25.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑπόστολος Αβδής 1903-1960

Σχετικές αναρτήσεις

Απόστολος Αβδής 1903-1960

Ο Απόστολος Αβδής (Αβδελόπουλος) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1903. Σπούδασε για λίγο Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά γράφτηκε στη Σχολή Δοκίμων.

Τα εγκατέλειψε όλα και βγήκε στο θέατρο το 1929, φοιτώντας στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Σύζυγος της ηθοποιού Ντίας Αβδή. Θα τον βρούμε και Απόστολο Αυδή. Ο Απόστολος Αβδής έφυγε από τη ζωή το 1960.

Απόστολος Αβδής: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1952Ο άλλος
1953Πρέπει να σε παντρέψουμε
1959Σάτιρα φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1937Άμλετ
1938Ζακυνθινή Σερενάτα
1941Έξοδος κινδύνου
1941Μια ζωή είναι αυτή
1942Γκραντ Οτέλ
1942Παντού τα πάντα
1951Ο Καλόκαρδος Γκρινιάρης
1954Ο φαύλος κύκλος
1957Dear Charles ή Τα παιδιά του Εδουάρδου

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαίτη Ασπρέα-Σαγιά 1916-1977
Επόμενο άρθροΤάκης Βάβαλης 1933-2003

Σχετικές αναρτήσεις

Μάκης Δελαπόρτας 1960-

Ο Μάκης Δελαπόρτας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 29 Νοεμβρίου του 1960. Ηθοποιός και δισκογραφικός παραγωγός, που ασχολήθηκε με τον ελληνικό κινηματογράφο, αφού τον λάτρευε...

Άγγελος Γιαννούλης

Ο Άγγελος Γιαννούλης γεννήθηκε το 1910. Από το 1945 έως το 1983 έλαβε μέρος σε 125 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου. Άγγελος Γιαννούλης: Φιλμογραφία Ρεπό (1982)Ιφιγένεια (1977)...

Ντενόγιας Ραφαήλ

Ο Ραφαήλ Ντενόγιας (μερικές φορές και Ραφαέλο Ντενόγιας, Αθήνα, 1914 ή 1911 – 1983) ήταν Έλληνας ηθοποιός και τενόρος. Απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε ηλικία 28...

Τελευταίες αναρτήσεις