24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΧαλκιά Μαίρη

Σχετικές αναρτήσεις

Χαλκιά Μαίρη

Η Μαίρη Χαλκιά γεννήθηκε το 1944 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ ,”Η γειτονιά μας”, ενσαρκώνοντας την “Ρέα’.

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Πάνου Βέλια. Σήμερα ζει στο Δήλεσι Βοιωτίας.
Φιλμογραφία
Ένας αλλά λέων (1988)
Ο Τσιτσιολίνος (1987)
Έλα τώρα… που λείπει ο άνδρας μου (1986)
Καυτά θρανία (1986)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Ηδονή και εκδίκηση (1970)
Για ένα ταγάρι δολάρια (1969)
Ο θαυματοποιός (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968)
Ο Κίτσος και τ’ αδέλφια του (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Γαμπρός απ’ το Λονδίνο (1967)
Νύχτα γάμου (1967) [Λέλα]
Φουσκοθαλασσιές (1966)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΦριντζήλα Μάρθα
Επόμενο άρθροΕλένη Χαλκούση 1901-1993

Σχετικές αναρτήσεις

Κλακ Φιλμ

Κλακ Φιλμ Η Κλακ Φιλμ ήταν ελληνική κινηματογραφική εταιρεία. Ιδρύθηκε το 1963 από τον Δημήτριο Καράμπελα και τον Απόστολο Τεγόπουλο. Η πρώτη ταινία της εταιρείας είχε τίτλο...

Μαρούδα Νίτσα

Η Ελένη (Νίτσα) Μαρούδα, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935, κι είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου.Έπαιξε σε πολλές ταινίες την δεκαετία 60' και του 70'...

Η νύχτα με τη Σιλένα

Περίληψη: Ένας φανατικός κινηματογραφόφιλος (Αντώνης Καφετζόπουλος) γνωρίζει τη Σιλένα (Εύα Βλαχάκου), η οποία του θυμίζει μια κοπέλα την οποία παρακολουθούσε κρυφά στο παρελθόν. Αποφασισμένος...

Τελευταίες αναρτήσεις