11.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΠαύλος Ευαγγελόπουλος 1962-

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος Ευαγγελόπουλος 1962-

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Αποτέλεσε έναν από τους πιο γνωστούς και γοητευτικούς ηθοποιούς της δεκαετίας του 1980, παίζοντας σε πολλές ταινίες και βιντεοταινίες της εποχής.

evagkelopoulos pavlos

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην ελληνική τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του το 1983 στα “Καθημερινά” και αμέσως μετά στα “Λιονταράκια του κυρ Ηλία” του Γιάννη Δαλιανίδη το 1985.

Το 1990 συνεργάστηκε και πάλι με τον Δαλιανίδη στο “Το Ρετιρέ” του Mega, που είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και μπήκε στο “πάνθεον” των επαναλήψεων του ίδιου καναλιού.

Επίσης, μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε για τον ίδιο η συμμετοχή του στο σίριαλ του Mega “Οι Μικρομεσαίοι” το 1992, καθώς και η εμφάνισή του ήταν στην αισθηματική σειρά, “Όσο υπάρχει αγάπη” του ΑΝΤ1 το 2001.

Από το 2016, παίζει στην επιτυχημένη σειρά του ALPHA “Έλα στη θέση μου”, ερμηνεύοντας το ρόλο του Λεωνίδα Καλατζή.

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος επέλεξε συνειδητά να μη δημιουργήσει οικογένεια. Όπως είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του, «δεν πιστεύω στην τύχη. Αν θέλεις να κάνεις οικογένεια, την κάνεις. Δεν είχα ποτέ στο κεφάλι μου να δημιουργήσω οικογένεια. Δεν έκατσα ποτέ να το σκεφτώ. Ούτε μπήκα ποτέ στη διαδικασία να το αναλύσω, γιατί δεν ήθελα».

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως υπήρχε αντιζηλία με τον Πάνο Μιχαλόπουλο αλλά και τον Σταμάτη Γαρδέλη, μιας και οι αφίσες τους ήταν κρεμασμένοι στους τοίχους όλων των κοριτσίστικων δωματίων.

Παύλος Ευαγγελόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1983Ο Παπα-σούζας 
1983Οι επικίνδυνοι 
1984Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ 
1984Όταν οι ρόδες χορεύουν 
1985Αγόρια στην πορνεία 
1985Σούπερ λύκειο: Άκρως κουφό και παλαβό 
1987Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν 
1987Ο Τσιτσιολίνος 
1988Ξενοδοχείο Καστρί 
1989Ο πανταχού παρών 
1996Σαπουνόπετρα: Το Χρήμα στο Λαιμό σας 
2000Βίτσια γυναικών 
2008Ο γιος του Τσάρλυ 
2016Πέντρο Νούλα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1985Μια νύφη για όλους 
1985Πρώτη νύχτα γάμου 
1985Το γλυφιτζούρι 
1986Ερωτικές απιστίες 
1986Η γιαγιά μου η γκόμενα 
1986Μαντόνα για πάντα 
1986Οι άντρες μου κι εγώ 
1986Στην παγίδα του έρωτα 
1986Τρελοί κομπιναδόροι απίθανα κορίτσια 
1987Έλα κάτσε στο παπί μου 
1987Είσαι πλούσια είμαι ελεύθερος 
1987Ερωτικές κόντρες 
1987Η μπλόφα 
1987Μπουνιά και συχώριο 
1987Ο βιντεάκιας 
1987Ροκ πάνθηρ 
1988Βάρβαρος εραστής 
1988Είμαι τρελός και ότι θέλω κάνω 
1988Εξάρχεια ώρα: 12
1988Ερωτική έκρηξη 
1988Και πετάει και πηδάει 
1988Παράξενη σχέση 
1988Σήμα κινδύνου 
1988Το ράλλυ του έρωτα 
1989Επικίνδυνη σχέση 
1989Κρεβατοκάμαρα με θέα 
1989Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες; 
1989Μέρες αγάπης 
1989Ρεπορτάζ αγάπης 
1989Τρέλα και γοητεία 
1990Λευκή απειλή 
1990Ο δεύτερος μήνας του μέλιτος 
1990Τα σημάδια του ήλιου 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1983|1983Τα Καθημερινά ΕΡΤ
1985|1985Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία ΕΡΤ
1989|1989Οι άγγελοι κι εγώ ΕΤ2
1990|1990Το Ρετιρέ Mega 
1991|1991Η μπλόφα ΕΤ2
1991|1991Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες; Mega
1992|1992Οι Μικρομεσαίοι Mega
1994|1994Cherchez la femme Star
1996|1996Αξέχαστες κωμωδίες: Η κυρία περί της οποίας πρόκειται ΕΤ1
1999|1999Η Άλλη Πλευρά του Τοίχου ΕΤ1
2001|2001Όσο υπάρχει αγάπη ΑΝΤ1
2001|2001Κάτω Από την Ακρόπολη Alpha
2003|2003Η Νταντά Mega
2016|2016Έλα στη Θέση μου Alpha

Πληροφορίες από το retrodb.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Στέφανος Στρατηγός 1923-2006

Ο Στέφανος Στρατηγός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923 και ήταν γιος των ηθοποιών Βασιλείου και Αμαλίας Στρατηγού. Αδελφές του ήταν οι επίσης ηθοποιοί Αλέκα και...

Πέτρος Ζαρκάδης 1940-

Ο Πέτρος Ζαρκάδης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Ως μέλος του Σ.Ε.Η. ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διετέλεσε...

Λίντα Γίγα 1964-2016

Η Λίντα Γίγα γεννιέται το 1964 και τα εκφραστικά της μάτια και το αψεγάδιαστο κορμί της αφήνουν ιστορία καθώς μαζί με το υποκριτικό της...

Τελευταίες αναρτήσεις