22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΜίμης Χρυσομάλλης 1938-2004

Σχετικές αναρτήσεις

Μίμης Χρυσομάλλης 1938-2004

- Advertisement -

Ο Μίμης Χρυσομάλλης ήταν Έλληνας ηθοποιός που γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα.
Ξεκίνησε την καριέρα του, σαν “παιδί-θαύμα”, τραγουδώντας στα “Ταλέντα του Γιώργου Οικονομίδη”. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, ηθοποιός με ευρεία ερμηνευτική γκάμα, “κινήθηκε” με άνεση και αφοσίωση σε πλήθος ρόλων από το παγκόσμιο δραματικό ρεπερτόριο (Σαίξπηρ, Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, επιθεώρηση, πρόζα κ.ά.).

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό από την συμμετοχή του σε πολλές κινηματδεογραφικές επιτυχίες, “Το βαρύ πεπόνι”, “Άρπα κόλα”, “Safe Sex”, “Βαριετέ”, “Ένας και ένας”, “Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο” κ.ά. καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές, “Το τελευταίο αντίο”, “Σαν αδελφές”, “Λίστα γάμου” κ.ά..

Από το 1965 έως το 1985 έζησε με την γυναίκα του Μαρία, με την οποία έκαναν ένα γιο, το Δημήτρη. Από το 1986 έως το θάνατό του έζησε με την Ελένη Κρίτα.

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 12 Νοεμβρίου 2004. Επίσης τραγούδησε στον μικρό ήρωα, του Λουκιανού Κηλαϊδόνη.

Μίμης Χρυσομάλλης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Συννεφιασμένοι ορίζοντες 
1970Μια γυναίκα στην αντίσταση 
1971Υποβρύχιον Παπανικολής 
1974Δι’ ασήμαντον αφορμήν 
1977Το βαρύ… πεπόνι 
1981Τον Καιρό των Ελλήνων 
1982Άρπα Colla 
1985Βαριετέ 
1985Αλαλούμια 
1999Safe Sex 
2000Ένας κι ένας 
2001Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο 
2003Οξυγόνο 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1976|1976Μια φορά κι έναν καιρό: Ο αυτοκρατορικός χοιροβοσκός ΕΡΤ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1985|1985Η ζωή του Αττίκ ΕΡΤ2
1988|1988Το Τυχερό μου Αστέρι ΕΤ2
1989|1989Επιθεώρηση, επιθεώρηση ΕΤ1
1990|1990Σύζυγος με μισθό ΕΤ1
1990|1990Χάρρυ Κλυνν show ΑΝΤ1
1991|1991Αξιότιμοι κύριοι ΕΤ1
1991|1991Στενές επαφές τρύπιου τοίχου ΕΤ1
1992|1992Βασίλης Ιάσων και Ντόκυ ΑΝΤ1
1992|1992Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου ΑΝΤ1
1993|1993Γίγας Μοτέλ Mega
1993|1993Εσύ αποφασίζεις Mega
1993|1993Μια Υπέροχη Ζωή Mega
1993|1993Ροζαλία – Ένα μπεστ σέλερ Mega
1994|1994Το τελευταίο αντίο Mega
1994|1994Τολμηρές ιστορίες: Ποια από τις δυο; ΑΝΤ1
1997|1997Τα χρώματα της αγάπης: Η μικρή Δανάη ΕΤ1
1999|1999Σαν αδελφές ΕΤ1
2001|2001Επιφάνεια Mega
2003|2003Λίστα γάμου ΝΕΤ
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Πόπη Λάζου 1937-

Η Πόπη Λάζου ήταν η πληθωρική ξανθιά του ελληνικού κινηματογράφου, που συνήθως υποδυόταν την εύπορη, άτακτη και δυναμική ζωντοχήρα. Δεν έπαιξε ποτέ πρωταγωνιστικούς ρόλους....

Χρήστος Δακτυλίδης 1932-

Ο Χρήστος Δακτυλίδης, γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 08 Ιανουαρίου (ή 11 Αυγούστου)  του 1932.Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου...

Ζωζώ Ζάρπα 1939-2012

Η Ζωζώ Ζάρπα γεννήθηκε το 1939. Υπήρξε ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, ελληνικές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές με τελευταία αυτή του...

Τελευταίες αναρτήσεις