11.5 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΣύλβα Χριστίνα

Σχετικές αναρτήσεις

Σύλβα Χριστίνα

- Advertisement -

Η Χριστίνα Σύλβα ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και θιασάρχης.
Γεννήθηκε ως Σύλβα Πουλοπούλου το 1936 και πέθανε το 1994. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση έγινε το 1957 με το θίασο της Κατερίνας.

Υπήρξε συμπρωταγωνίστρια του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Συνεργάσθηκε με πολλούς θεατρικούς θιάσους.

Το 1955 κάνει την εμφάνισή της η Χριστίνα Σύλβα  στον Αγαπητικό της Βοσκοπούλας. Με τον Κωνσταντάρα γίνονται ζευγάρι το 1957.

Κάνουν κοινές κοσμικές εμφανίσεις, παίζουν σε ταινίες, συγκροτούν θίασο και κάνουν μια μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία, είναι γενικά πολύ ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν.

Η Σύλβα, το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια, όπως τη διαφήμιζαν στις μελό ταινίες που έπαιζε, νιώθει ότι ο Λάμπρος είναι ο άντρας της ζωής της και δεν διστάζει να του κάνει πρόταση γάμου.

Εκείνος απαντά αρνητικά, όχι μόνο γιατί τότε δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί, αλλά και λόγω της μεγάλης ηλικιακής διαφοράς που είχαν. Έμειναν μαζί μέχρι το 1961.

Η συμμετοχή της στον ελληνικό κινηματογράφο ήταν περιορισμένη. Πέθανε από καρκίνο και ετάφη στο Κοιμητήριο της Δάφνης. Είχε δύο κόρες.
Φιλμογραφία

  • Τα λιονταράκια (1974)
  • Τζέιν Έυρ (1968)
  • Ο μεγάλος διχασμός (1968) …. Στέλλα Μπάρη
  • Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965) …. Κατερινά
  • Η αφοσίωση (1963) …. Έλλη
  • Η μεγάλη θυσία (1962) …. Χριστίνα
  • Πονεμένη μητέρα (1962) …. Νατάσα
  • Η εξομολόγησις μιας μητέρας (1962)
  • Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961) (Μαρία)
  • Μάνα μου, παραστράτησα (1961) (Μαρίνα)
  • Λάθος στον έρωτα (1961) (Άννα Μίχαλου)
  • Καραγκούνα (1961) …. Μάρω
  • Μην κλάψεις για μένα (1961)
  • Τυφλός άγγελος (1960) …. Νίνα
  • Το αγρίμι (1960)
  • Το γεφύρι του πεπρωμένου (1960) …. Ζωή
  • Λύτρωσέ με αγάπη μου (1960) …. Σοφία
  • Θυσιάστηκα για το παιδί μου (1960) …. Μαρίνα
  • Μετά την αμαρτία (1960) …. Χριστίνα
  • Ερχονται οι Δαβραδοι (1960)
  • Τρεις μάγκες στο παρθεναγωγείο (1959)
  • Μακρυά απ’ τον κόσμο (1958) …. Λουκιανή Βαλιανού

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Θεοδωρόπουλος Άγγελος

Ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το 1965 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση παραγωγής ταινιών Angelo Films που εγκαινίασε τις εργασίες της με την...

Για σένα την αγάπη μου 1961-1962

Η ταινία, "Για σένα την αγάπη μου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 10.351 εισιτήρια. Ήρθε στην 46η θέση σε 58 ταινίες.Περίληψη της ταινίας,...

Ψυχή και σάρκα 1973-1974

Η ταινία, "Ψυχή και σάρκα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 88.239 εισιτήρια. Ήρθε στην 12η θέση σε 44 ταινίες.-Εναλλακτικός τίτλος της ταινίας είναι,...

Τελευταίες αναρτήσεις