36.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΠάνος Μιχαλόπουλος 1949-

Σχετικές αναρτήσεις

Πάνος Μιχαλόπουλος 1949-

- Advertisement -

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος που έγινε διάσημος από τις κάλτ ταινίες των 80s, γεννήθηκε στην Μικρομάνη, ένα χωριό το οποίο απέχει 8 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, στις 15 Ιανουαρίου του 1949. Οι γονείς του παντρεύτηκαν από έρωτα και η μητέρα του ήταν 17 χρόνια μεγαλύτερη από το πατέρα του πέθανε το 1983. Ο γνωστός ηθοποιός όταν ήταν 14 ετών, έφυγε από το σπίτι του και πήγε στην Αθήνα να ζήσει με τα αδέρφια του.

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει παίξει διαφορετικούς ρόλους και σε πολλά είδη. Από τη ταινία που πήρε βραβείο, “Ιφιγένεια” του Ευριπίδη μέχρι τις γνωστές νεανικές κάλτ βιντεοταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη, “Τα τσακάλια” και “Βασικά καλησπέρα σας“.

mixalopoulos 1

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει κάνει πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση αλλά και σε βιντεοταινίες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει πρωταγωνιστήσει σε 15 τηλεοπτικές σειρές και σε 28 ταινίες, ανάμεσα στο 1972 και 2009. Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το έκανε στο θρυλικό, “Λούνα Παρκ” του Γιάννη Δαλιανίδη.

Οι πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές δουλειές είναι οι εξής: “Η ώρα η καλή” (Mega), “Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία” (ΕΡΤ), “Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο” (ANT1), “Τμήμα Ηθών” (ΑΝΤ1) κ.ά.

Ο γνωστός ηθοποιός έκανε το ξεκίνημα του στο θέατρο το 1978. Έπαιξε δίπλα στην Έλλη Λαμπέτη στο έργο, “Φιλουμένα Μαρτουράνο”. Η παράσταση είχε ανέβει στο θέατρο, “Σούπερ Σταρ” και την σκηνοθέτησε ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης, Μάουρο Μπολονίνι.

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος απέκτησε ένα γιο τον Σωτήρη από το πρώτο του γάμο και από την ηλικία των επτά χρόνων τον μεγάλωσε μόνος. Γεννήθηκε το 1976, και η πρώτη σύζυγος του Πάνου Μιχαλόπουλου δούλευε στην Ολυμπιακή Αεροπορία και χώρισαν το 1978.

mixalopoulos koro 1

Την δεύτερη φορά ο Πάνος Μιχαλόπουλος παντρεύτηκε με την διάσημη τηλεοπτική παρουσιάστρια, Ρούλα Κορομηλά. Μόνο δύο χρόνια κράτησε ο γάμος τους από το 1988 μέχρι το 1990. Γνωστή είναι επίσης η σχέση που είχε με την ανερχόμενη τότε τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη.

Στην κινηματογραφική ταινία, “Ένας κοντός θα μας σώσει” του 1981 εμφανίζεται ως Παύλος Μιχαλόπουλος, στην τηλεταινία γαλλικής παραγωγής, “Vaincre a Olympie” του 1977 εμφανίζεται ως Panos Migalopoulos, ενώ το βαφτιστικό του όνομα είναι Παναγιώτης Μιχαλόπουλος.

mixalopoulos 5

Πάνος Μιχαλόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1972Αέρα, αέρα, αέρα 
1977Ιφιγένεια 
1980Έξοδος κινδύνου 
1981Ένας κοντός θα μας σώσει 
1981Γκαρσονιέρα για Δέκα 
1981Τα τσακάλια: Ένα κοινωνικό πρόβλημα 
1982Βασικά καλησπέρα σας 
1982Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος 
1982Η στροφή 
1983Οι επικίνδυνοι 
1984Μπορούμε και κάτω απ’ τα θρανία 
1985Ο Ροζ Γάτος 
1986Αδελφή μου αγάπη μου 
1986Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε
1987Μπανάνες 
1987Παλικάρι στα θρανία 
1987Πρωτάρη μου ας πρόσεχες 
1988Η κρουαζιέρα του έρωτα 
1988Η μεγάλη των γάτων σχολή 
1989Ένα μωρό στο ταξί μου 
1989Εραστής από χαρτόνι 
1989Μέρες αγάπης 
1989Ο καπετάνιος και η χορεύτρια 
1989Ο πρωτάρης και η Ρίτα 
1989Ποιος σκότωσε τη θεία Ελβίρα 
1989Συζυγικό κοκτέιλ 
1990Ένα σκιουράκι στη σουίτα μου 
1993Πάνω κάτω και πλαγίως 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1974|1974Λούνα Παρκ ΕΙΡΤ
1979|1979Εκάτη ΕΡΤ
1980|1980Ιούλιος και Ιουλιέτα ΕΡΤ
1980|1980Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα: Μόλις εκυκλοφόρησεν ΕΡΤ
1985|1985Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία ΕΡΤ
1986|1986Η πανταχού παρούσα ΕΡΤ2
1989|1989Η παρέλαση ΕΤ1
1990|1990Φόβος και Πάθος ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Γκρίζοι λύκοι ΑΝΤ1
1993|1993Τμήμα ηθών: Η γυναίκα που χάθηκε ΑΝΤ1
1993|1993Τμήμα ηθών: Παράνομο πάθος ΑΝΤ1
1993|1993Τμήμα ηθών: Το λούνα παρκ του φόβου ΑΝΤ1
1993|1993Τμήμα ηθών: Τρίγωνο ΑΝΤ1
1995|1995Πειρασμός Mega
1996|1996Παλίρροια Mega
1997|1997Διλήμματα ΑΝΤ1
1997|1997Το τίμημα του πάθους ΑΝΤ1
1998|1998Νταντά για όλες τις δουλειές ΑΝΤ1
2000|2000Βαθύ κόκκινο Star
2000|2000Τανγκό για τρεις ΑΝΤ1
2001|2001Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο ΑΝΤ1
2002|2002Τα Φιλαράκια ΑΝΤ1
2004|2004Η ώρα η καλή Mega
2007|2007Super μπαμπάς ΑΝΤ1
2009|2009Σ’ αγαπάω πάρκαρε Mediasoup
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1978Φιλουμένα Μαρτουράνο 
1980Ντόλλυ 
1980Ξανθιά φράουλα 
1982Η κυρία με τις καμέλιες 
1986Πυρετός στην γκαρσονιέρα μου 
1989Μια Κυριακή στη Νέα Υόρκη 
1990Η Νύχτα Θέλει Έρωτα 
1996Η σημασία να είναι κανείς σοβαρός 
1997Ολίγον παντρεμένοι 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ζήκας Χριστόφορος

Ο Χριστόφορος Ζήκας γεννήθηκε στη Σιταριά Ιωαννίνων το 1938 . Μεγάλωσε στα Ιωάννινα και από τις πρώτες τάξεις του γυμνάσιου ακολουθώντας άλλους συμπατριώτες του...

Αλέκος Τζανετάκος 1937-2010

Ο Αλέκος Τζανετάκος ήταν Έλληνας ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και σεναριογράφος. Ήταν ευρύτατα γνωστός και ως "ο καρπαζοεισπράκτορας", παρατσούκλι που του έδωσε ο...

Θάνος Γραμμένος

Ο Θάνος Γραμμένος γεννήθηκε 1927 στο Αγρίνιο και σπούδασε στις δραματικές σχολές Σωκράτη Καραντινού και Εθνικού Θεάτρου. Συνιδρυτής του συνεταιρικού θιάσου του Σ.Ε.Η. Άρμα...

Τελευταίες αναρτήσεις