12.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑπόστολος Αβδής 1903-1960

Σχετικές αναρτήσεις

Απόστολος Αβδής 1903-1960

Ο Απόστολος Αβδής (Αβδελόπουλος) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1903. Σπούδασε για λίγο Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά γράφτηκε στη Σχολή Δοκίμων.

Τα εγκατέλειψε όλα και βγήκε στο θέατρο το 1929, φοιτώντας στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Σύζυγος της ηθοποιού Ντίας Αβδή. Θα τον βρούμε και Απόστολο Αυδή. Ο Απόστολος Αβδής έφυγε από τη ζωή το 1960.

Απόστολος Αβδής: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1952Ο άλλος
1953Πρέπει να σε παντρέψουμε
1959Σάτιρα φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1937Άμλετ
1938Ζακυνθινή Σερενάτα
1941Έξοδος κινδύνου
1941Μια ζωή είναι αυτή
1942Γκραντ Οτέλ
1942Παντού τα πάντα
1951Ο Καλόκαρδος Γκρινιάρης
1954Ο φαύλος κύκλος
1957Dear Charles ή Τα παιδιά του Εδουάρδου

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μάινας Στέλιος

Ο Στέλιος Μάινας γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου την 1 Οκτωβρίου του 1957 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (ξενοδοχειακές σπουδές) και αργότερα τελείωσε τη δραματική σχολή...

Αντώνης Παπαδόπουλος 1932-1983

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, χαρισματικός και αυτοδίδακτος κωμικός ηθοποιός, με καλοσυνάτο πρόσωπο και απίθανες γκριμάτσες, γεννήθηκε κυριολεκτικά στο θέατρο, αφού οι γονείς του είχαν τον...

Φέρτης Γιάννης

Ο Γιάννης Φέρτης είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής από τη δεκαετία του 1960 έως και σήμερα σε...

Τελευταίες αναρτήσεις