1.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑπόστολος Αβδής 1903-1960

Σχετικές αναρτήσεις

Απόστολος Αβδής 1903-1960

Ο Απόστολος Αβδής (Αβδελόπουλος) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1903. Σπούδασε για λίγο Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά γράφτηκε στη Σχολή Δοκίμων.

Τα εγκατέλειψε όλα και βγήκε στο θέατρο το 1929, φοιτώντας στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Σύζυγος της ηθοποιού Ντίας Αβδή. Θα τον βρούμε και Απόστολο Αυδή. Ο Απόστολος Αβδής έφυγε από τη ζωή το 1960.

Απόστολος Αβδής: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1952Ο άλλος
1953Πρέπει να σε παντρέψουμε
1959Σάτιρα φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1937Άμλετ
1938Ζακυνθινή Σερενάτα
1941Έξοδος κινδύνου
1941Μια ζωή είναι αυτή
1942Γκραντ Οτέλ
1942Παντού τα πάντα
1951Ο Καλόκαρδος Γκρινιάρης
1954Ο φαύλος κύκλος
1957Dear Charles ή Τα παιδιά του Εδουάρδου

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΑσπρέα Καίτη
Επόμενο άρθροΒάβαλης Τάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Παληός Κώστας

Ο ηθοποιός Κώστας Παληός γεννήθηκε το 1926 και πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου του 1996.Έπαιζε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες.Σημαντική εμφάνιση είχε στην ταινία "The...

Βουτσίνος Γιώργος

Ο Γιώργος Βουτσίνος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Αυγούστου του 1932 και είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστότερος για τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές.Συνεργάστηκε πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας του με...

Το λεβεντόπαιδο (1969-1970)

Η ταινία, "Το λεβεντόπαιδο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 344.184 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 99 ταινίες.-Με την επιστροφή της Αλίκης Βουγιουκλάκη...

Τελευταίες αναρτήσεις