27.9 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...
ΑρχικήHθοποιοίΑπόστολος Αβδής 1903-1960

Σχετικές αναρτήσεις

Απόστολος Αβδής 1903-1960

- Advertisement -

Ο Απόστολος Αβδής (Αβδελόπουλος) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1903. Σπούδασε για λίγο Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά γράφτηκε στη Σχολή Δοκίμων.

Τα εγκατέλειψε όλα και βγήκε στο θέατρο το 1929, φοιτώντας στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Σύζυγος της ηθοποιού Ντίας Αβδή. Θα τον βρούμε και Απόστολο Αυδή. Ο Απόστολος Αβδής έφυγε από τη ζωή το 1960.

Απόστολος Αβδής: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1952Ο άλλος
1953Πρέπει να σε παντρέψουμε
1959Σάτιρα φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1937Άμλετ
1938Ζακυνθινή Σερενάτα
1941Έξοδος κινδύνου
1941Μια ζωή είναι αυτή
1942Γκραντ Οτέλ
1942Παντού τα πάντα
1951Ο Καλόκαρδος Γκρινιάρης
1954Ο φαύλος κύκλος
1957Dear Charles ή Τα παιδιά του Εδουάρδου

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ξύπνα Βασίλη 1969-1970

Η ταινία, "Ξύπνα Βασίλη" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες την σεζόν 1969-1970. Κόβοντας 201.084 εισιτήρια, κατατάχθηκε στην 35η θέση ανάμεσα σε 108...

Σούλης Θεοδώρου

Ο Σούλης Θεοδώρου ήταν ηθοποιός αλλά και χορευτής/χορογράφος ο οποίος είχε συγκροτήσει δικό του μπαλέτο.Στην κινηματογραφική ταινία, "Δυο Κοθώνια στο Ναυτικό" του 1952 εμφανίζεται...

Βασίλης Αφεντάκης

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου.Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον...

Τελευταίες αναρτήσεις