Ο Θόδωρος και το δίκανο

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 29 Σεπτεμβρίου 1962
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Giovanni Varriano
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Σεναρίο: Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία
1962

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος (Θόδωρος), Σμαρούλα Γιούλη (Χριστίνα), Χρήστος Τσαγανέας (Παντελής), Λαυρέντης Διανέλλος (Θωμάς), Νίτσα Τσαγανέα (Αγγελική), Αντιγόνη Κουκούλη (Ρούλα), Δημήτρης Χόπτηρης (Ντίνος), Βάσω Μεριδιώτου, Εύα Κουκούλη, Ρούλα Χρυσοπούλου, Μέμος Ορφανίδης, Κώστας Βουτσάς (Μιχάλης), Τζένη Βάνου (τραγούδι), Έρρικα Μπρόγερ (τραγούδι), Μαργαρίτα Μπρόγερ (τραγούδι), Forminx (μουσικό συγκρότημα)

Περίληψη: Ο Θόδωρος είναι πατέρας παλαιών αρχών και δεν αφήνει τη κόρη του Χριστίνα να πηγαίνει σε πάρτι και να διασκεδάζει. Επιπλέον, θέλει να επιλέξει ο ίδιος τον άντρα που θα παντρευτεί, απειλώντας συνέχεια ότι θα αρπάξει το δίκαννο και θα αρχίσει να πυροβολεί! Σίγουρος για τις πεποιθήσεις του, επιλέγει τον Μιχάλη, ο οποίος είναι ο ανιψιός του αφεντικού της εταιρείας που εργάζεται ο Θόδωρος σαν λογιστής. Ο Μιχάλης, όμως, αποδεικνύεται διαφορετικός από αυτό που φανταζόταν αρχικά ο Θόδωρος…
Παρασκήνιο: Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου των Τσιφόρου-Βασιλειάδη, με το οποίο εγκαινιάστηκε το θέατρο Αμιράλ απο το θίασο Μίμη Φωτόπουλου – Σμαρούλας Γιούλη.
-Μια από τις ωραιότερες ηθογραφικές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου και μια κλασική ερμηνεία από τον Μίμη Φωτόπουλο, ίσως η καλύτερη της καριέρας του.
-Πρόκειται για την τελευταία ταινία που γύρισαν ο Μίμης Φωτόπουλος και η Σμαρούλα Γιούλη στην Finos Film.
-Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Μίμης Φωτόπουλος ήταν ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός με τον οποίο ο Φίνος υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικότητας στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο Θόδωρος και το δίκανο
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ μπαμπάς εκπαιδεύεται
Επόμενο άρθροΖητείται τίμιος

Similar Articles

Comments