5.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Χριστόπουλος 1939-2005

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Χριστόπουλος 1939-2005

Ο Γιώργος Χριστόπουλος ήταν ηθοποιός,συγγραφέας και θεατρικός σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1939 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Το 1960 μαθητής ακόμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Εθνικού Κήπου στο έργο, “Χορός στο Στρατηγείο”. Σε αυτή την παράσταση τον πήρε ο δάσκαλος του ο Τίτος Βανδής.

Στα πρώτα του βήματα έπαιξε επίσης με το θίασο του Κωστή Λιβαδέα σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα στο έργo, “Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι” που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου σε σημαντικούς ρόλους με το Άρμα Θεάτρου με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μάνο Κατράκη, Τζαβαλά Καρούσο, Λυκούργο Καλλέργη, Αλέκο Αλεξανδράκη και με τη Τζένη Καρέζη.

xristopoulos giorgos 4 1
Ο Γιώργος Χριστόπουλος με το Νίκο Ρίζο.

Εκεί που έκανε μεγάλη επιτυχία ήταν στο ” Μεγάλο μας Τσίρκο ” το 1973 που ξεχώριζε παίζοντας το ρόλο του φασίστα. Όπως γράψανε κριτικές έκλεβε την παράσταση. Είχε μεγάλη παρουσία στο θέατρο με σπουδαίες ερμηνείες.
Σε αρκετές κωμωδίες του είχε δίπλα του, τη μεγάλη θεατρίνα Κυρία Κατερίνα.Εμφανίστηκε επίσης στο πλευρό της Ειρήνης Παππά στο Ηρώδειο στη παράσταση, “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” του μεγάλου σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη .

Στην τηλεόραση ο Γιώργος Χριστόπουλος έπαιξε στα σήριαλ, “Κύριος Συνήγορος”, “Θεοί στον Όλυμπο”, “Το Ταξίδι”, “Ο Φάρος”, “Η Αφροδίτη”, “Ο Δρόμος” του Πρετεντέρη και σε άλλα πολλά.
Έγραψε το σήριαλ στην τηλεόραση, “Έρωτας και Επανάσταση”.
Έπαιξε επίσης στο ” Θέατρο της Δευτέρας ” στην τηλεόραση και στο “Θέατρο της Τετάρτης” στο ραδιόφωνο.

‘Επαιξε, έγραψε και σκηνοθέτησε πάρα πολλές σειρές στο ραδιόφωνο καθημερινές και είχε και έντονη παρουσία στις μεταγλωττίσεις.
Όταν ιδρύθηκαν τα δημοτικά θέατρα έπαιξε με επιτυχία ένα μεγάλο ρεπερτόριο. Μεγάλη του επιτυχία ήταν στον Πλούτο του Αριστοφάνη στο ρόλο του καρύων σε σκηνοθεσία, Κώστα Μπάκα. Υπάρχει η παράσταση ολόκληρη στο YouTube μπορεί κανείς να τη δει ΕΔΩ .

Επίσης στο θέατρο σκηνοθέτησε αρκετές παραστάσεις.
Σύζυγος του η ηθοποιός Αγγέλα Καζακίδου και αδερφός του επίσης ηθοποιού, χορευτή και χορογράφου του Μουσικού θεάτρου, Γιάννη Χριστόπουλου.

Ένας σπουδαίος ηθοποιός που δυστυχώς έφυγε νωρίς στις 29 Μαρτίου 2005.
Μπορεί ο Γιώργος Χριστόπουλος να μην έκανε κινηματογράφο και να μην τον γνωρίζουν πολλοί, υπήρξε όμως ένας ηθοποιός με μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο μορφωμένος σεμνός και με ήθος!!!

Υπήρξε δάσκαλος σε δραματικές σχολές και ένας από τους μαθητές του ήταν και ο Πάνος Μιχαλόπουλος, που τον πήρε τότε μαζί του στην πρώτη του εμφάνιση στο Μεγάλο μας Τσίρκο το 1973. Προς τιμήν του ο Μιχαλόπουλος το αναφέρει στις συνεντεύξεις του στην τηλεόραση…

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, τον αδελφό του και καλό μου φίλο κ. Γιάννη Χριστόπουλο ο οποίος έχει την εξαιρετική σελίδα στο facebook, ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Γιώργος Χριστόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1964Έκλαψα πικρά για σένα
1970Ο αχαΐρευτος
1971Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση 
1972Το εμπόριο της αμαρτίας 
1975Ο νέος Παρθενώνας 
1985Φουτ μπωλ 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1976|1976Μια φορά κι έναν καιρό: Ο φαντασμένος ΕΡΤ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1976|1976Φάρος ΥΕΝΕΔ 
1977|1977Αφροδίτη ΥΕΝΕΔ
1978|1978Έρωτας και επανάσταση ΕΡΤ
1978|1978Θεοί στον Όλυμπο ΕΡΤ
1989|1989Επικίνδυνη αλήθεια ΕΤ2
1989|1989Το Συνεργείο ΕΤ1
1991|1991Αξιότιμοι κύριοι ΕΤ1
1991|1991Ο επισκέπτης της ομίχλης Mega

Σχετικές αναρτήσεις

Παπαματθαίου Τάκης

Ο Τάκης  Παπαματθαίου γεννήθηκε στην Αθήνα.Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών.Παίζει ανελλιπώς στο θέατρο συμμετέχοντας σε πενήντα περίπου...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.Αποτέλεσε...

Ζιλ Ντασέν

Αμερικανός σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, σύζυγος της Μελίνας Μερκούρη. Οι ταινίες του εκτείνονται από το αστυνομικό γκανγκστερικό φιλμ νουάρ ως τον κοινωνικό...

Τελευταίες αναρτήσεις