Πατέρα κάτσε φρόνιμα

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1967
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Σεναρίο: Λάκης Μιχαηλίδης

Κωμωδία
1967

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας (Αντώνης Παπασταφίδας) , Μίρκα Καλατζοπούλου (Τομ Μπέτυ) , Αλέκος Τζανετάκος (Τομ (Θωμάς) Παπασταφίδας) , Γιώργος Μούτσιος (Τζίμης) , Δέσποινα Στυλιανοπούλου (Δήμητρα) , Σάσα Καστούρα (Τζούλια) , Βαγγέλης Πλοιός (Ντέμης) , Αγγέλα Γιουράντη (Λίντα) , Μίτση Κωνσταντάρα (Ευτέρπη Παπασταφίδα) , Αθηνόδωρος Προύσαλης , Νάσος Κεδράκας , Μάκης Δεμίρης , Γιάννης Σαββαϊδης , Αλέκος Ζαρταλούδης , Γιάννης Μωραϊτης , Σταύρος Ξενίδης , Απόστολος Σουγκλάκος , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι) , Mariners (ρυθμικό συγκρότημα)

Πλοκή: Ο γιος (Αλέκος Τζανετάκος) ενός ευκατάστατου επαρχιώτη (Λάμπρος Κωνσταντάρας) εγκαθίσταται στην Αθήνα για να σπουδάσει νομικά, αλλά το μόνο που κάνει είναι να γλεντά και να μένει πίσω στις σπουδές του. Όταν ο πατέρας του έρχεται στην Αθήνα για να συνετίσει τον γιο του, θα πέσει κι ο ίδιος με τα μούτρα στα γλέντια. Ο πατέρας φλερτάρει μια φίλη του γιου του (Μίρκα Καλατζοπούλου) και ο γιος του αναλαμβάνει, μαζί με τη θεία του (Μίτση Κωνσταντάρα) και μια συγγενή της κοπέλας (Δέσποινα Στυλιανοπούλου), να τον επαναφέρουν στην τάξη. Όταν όμως θα τον απομακρύνουν από τη συγκεκριμένη κοπέλα, εκείνος θα πέσει στην αγκαλιά μιας άλλης (Σάσα Καστούρα).
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 208.444 εισιτήρια. Ήρθε στην 25η θέση σε 117 ταινίες. Στην ίδια σεναριακή ιδέα στηρίζεται και η ταινία “Το θύμα” του Ντίνου Δημόπουλου.

Ελληνικός Κινηματογράφος Πατέρα κάτσε φρόνιμα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ Ρωμηός έχει φιλότιμο
Επόμενο άρθροΟύτε γάτα ούτε ζημιά

Similar Articles

Comments