Το πιο λαμπρό μπουζούκι

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1968
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Σεναρίο: Λάκης Μιχαηλίδης

Κωμωδία
1968

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Φανούρης Μπρόκολας/Γιώργος Καρτάλης), Ξένια Καλογεροπούλου (Σοφούλα Πετρακάκη), Άννα Μαντζουράνη (Κατερίνα Μιχαλάκου), Θόδωρος Έξαρχος (Μανωλιός Πετρακάκης, αφελφός Σοφούλας), Δημήτρης Μπισλάνης (Θόδωρος Μιχαλάκος, αδελφός Κατερίνας), Γιώργος Παπαζήσης (Μιχαλιός Πετρακάκης, αφελφός Σοφούλας), Ιάκωβος Ψαρράς (Βαγγέλης Μιχαλάκος, αδελφός Κατερίνας), Δημήτρης Νικολαϊδης (Θανάσης), Σταύρος Ξενίδης (αστυνόμος), Μαίρη Μεταξά (Κατίνα Μπρόκολα, μάνα Φανούρη), Νάσος Κεδράκας (δάσκαλος), Υβόνη Βλαδίμηρου (μάνα Πετρακάκη), Ειρήνη Κουμαριανού (θεία Σοφούλας), Σόφη Αγγελοπούλου, Γιώργος Γρηγορίου, Εύα Ευαγγελίδου, Ρένα Πασχαλίδου, Μάκης Δεμίρης (δημοσιογράφος), Εύα Φρυδάκη, Γιώργος Κυριακίδης, Γιώργος Κοσμίδης (Τσιγκελάκης), Γιάννης Αλεξανδρίδης, Θάνος Παπαδόπουλος (Κρητικος στην ύπαιθρο), Έρρικα Μπρόγερ (τραγούδι), Μαργαρίτα Μπρόγερ (τραγούδι)

Περίληψη: Οι κρητικοί Μανωλιός και Μιχαλιός (Θόδωρος Έξαρχος και Γιώργος Παπαζήσης) θέλουν να παντρέψουν την αδερφή τους Σοφούλα (Ξένια Καλογεροπούλου) με έναν πλούσιο γαμπρό. Εκείνη όμως είναι ερωτευμένη με έναν ηθοποιό-λαϊκό τραγουδιστή (Κώστας Βουτσάς). Για χάρη του, το σκάει από το σπίτι της στην Κρήτη και πηγαίνει στην Αθήνα για να τον βρει. Στο πλοίο, συναντάει έναν πλασιέ, τον Φανούρη (Κώστας Βουτσάς), ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον ηθοποιό. Ο πλασιέ θα εκμεταλλευτεί την ομοιότητά του με τον ηθοποιό, αγνοώντας ότι ο αληθινός ηθοποιός έχει ερωτευτεί μια μανιάτισσα (Άννα Ματζουράνη), της οποίας οι αδερφοί (Δημήτρης Μπισλάνης και Ιάκωβος Ψαρράς) συναντιούνται στην Αθήνα με τους κρητικούς αδερφούς της Σοφούλας, για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους. Η βεντέτα θα αποφευχθεί, χάρη στην επέμβαση της Σοφούλας και του Φανούρη οι οποίοι ομολογούν τον έρωτα τους.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 436.475 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 108 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το πιο λαμπρό μπουζούκι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ ξυπόλητος πρίγκηψ
Επόμενο άρθροΤέντυ μπόϋ αγάπη μου

Similar Articles

Comments