28.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Χριστόπουλος 1939-2005

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Χριστόπουλος 1939-2005

Ο Γιώργος Χριστόπουλος ήταν ηθοποιός,συγγραφέας και θεατρικός σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1939 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Το 1960 μαθητής ακόμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Εθνικού Κήπου στο έργο, “Χορός στο Στρατηγείο”. Σε αυτή την παράσταση τον πήρε ο δάσκαλος του ο Τίτος Βανδής.

Στα πρώτα του βήματα έπαιξε επίσης με το θίασο του Κωστή Λιβαδέα σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα στο έργo, “Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι” που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου σε σημαντικούς ρόλους με το Άρμα Θεάτρου με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μάνο Κατράκη, Τζαβαλά Καρούσο, Λυκούργο Καλλέργη, Αλέκο Αλεξανδράκη και με τη Τζένη Καρέζη.

xristopoulos giorgos 4 1
Ο Γιώργος Χριστόπουλος με το Νίκο Ρίζο.

Εκεί που έκανε μεγάλη επιτυχία ήταν στο ” Μεγάλο μας Τσίρκο ” το 1973 που ξεχώριζε παίζοντας το ρόλο του φασίστα. Όπως γράψανε κριτικές έκλεβε την παράσταση. Είχε μεγάλη παρουσία στο θέατρο με σπουδαίες ερμηνείες.
Σε αρκετές κωμωδίες του είχε δίπλα του, τη μεγάλη θεατρίνα Κυρία Κατερίνα.Εμφανίστηκε επίσης στο πλευρό της Ειρήνης Παππά στο Ηρώδειο στη παράσταση, “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” του μεγάλου σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη .

Στην τηλεόραση ο Γιώργος Χριστόπουλος έπαιξε στα σήριαλ, “Κύριος Συνήγορος”, “Θεοί στον Όλυμπο”, “Το Ταξίδι”, “Ο Φάρος”, “Η Αφροδίτη”, “Ο Δρόμος” του Πρετεντέρη και σε άλλα πολλά.
Έγραψε το σήριαλ στην τηλεόραση, “Έρωτας και Επανάσταση”.
Έπαιξε επίσης στο ” Θέατρο της Δευτέρας ” στην τηλεόραση και στο “Θέατρο της Τετάρτης” στο ραδιόφωνο.

‘Επαιξε, έγραψε και σκηνοθέτησε πάρα πολλές σειρές στο ραδιόφωνο καθημερινές και είχε και έντονη παρουσία στις μεταγλωττίσεις.
Όταν ιδρύθηκαν τα δημοτικά θέατρα έπαιξε με επιτυχία ένα μεγάλο ρεπερτόριο. Μεγάλη του επιτυχία ήταν στον Πλούτο του Αριστοφάνη στο ρόλο του καρύων σε σκηνοθεσία, Κώστα Μπάκα. Υπάρχει η παράσταση ολόκληρη στο YouTube μπορεί κανείς να τη δει ΕΔΩ .

Επίσης στο θέατρο σκηνοθέτησε αρκετές παραστάσεις.
Σύζυγος του η ηθοποιός Αγγέλα Καζακίδου και αδερφός του επίσης ηθοποιού, χορευτή και χορογράφου του Μουσικού θεάτρου, Γιάννη Χριστόπουλου.

Ένας σπουδαίος ηθοποιός που δυστυχώς έφυγε νωρίς στις 29 Μαρτίου 2005.
Μπορεί ο Γιώργος Χριστόπουλος να μην έκανε κινηματογράφο και να μην τον γνωρίζουν πολλοί, υπήρξε όμως ένας ηθοποιός με μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο μορφωμένος σεμνός και με ήθος!!!

Υπήρξε δάσκαλος σε δραματικές σχολές και ένας από τους μαθητές του ήταν και ο Πάνος Μιχαλόπουλος, που τον πήρε τότε μαζί του στην πρώτη του εμφάνιση στο Μεγάλο μας Τσίρκο το 1973. Προς τιμήν του ο Μιχαλόπουλος το αναφέρει στις συνεντεύξεις του στην τηλεόραση…

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, τον αδελφό του και καλό μου φίλο κ. Γιάννη Χριστόπουλο ο οποίος έχει την εξαιρετική σελίδα στο facebook, ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Γιώργος Χριστόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1964Έκλαψα πικρά για σένα
1970Ο αχαΐρευτος
1971Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση 
1972Το εμπόριο της αμαρτίας 
1975Ο νέος Παρθενώνας 
1985Φουτ μπωλ 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1976|1976Μια φορά κι έναν καιρό: Ο φαντασμένος ΕΡΤ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1976|1976Φάρος ΥΕΝΕΔ 
1977|1977Αφροδίτη ΥΕΝΕΔ
1978|1978Έρωτας και επανάσταση ΕΡΤ
1978|1978Θεοί στον Όλυμπο ΕΡΤ
1989|1989Επικίνδυνη αλήθεια ΕΤ2
1989|1989Το Συνεργείο ΕΤ1
1991|1991Αξιότιμοι κύριοι ΕΤ1
1991|1991Ο επισκέπτης της ομίχλης Mega
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Χορν 1921-1998
Επόμενο άρθροΣτάθης Ψάλτης 1951-2017

Σχετικές αναρτήσεις

Λογοθέτης Ηλίας

Ο Ηλίας Λογοθέτης είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την...

Αθηνόδωρος Προύσαλης 1926-2012

Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926 και από το 1932 έζησε με την οικογένειά του στην Παλαιά Κοκκινιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή...

Έλενα Ναθαναήλ 1947-2008

Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1947 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής από πλούσια οικογένεια. Ο πατέρας της, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία,...

Τελευταίες αναρτήσεις