24.9 C
Athens
Κατηγορία:

Κίμων Δημόπουλος 1938-2005

Ο Κίμων Δημόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και ήταν ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής.

Στην ταινία, “Πυρετός στην άσφαλτο” του 1967, υπάρχει μια σκηνή, όπου οΚίμων Δημόπουλος είναι γιατρός σε μια κλινική και του τηλεφωνούν, ότι θέλουν αίμα για ένα τροχαίο που έγινε. Αντί να ενδιαφερθεί και να απαντήσει, αυτός ατάραχος μιλούσε με κάποιον στο τηλέφωνο, κρατώντας ένα λουλούδι. Έγινε χαμός από τις διαμαρτυρίες του Ιατρικού συλλόγου.

Το 1968 εγκατέλειψε το θέατρο και άνοιξε γραφείο ταξιδίων.

Υπήρξε σύζυγος της Κατερίνας Γιουλάκη από το 1969 έως το θάνατό του το 2005 με την οποία απέκτησε μια κόρη.

Κίμων Δημόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1964Δις διευθυντής
1965Οι καταφρονεμένοι
1966Εκείνος κι εκείνη
1967Κοντσέρτο για πολυβόλα
1967Πυρετός στην άσφαλτο
1968Ο Μικές παντρεύεται

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΔημήτριεφ Θεόδωρος
Επόμενο άρθροΔήμου Γιώργος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα