Νύχτα γάμου

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 11 Δεκεμβρίου 1967
Παραγωγός: Φιλοποίμην Φίνος
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας: Παναγιώτης Παπαδούκας
Σεναρίο: Παναγιώτης Παπαδούκας

Κωμωδία
1967

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μπέτυ Αρβανίτη, Μαίρη Λαλοπούλου, Γιάννης Βογιατζής , Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μαίρη Μεταξά, Μαίρη Χαλκιά, Χρήστος Ζορμπάς, Νίκη Κρεούζη, Γαλήνη Κάσσου, Ράνια Μαμάη, Έλλη Λοΐζου

Νύχτα γάμου

Περίληψη: Δύο ζευγάρια, η Πέπη με τον Ιάκωβο, και η Τζένη με τον Θάνο, καταφτάνουν σε ένα ξενοδοχείο στο Καβούρι για να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Όμως στο παρελθόν, η Πέπη είχε δεσμό με το Θάνο και όταν αντιλαμβάνεται η Τζένη ποιά είναι η Πέπη, από μια φωτογραφία που είχε δει, αρχίζουν τα μπερδέματα για τα δύο ζευγάρια.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 525.647 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 99 ταινίες.
-Η ταινία αποτελεί ελεύθερη διασκευή της θεατρικής κωμωδίας του Ζορζ Φεϊντό.
-Το κινηματογραφικό ντουέτο Κώστας ΒουτσάςΜάρθα Καραγιάννη εδραιώθηκε, ενώ το ζευγάρι Φαίδων Γεωργίτσης και Μπέτυ Αρβανίτη ήταν τότε αντρόγυνο και στη ζωή.
-Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο Γιάννης Δαλιανίδης αποφάσισε να την ανεβάσει αργότερα και στο θέατρο.
Μαίρη Μεταξά ερμήνευσε σπουδαία το ρόλο της μαμάς του Κώστα Βουτσά, με αποτέλεσμα να συνεργαστεί μαζί του αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια σε ρόλους μάνας και γιού.

Νύχτα γάμου (1967-1968)

Ελληνικός Κινηματογράφος Νύχτα γάμου
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments