24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑποστολίδης Γιάννης

Σχετικές αναρτήσεις

Αποστολίδης Γιάννης

Πραγματικό όνομα Ρεβύθης. Γεννήθηκε το 1894. Γνωστός ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου στη διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του (εμφανίστηκε το 1913 και συνταξιοδοτήθηκε το 1970) συνεργάστηκε και με θιάσους ποικίλου ρεπερτορίου και με μουσικούς θιάσους. Έτσι, λ.χ. το 1920 εμφανίστηκε (στον ρόλο του «Μπλαζέ») στην επιθεώρηση «Πειρασμός» του Αιμ. Δραγάτση (Θέατρο «Πανόραμα») και λίγο αργότερα στην επιθεώρηση «Καμπαρέ» του Π. Δημητρακόπουλου (Θίασος Μ. Κοτοπούλη). Επίσης, το 1940, εμφανίστηκε στην επιθεώρηση «Πολεμικές καντρίλιες», κ.λπ. Πέθανε το 1974.

Φιλμογραφία
Για την αγάπη της (1930)
Η θύελλα πέρασε (1943)
Χειροκροτήματα (1944)
Καταδρομή στο Αιγαίον (1946)
Δυο τραγούδια στην Ελλάδα (1946)
Παιδιά της Αθήνας (1947)[Γιώργος Μακρίδης, πατέρας Τάκη]
Ματωμένα Χριστούγεννα (1951) [καπετάν Νικόλας]
Ανοιχτή θάλασσα (1954)[καπτα-Μπάρκος]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959) [Βένος]
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968)

Προηγούμενο άρθροΑξιώτης Σάββας
Επόμενο άρθροΜπέτυ Αρβανίτη 1939-

Σχετικές αναρτήσεις

Η Αγνή του λιμανιού (1951-1952)

Η ταινία, "Η Αγνή του λιμανιού" προβλήθηκε τη σαιζόν 1951-1952 και έκοψε 165.475 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 15 ταινίες. -Σε αυτήν την ταινία...

Τα νησιά του Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 16ο

Ποια είναι η Μαργαρίτα Πιο γνωστό για τη διάσημη ποδηλατάδα κάτω από το κάστρο των Ενετών στο λιμάνι της Κω, το «Ποια είναι η Μαργαρίτα»...

Σταρένιος Δήμος

Από τους πλέον πειστικούς «κακούς» του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Δήμος Σταρένιος ήταν ένας ταλαντούχος και παθιασμένος ηθοποιός, που έδωσε ευσυνείδητα το...

Τελευταίες αναρτήσεις