Σύλβα Χριστίνα

on

Η Χριστίνα Σύλβα ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και θιασάρχης.
Γεννήθηκε ως Σύλβα Πουλοπούλου το 1936 και πέθανε το 1994. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση έγινε το 1957 με το θίασο της Κατερίνας.

Υπήρξε συμπρωταγωνίστρια του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Συνεργάσθηκε με πολλούς θεατρικούς θιάσους.

Το 1955 κάνει την εμφάνισή της η Χριστίνα Σύλβα  στον Αγαπητικό της Βοσκοπούλας. Με τον Κωνσταντάρα γίνονται ζευγάρι το 1957.

Κάνουν κοινές κοσμικές εμφανίσεις, παίζουν σε ταινίες, συγκροτούν θίασο και κάνουν μια μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία, είναι γενικά πολύ ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν.

Η Σύλβα, το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια, όπως τη διαφήμιζαν στις μελό ταινίες που έπαιζε, νιώθει ότι ο Λάμπρος είναι ο άντρας της ζωής της και δεν διστάζει να του κάνει πρόταση γάμου.

Εκείνος απαντά αρνητικά, όχι μόνο γιατί τότε δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί, αλλά και λόγω της μεγάλης ηλικιακής διαφοράς που είχαν. Έμειναν μαζί μέχρι το 1961.

Η συμμετοχή της στον ελληνικό κινηματογράφο ήταν περιορισμένη. Πέθανε από καρκίνο και ετάφη στο Κοιμητήριο της Δάφνης. Είχε δύο κόρες.
Φιλμογραφία

  • Τα λιονταράκια (1974)
  • Τζέιν Έυρ (1968)
  • Ο μεγάλος διχασμός (1968) …. Στέλλα Μπάρη
  • Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965) …. Κατερινά
  • Η αφοσίωση (1963) …. Έλλη
  • Η μεγάλη θυσία (1962) …. Χριστίνα
  • Πονεμένη μητέρα (1962) …. Νατάσα
  • Η εξομολόγησις μιας μητέρας (1962)
  • Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961) (Μαρία)
  • Μάνα μου, παραστράτησα (1961) (Μαρίνα)
  • Λάθος στον έρωτα (1961) (Άννα Μίχαλου)
  • Καραγκούνα (1961) …. Μάρω
  • Μην κλάψεις για μένα (1961)
  • Τυφλός άγγελος (1960) …. Νίνα
  • Το αγρίμι (1960)
  • Το γεφύρι του πεπρωμένου (1960) …. Ζωή
  • Λύτρωσέ με αγάπη μου (1960) …. Σοφία
  • Θυσιάστηκα για το παιδί μου (1960) …. Μαρίνα
  • Μετά την αμαρτία (1960) …. Χριστίνα
  • Ερχονται οι Δαβραδοι (1960)
  • Τρεις μάγκες στο παρθεναγωγείο (1959)
  • Μακρυά απ’ τον κόσμο (1958) …. Λουκιανή Βαλιανού
  • Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) …. Κρυστάλλω

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΣτράτου Δόρα
Επόμενο άρθροΤατιάνα Παπαμόσχου
Ελληνικός Κινηματογράφος Σύλβα Χριστίνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,098ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,496ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Τσαγανέα Νίτσα Σύλβα Χριστίνα

Τσαγανέα Νίτσα

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν Eλληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και πέθανε στην Αθήνα, στις...
Αλεξίου Λίζα Σύλβα Χριστίνα

Αλεξίου Λίζα

Λιβυκού Ίλυα Σύλβα Χριστίνα

Λιβυκού Ίλυα

Σύλβα Χριστίνα

Κώστας Μουσούρης