίδης 1894-1974

Ο Γιάννης Αποστολίδης (Πραγματικό επίθετο Ρεβύθης) γεννήθηκε το 1894. Γνωστός ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου στη διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του (εμφανίστηκε το 1913 και συνταξιοδοτήθηκε το 1970) συνεργάστηκε και με θιάσους ποικίλου ρεπερτορίου και με μουσικούς θιάσους. Έτσι, λ.χ. το 1920 εμφανίστηκε (στον ρόλο του «Μπλαζέ») στην επιθεώρηση «Πειρασμός» του Αιμ. Δραγάτση (Θέατρο «Πανόραμα») και λίγο αργότερα στην επιθεώρηση «Καμπαρέ» του Π. Δημητρακόπουλου (Θίασος Μ. Κοτοπούλη). Επίσης, το 1940, εμφανίστηκε στην επιθεώρηση «Πολεμικές καντρίλιες», κ.λπ.

Ο Γιάννης Αποστολίδης έφυγε από τη ζωή το 1974.

Γιάννης Αποστολίδης: Φιλμογραφία

Για την αγάπη της (1930)
Η θύελλα πέρασε (1943)
Χειροκροτήματα (1944)
Καταδρομή στο Αιγαίον (1946)
Δυο τραγούδια στην Ελλάδα (1946)
Παιδιά της Αθήνας (1947)[Γιώργος Μακρίδης, πατέρας Τάκη]
Ματωμένα Χριστούγεννα (1951) [καπετάν Νικόλας]
Ανοιχτή θάλασσα (1954)[καπτα-Μπάρκος]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959) [Βένος]
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μπουγιουκλάκης Βασίλης

Ο Βασίλης Μπουγιουκλάκης (22 Φεβρουαρίου 1944 - 31 Ιανουαρίου 1999) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου του 1944 και πέθανε εκεί στις...

Κατάχρησις εξουσίας 1971-1972

Η ταινία, "Κατάχρησις εξουσίας" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 378.790 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 90 ταινίες. -Ο Σταύρος Τσιώλης σκηνοθετεί μια από...

Νικολαΐδης Τέλης

Τέλης (Αριστοτέλης) Νικολαΐδης Ο Τέλης (Αριστοτέλης) Νικολαΐδης ήταν π ολύ γνωστός κομπάρσος του ελληνικού κινηματογράφου. Εργαζόταν ως κατώτερος υπάλληλος (κλητήρας) στον δήμο Πειραιώς. Έπαιζε πολύ καλό βιολί. Στο ανφάς,...

Τελευταίες αναρτήσεις