Κοινωνία ώρα μηδέν

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 05 Δεκεμβρίου 1966
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Σεναρίο: Νίκος Φώσκολος

Δραματική
1966

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Φλωρέτα Ζάννα, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ζώρας Τσάπελης, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Κώστας Καζάκος, Τασσώ Καββαδία, Σούλα Αθανασιάδου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Θόδωρος Έξαρχος, Γιώργος Μπέλλος, Δημήτρης Μπισλάνης, Αλέκος Ουδινότης, Χρήστος Δακτυλίδης, Νίκος Πασχαλίδης, Φάνης Χηνάς, Χρήστος Δοξαράς, Χριστόφορος Ζήκας, Ελευθερία Σπανού, Γιάννης Ιωαννίδης , Νίκος Μπίνας, Νικηφόρος Χαλκιάς, Θωμάς Κωνσταντινίδης, Βύρων Πάλλης

Περίληψη: Ο Άγγελος Μουρούζης έχει αποταχθεί από την Αεροπορία και ως αποτέλεσμα το έχει ρίξει στο ποτό και τη χαρτοπαιξία. Όταν όμως ένα επιβατικό αεροπλάνο συντρίβεται στο έδαφος και από τους επιβάτες δεν διασώζεται παρά μόνο μια γυναίκα, ο αδελφός του Μουρούζη, που είναι αρχηγός της Πολιτικής Αεροπορίας, τον τοποθετεί επικεφαλή της επιτροπής που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος. Ο σκοπός του αδελφού του είναι πονηρός, μιας και εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και αποσκοπεί να συγκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος. Όμως ο Άγγελος διεξάγει κανονικά τις ανακρίσεις, στην πορεία των οποίων αποδεικνύεται πως το αεροπλάνο δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 596.289 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 117 ταινίες.
-Πρόκεται για μια από τις καλύτερες ταινίες του Νίκου Κούρκουλου, σε έναν ακόμη δυναμικό ρόλο, στηριζόμενος στο μοναδικό σενάριο του Νίκου Φώσκολου.

-Εξαιρετική δουλειά σε αυτή την ταινία κάνει και ο μακιγιέρ Νίκος Ξεπαπαδάκος, ο οποίος με τα σχεδόν πρωτόγονα μέσα που υπήρχαν τότε σε θέματα μακιγιάζ στην Ελλάδα, κατάφερε να δημιουργήσει τα καμένα από την συντριβή του αεροπλάνου θύματα, που βλέπει ο ήρωας σαν εφιάλτη στον ύπνο του.

-Ο Νίκος Κούρκουλος είχε θέσει ως όρο να έχει παρτενέρ του στην ταινία την Μαίρη Χρονοπούλου.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κοινωνία ώρα μηδέν
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΚοντσέρτο για πολυβόλα
Επόμενο άρθροΚάτι να καίει

Similar Articles

Comments