Χαλκιά Μαίρη

on

Η Μαίρη Χαλκιά γεννήθηκε το 1944 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ ,”Η γειτονιά μας”, ενσαρκώνοντας την “Ρέα’.

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Πάνου Βέλια. Σήμερα ζει στο Δήλεσι Βοιωτίας.
Φιλμογραφία
Ένας αλλά λέων (1988)
Ο Τσιτσιολίνος (1987)
Έλα τώρα… που λείπει ο άνδρας μου (1986)
Καυτά θρανία (1986)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Ηδονή και εκδίκηση (1970)
Για ένα ταγάρι δολάρια (1969)
Ο θαυματοποιός (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968)
Ο Κίτσος και τ’ αδέλφια του (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Γαμπρός απ’ το Λονδίνο (1967)
Νύχτα γάμου (1967) [Λέλα]
Φουσκοθαλασσιές (1966)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΦωκά Μαρία
Επόμενο άρθροΧαλκούση Ελένη
Ελληνικός Κινηματογράφος Χαλκιά Μαίρη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,327ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,973ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Μάνεσης Θέμης Χαλκιά Μαίρη

Μάνεσης Θέμης

Ο Θέμης Μάνεσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Αποφοίτησε από τη θεατρική σχολή του...
Δήμου Σόνια Χαλκιά Μαίρη

Δήμου Σόνια

Τσομπάνος Αχιλλεύς Χαλκιά Μαίρη

Τσομπάνος Αχιλλεύς

Παπαθωμά Θεοφανία Χαλκιά Μαίρη

Παπαθωμά Θεοφανία