12.9 C
Athens
Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΑπόστολος Αβδής 1903-1960

Σχετικές αναρτήσεις

Απόστολος Αβδής 1903-1960

- Advertisement -

Ο Απόστολος Αβδής (Αβδελόπουλος) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1903. Σπούδασε για λίγο Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά γράφτηκε στη Σχολή Δοκίμων.

Τα εγκατέλειψε όλα και βγήκε στο θέατρο το 1929, φοιτώντας στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Σύζυγος της ηθοποιού Ντίας Αβδή. Θα τον βρούμε και Απόστολο Αυδή. Ο Απόστολος Αβδής έφυγε από τη ζωή το 1960.

Απόστολος Αβδής: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1952Ο άλλος
1953Πρέπει να σε παντρέψουμε
1959Σάτιρα φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1937Άμλετ
1938Ζακυνθινή Σερενάτα
1941Έξοδος κινδύνου
1941Μια ζωή είναι αυτή
1942Γκραντ Οτέλ
1942Παντού τα πάντα
1951Ο Καλόκαρδος Γκρινιάρης
1954Ο φαύλος κύκλος
1957Dear Charles ή Τα παιδιά του Εδουάρδου

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μιχάλης Σουγιούλ (1906-1958)

Ο Μιχάλης Σουγιούλ (καλλιτεχνικό επώνυμο του Μιχαήλ Σουγιουλτζόγλου) ήταν σημαντικός Έλληνας συνθέτης ελαφράς μουσικής.Γεννήθηκε στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας την 01 Αυγούστου του 1906. Η οικογένειά...

Το πρόσωπο της ημέρας 1965-1966

Η ταινία, "Το πρόσωπο της ημέρας" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 327.683 εισιτήρια. Ηρθε στην 11η θέση σε 101 ταινίες.Περίληψη της ταινίας, "Το...

Δημήτριεφ Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Δημήτριεφ ήταν Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής, γεννημένος στην Αθήνα το 1929.  Ξεκίνησε από το μουσικό θέατρο. To 1955-58 τραγουδούσε στις επιθεωρήσεις των θεάτρων...

Τελευταίες αναρτήσεις