Ασπρόμαυρη Χαρούμενη Κυριακή

Κυριακή
Advertisement

Το “Χαρούμενη Κυριακή”(1972) ήταν ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με αστέρια και επιτυχίες, από τα πρώτα του είδους.
Για περίπου τέσσερα χρόνια κρατούσε συντροφιά στους τηλεθεατές, χαρίζοντας μέσα από τις ασπρόμαυρες οθόνες τους τραγούδια, χορευτικά και μικρά επιθεωρησιακά σκετσάκια.

Advertisement

Τα πιο λαμπερά αστέρια πέρασαν από το πρώτο σόου της ελληνικής τηλεόρασης

Στη μουσικοχορευτική σειρά είχαν πάρει μέρος πολλά γνωστά ονόματα της εποχής, (μερικοί με πολύ συχνές εμφανίσεις) όπως ο Τάκης Μηλιάδης, η Ζωζώ ΣαπουντζάκηΜαίρη Χρονοπούλου, η Άννα Φόνσου, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Σωτήρης ΜουστάκαςΜάρω Κοντού, η Μιράντα Κουνελάκη, ο Μιχάλης Δεσύλλας, ο Γιώργος Πάντζας, ο Γιώργος Βασιλείου και πολλοί πολλοί άλλοι.

Απίθανα σκετς, χορογραφίες του Σαγιώρ και μια λαμπερή παρουσιάστρια!!!

Μερικά από τα σκετσάκια ήταν γραμμένα από γνωστούς κειμενογράφους και σεναριογραφούς, όπως ο Κώστας Νικολαϊδης και ο Ηλίας Λυμπερόπουλος. Τα χορευτικά της εκπομπής ήταν του κορυφαίου χορευτή και χορογράφου Τάκη Σαγιώρ.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής ήταν η Άινα Μάουερ η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή από την παρουσίαση της εκπομπής,
αφού ήταν μια σειρά που παρακολουθούσαν ανελλιπώς πολλές οικογένειες και με περισσότερο σπασμένα ελληνικά απ’ όσο θα έπρεπε τόνιζε την ξενική της καταγωγή. Η σκηνοθεσία της εκπομπής ήταν από τους πετυχημένους σκηνοθέτες Γιώργο Λαζαρίδη και  Ίωνα Νταϊφά.

Τα τραγούδια του σόου!!!

Ο γνωστός συνθέτης της εποχής Γιώργος Θεοδοσιάδης είχε γράψει πολλά πρωτότυπα τραγούδια για το σόου και φυσικά το πασίγνωστο κομμάτι, με το οποίο ξεκινούσε η εκπομπή, “Κυριακάτικο φεγγάρι”, και το τραγουδούσαν οι αδελφές Έρρικα και Μαργαρίτα  Μπρόγιερ. Το τραγούδι είχε γίνει εξαιτίας της εκπομπής μεγάλη επιτυχία και οι αδελφές Μπρόγιερ το έβαζαν πάντα στο ρεπερτόριό τους.

Προηγούμενο άρθροΔέκα χρόνια μαζί
Επόμενο άρθροΤα ιδιωτικά κανάλια των 90s και οι cult εκπομπές τους