Ελληνικός Κινηματογράφος Αρβανίτη Μπέττυ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΑποστόλου Χρήστος
Επόμενο άρθροΑρζόγλου Κώστας

Τυχαία Αρθρα

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Αρβανίτη Μπέττυ

Η Μπέττυ Αρβανίτη (Ελισσάβετ) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Αυγούστου 1939. Υπήρξε από τις πιο ξακουστές πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Κυρίως έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε ταινίες – παραγωγές της Φίνος Φιλμς τις δεκαετίες του 60′ και του 70”.
Η Μπέττυ Αρβανίτη είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Πουλαντζά σε τρίτο γάμο. Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης είναι γιος της από τον πρώτο της γάμο με τον αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη.

Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Φαίδωνα Γεωργίτση με τον αποίο αποτέλεσαν και καλλιτεχνικό ζευγάρι στην ταινία “Νύχτα γάμου” (1967). Από το 1987 ηγείται της θεατρικής Εταιρίας “Πράξη” που εδρεύει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, σχήμα που θεωρείται από τα πλέον ποιοτικά στην Ελλάδα.

Έχει ανεβάσει πάμπολλα έργα συγγαφέων όπως οι Ίψεν, Πιραντέλο, Πίντερ, Στρίντμπεργκ, Έικμπορν, Τσέχοφ, Ντίρενματ, Ζενέ κλπ, έχοντας συνεργαστεί με τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού χώρου όπως τους Μίνω Βολανάκη, Λευτέρη Βογιατζή, Στάθη Λιβαθηνό, Νίκο Μαστοράκη, Τάσο Μπαντή, Νικαίτη Κοντούρη, Βίκτορα Αρδίττη κλπ.

Η Β΄Σκηνή έχει λειτουργήσει ταυτόχρονα και ως ένα φυτώριο νέων σκηνοθετών και ηθοποιών. Έχει παίξει στον “Ιππόλυτο”, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στην Επίδαυρο (1989). Τη δεκαετία του 70 πρωταγωνίστησε σε πετυχημένες σειρές του BBC, με πιο γνωστή την Who pays the ferryman.
Φιλμογραφία
Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου (2002) [(θεία)]
Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας (1982) [Άλεξ]
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Ντόρα Σουλτάνογλου]
Ο τρομοκράτης (1975) [Ανδρεάκη]
Θέμα συνειδήσεως (1973) [Σακελλαροπούλου]
Ο φαντασμένος (1973) [Ισμήνη]
Μια μάνα κατηγορείται (1972) [Άννα]
Η χαραυγή της νίκης (1971) [Χρύσα]
Διακοπές στην Κύπρο μας (1971)
Ο κυρ’ Γιώργης και οι τρέλλες του (1971)
Σ’ αγαπώ (1971) [Μαίρη]
Ερωτομανείς (1971) [Όλγα]
Η χαραυγή της νίκης (1971) [Χρύσα]
Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας (1971) [Μαίρη]
Αδιέξοδο (1970) [Όλγα Ιγγλέση]
Θυμήσου, αγάπη μου… (1969) [Έλσα]
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968) [Ελένη]
Ανοιχτή επιστολή (1968)
Βυζαντινή ραψωδία (1968) [Ζωή]
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967) [Ρίτα Ζαφειρίου]
Νύχτα γάμου (1967) [Τζένη Καμπίρη]
Όταν οι γυναίκες αγαπούν (1967) [Ρένα]
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
Τρούμπα 67 (1967) [Νταίζη]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [μητέρα μωρού]
Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)[Μάρθα Φωκά]
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [Ελένη]
Ιστορία μιας ζωής (1965) [Λεοντιάδου]
Εγκατάλειψη (1965)
Οι νέοι θέλουν να ζήσουν (1965)
Περάστε την πρώτη του μηνός (1965) [Μαρία Μάγδαλη]

Similar Articles

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Αγάπη για πάντα

Η ταινία, "Αγάπη για πάντα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 266.826 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 99 ταινίες. Μετά από 9 χρόνια συνεργασίας...