11.6 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΧάρης Ρώμας 1960-

Σχετικές αναρτήσεις

Χάρης Ρώμας 1960-

- Advertisement -

Ο Χάρης Ρώμας (Χαράλαμπος Ρασσιάς) γεννήθηκε στο Πειραιά στις 23 Μαρτίου του 1960 και είναι Έλληνας κωμικός, ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, στιχουργός και πολιτικός. Είναι γνωστός και δημοφιλής για τις τηλεοπτικές σειρές, “Οι μεν και οι δεν, Κωνσταντίνου και Ελένης και Το καφέ της Χαράς που γνώρισαν τεράστια διαχρονική επιτυχία.

Έχει μπει στο βιβλίο για τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, για την τηλεοπτική σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης, ως σειρά με τις περισσότερες επαναλήψεις.

Αποφοίτησε από τη σχολή Μωραΐτη και κατόπιν εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία και αποφοίτησε, λαμβάνοντας πτυχίο Ιατρικής το 1992.

Σε ηλικία 25 ετών παντρεύτηκε μία συμφοιτήτριά του και ο γάμος τους διήρκεσε 2 χρόνια. Αντί για γιατρός, επέλεξε να γίνει ηθοποιός και σπούδασε υποκριτική τέχνη αρχικά στη Δραματική Σχολή Κατσέλη και στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

H απόφαση αυτή δεν άρεσε στους γονείς του και ιδίως στον πατέρα του, ο οποίος σταμάτησε να του μιλάει και του απαγόρευσε να εμφανιστεί στο θέατρο με το επίθετό του (Ρασσιάς). Έτσι, ο Χάρης Ρώμας έγινε γνωστός με το επώνυμο της μητέρας του (Ρώμα). Με τον πατέρα του συμφιλιώθηκε λίγο πριν τον θάνατό του.

Από το 1991 και έπειτα, διαμένει μόνιμα στο Χαλάνδρι.

romas xaris

Από το 2019 είναι αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, και είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με την παράταξη, “Νέα Αρχή για την Αττική” του Γιώργου Πατούλη, με την οποία και εξελέγη, λαμβάνοντας 7.837 σταυρούς προτίμησης.

Αρχικά ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ως εντεταλμένος σύμβουλος θεατρικών, πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων και στη συνέχεια ως, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είναι εγγεγραμμένος ως ανεξάρτητος, όμως είναι προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, “Χαλάνδρι στο Φως” για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Χάρης Ρώμας: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1983Γλυκιά συμμορία 
1985Μπορντέλο 
1987Έλα Μιμή στον τόπο σου 
1987Η πολυτεχνίτισσα 
1987Η φάπα της χρονιάς 
1987Ολέ ολέ γειά σου Ελλάδα κουρελέ 
1987Σας έπιασα στα πράσα 
1988Η Μάτα Χάρη ξαναχτυπά 
1988Πως τη λεν τη βαζελίνη τούρκικα 
1988Φάγατε Λιανήσατε τελειώσατε 
1989Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Μιμή χτενίζεται 
1989Η γόησσα 
1989Κλέψαν τα δις την κάλπη να δεις 
1993Γυναίκες δηλητήριο 
2001Ροζ Ολοταχώς 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1983|1983Αστέρια από χώμα ΕΡΤ
1983|1983Κοχλίας: Αυτοβιογραφία ΕΡΤ
1983|1983Τα σκληρά καρύδια ΕΡΤ
1990|1990Η κυρία του πάνω ορόφου ΑΝΤ1
1990|1990Η μικρή μας επιθεώρηση ΕΤ2
1991|1991Μάμα Μία ΑΝΤ1
1992|1992Ελλάς Παλλάς ΕΤ1
1992|1992Εξ αδιαιρέτου ΕΤ1
1993|1993Οι μεν και οι δεν ΑΝΤ1
1993|1993Σας έπιασα στα πράσα ΕΤ1
1997|1997Ο κακός Βεζύρης Mega
1998|1998Κωνσταντίνου και Ελένης ΑΝΤ1
2000|2000Λίφτινγκ ΑΝΤ1
2003|2003Βοήθεια γειτόνοι Alpha
2003|2003Σαββατογεννημένες Mega
2003|2003Το Καφέ της Χαράς ΑΝΤ1
2006|2006Γάμος με τα όλα του: Ο γάμος είναι φυλακή ΑΝΤ1
2006|2006Γάμος με τα όλα του: Ομφάλιος λώρος ΑΝΤ1
2007|2007Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον ΑΝΤ1
2009|2009Doctor Ρούλης ΑΝΤ1
2019|2019Αν ήμουν πλούσιος ΑΝΤ1
2019|2019Το Καφέ της Χαράς ΑΝΤ1
2022|2022Τα Νεοκλασικά: Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης Alpha
2023|2023Τα Νεοκλασικά: Ο Μαυρογιαλούρος Alpha
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Φέρτης Γιάννης

Ο Γιάννης Φέρτης είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής από τη δεκαετία του 1960 έως και σήμερα σε...

Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο 1965-1966

Η ταινία, "Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 270.054 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 93 ταινίες. Πρόκειται για κινηματογραφική...

Γιάννης Μπέρτος 1903 – Άγνωστο

Ο Γιάννης Μπέρτος γεννήθηκε το 1903 και ήταν Έλληνας ηθοποιός.Στις δεκαετίες του '50, '60 και '70, έλαβε μέρος σε πολλούς θιάσους, θεατρικές παραστάσεις και...

Τελευταίες αναρτήσεις