6.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑγγέλα Καζακίδου 1946-

Σχετικές αναρτήσεις

Αγγέλα Καζακίδου 1946-

Η Αγγέλα Καζακίδου γεννήθηκε στο Πειραιά 09 Σεπτεμβρίου του 1946 και από μικρή έδειξε την αγάπη της προς τις τέχνες. Βγήκε από μικρή στο παιδικό θέατρο, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε μπαλέτο (ο χορός υπήρξε η μεγάλη της αγάπη, μετά την υποκριτική).

Τελειώνοντας τις γυμνασιακές σπουδές η Αγγέλα Καζακίδου μπήκε στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1967. Ένα χρόνο αργότερα έκανε την πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση με το θίασο του Γιάννη Γκιωνάκη αλλά και στον κινηματογράφο κάνει το ντεμπούτο της στην πολεμική υπερπαραγωγή της Φίνος Φιλμ, “Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Με την Αλίκη θα συνεργαστεί και στις ταινίες, “Υπολοχαγός Νατάσσα” και “Σ΄αγαπώ” τη διετία 1970 – 71 αλλά και στο θέατρο στην παράσταση “Επτά χρόνια γάμου” την ίδια χρονική περίοδο. Από την υπόλοιπη φιλμογραφία της αξίζει να αναφέρουμε τα φιλμ: “Η Ώρα της αλήθειας”(1969), “Η Ζούγκλα των Πόλεων”(1970) και “Μπουμ Ταρατατζούμ”(1972).

Με την έλευση της τηλεόρασης στην Ελλάδα πολλά αλλάζουν στον καλλιτεχνικό χώρο. Η τηλεόραση κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα εντυπωσιάζοντας το πανελλήνιο, και πολλοί καλλιτέχνες (σκηνοθέτες και ηθοποιοί) μετακομίζουν από τα κινηματογραφικά στα τηλεοπτικά πλατό.

Το δρόμο αυτό ακολουθεί και η Αγγέλα Καζακίδου με συμμετοχές στις σειρές: “Ο Άγνωστος Πόλεμος”, “Γιούγκερμαν”, “Ένοχοι”, “Μαριονέτες” και “Το Θέατρο Της Δευτέρας”. Παράλληλα διδάσκει την υποκριτική σε σχολές Θεάτρου.

Η προσωπική της ζωή κρατήθηκε πάντα μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρότι ήταν παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Χριστόπουλο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Από το 2005, με το θάνατο του συζύγου της η Αγγέλα Καζακίδου αποσύρθηκε από το χώρο, έχοντας επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας κοντά της λίγους και καλούς φίλους.

Αγγέλα Καζακίδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1969Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά
1969Η ώρα της αλήθειας
1970Η ζούγκλα των πόλεων
1970Υπολοχαγός Νατάσσα
1971Σ’ αγαπώ
1972Μπουμ ταρατατζούμ
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|1971Ο Άγνωστος ΠόλεμοςΥΕΝΕΔ
1976|1976ΓιούγκερμανΥΕΝΕΔ
1977|1977ΈνοχοιΕΡΤ
1979|1979ΜαριονέττεςΥΕΝΕΔ
1991|1991Το τέλος της μοναξιάςΕΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΙωαννίδου Ράνια
Επόμενο άρθροΚαζέλη Σάσα

Σχετικές αναρτήσεις

Ατζολετάκη Γωγώ

Η Γωγώ Ατζολετάκη γεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης στις 22 Δεκεμβρίου του 1953 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θιασάρχης, παραγωγός ραδιοφώνου και συγγραφέας.Είναι μια γυναίκα που...

Ζαφειράκη Μαρία

Η Μαρία Ζαφειράκη γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είχε παντρευτεί τον ηθοποιό Σπύρο Κωνσταντόπουλο (πέθανε το 2007) με τον οποίο απέκτησε έναν γιο. Φιλμογραφία Το χάραμα (1994) Άλκηστη (1986)...

Κουρουκλή Ζωίτσα

Η Ζωίτσα Κουρούκλη γεννήθηκε το 1937 και ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα παίζοντας και τραγουδώντας στο θέατρο, μέχρι που την ανακάλυψε ο Μίμης Πλέσσας στα...

Τελευταίες αναρτήσεις