15.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΠέγκυ Σταθακοπούλου 1960-

Σχετικές αναρτήσεις

Πέγκυ Σταθακοπούλου 1960-

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1960 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας του Διονύση και της Ευαγγελίας Σταθακοπούλου. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Καλδή και έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Χριστίνα.

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου κάνει το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι το 1983 στον θίασο του Κώστα Καρρά με το έργο του Κλαρκ “Σε ποιον ανήκει η ζωή μου”.Λίγους μήνες μετά, συμμετέχει ως Βαλερύ Ποπώφ στην “Εύθυμη Χήρα”, δίπλα στην υπέρλαμπρη Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και σε μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών που απαρτίζουν το θίασο, όπως ο Δάνης Κατρανίδης, ο Γιάννης Μπέζος, ο Γιάννης Ζαβραδινός κ.ά.

Την επόμενη σεζόν η Πέγκυ Σταθακοπούλου εμφανίζεται ως πρωταγωνίστρια στο πλευρό του Μάνου Κατράκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Στη συνέχεια έρχονται οι παραστάσεις “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” του Άρθουρ Μίλερ, “Λοκαντιέρα” του Κάρλο Γκολντόνι, “Ηθοποιός Κην”, “Με το ίδιο νόμισμα” του Νόρμαν Κράσνα, “Ρινόκερος” του Ευγένιου Ιονέσκο, “Πρωτομάστορας Σόλνες” του Ερρίκου Ίψεν, “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, “Bella Venezia”, “Τερέζα Ρακέν” του Εμίλ Ζολά κ.ά.

Πέγκυ Σταθακοπούλου

Ακολουθεί πιστά τις σκηνοθετικές οδηγίες των Γιάννη Ιορδανίδη, Λευτέρη Βογιατζή, Κώστα Αρζόγλου, Νικαίτης Κουντούρη, Γρηγόρη Βαλτινού, Μάγιας Λυμπεροπούλου, Αθανασίας Καραγιαννοπούλου σε πολλά έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, και συνεργάζεται με πλειάδα αξιόλογων ηθοποιών της ελληνικής θεατρικής σκηνής μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κώστας Αρζόγλου, Γιάννης Φέρτης, Κώστας Καρράς, Νικήτας Τσακίρογλου, Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Βούρος, Μηνάς Χατζησάββας, Φίλιππος Σοφιανός, Χρυσούλα Διαβάτη, Νόρα Βαλσάμη, Ντίνα Κώνστα, Απόστολος Γκλέτσος, Στράτος Τζώρτζογλου, Γιώργος Τζώρτζης. Επίσης, πρωταγωνιστεί σε αρκετά θεατρικά έργα διασκευασμένα για την τηλεόραση αλλά και το ραδιόφωνο.

Η παρθενική της εμφάνιση στην τηλεόραση γίνεται το 1983, στην -τολμηρή για τα δεδομένα της τότε εποχής σειρά της ΕΡΤ, “Η Κάθοδος”. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της κοινωνικής σειράς Γιώργος Μιχαηλίδης την ξεχωρίζει και της εμπιστεύεται τον ρόλο της 19χρονης ηρωίδας, Άννας, η οποία το έχει σκάσει από το σπίτι της και έχει εμπλακεί στα δίκτυα των ναρκωτικών. Στην Κρατική Τηλεόραση ακολουθούν το “Μινόρε της Αυγής” και “Το Πήδημα του Βάτραχου”.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Πέγκυ Σταθακοπούλου αρχίζει να συνεργάζεται με το ιδιωτικό κανάλι του ΑΝΤ1. Εκεί, μέσω των πολύ πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών συστήνεται ξανά στο ευρύ κοινό και γίνεται ιδιαίτερα αγαπητή στους τηλεθεατές. Πρωταγωνιστεί σε επεισόδια των πετυχημένωνσειρών του Πάνου Κοκκινόπουλου “Ανατομία ενός Εγκλήματος” και “Κόκκινος Κύκλος” καθώς και στο “Τμήμα Ηθών”.

Το 1993 η Πέγκυ Σταθακοπούλου βραβεύεται για την ερμηνεία της στο ρόλο της Πηνελόπη Δέλτα στην ιστορική σειρά “Η Εκτέλεση”, μια σειρά βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Φρέντυ Γερμανού και σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη. Από την τηλεοπτική της πορεία, επίσης ξεχωρίζει ιδιαίτερα η σειρά “Μια ζωή για την Έλσα” σε σενάριο Νίκου Παναγιωτόπουλου και σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τους Γιάννη Βόγλη, Κάκια Ιγερινού, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Έφη Μουρίκη, Γιώργο Τζώρτζη και Στάθη Κακαβά. Η ερμηνεία της στο ρόλο της νεαρής ταλαντούχας αρχιτέκτονα που έρχεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη του καρκίνου, ευαισθητοποιεί και αφυπνίζει το -γυναικείο κυρίως- κοινό γύρω από το θέμα του καρκίνου του μαστού.

Ακόμη, επιτυχία σημειώνει και η αστυνομική – ρομαντική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, “Ταύρος με Τοξότη”. Μαζί με τον Γιάννη Βούρο θεωρούνται ταιριαστό τηλεοπτικό ζευγάρι. Γι΄αυτό και η ίδια συνταγή επαναλαμβάνεται περίπου δέκα χρόνια αργότερα, με τη σειρά “Και σερά σερά” σε σενάριο Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1986Στην παγίδα του έρωτα 
1987Γλυκιά μου Μαρί 
1988Ερωτική έκρηξη!.. 
1988Ο άντρας της χρονιάς 
1989Μωρό για δυο 
1989Ολέθριος έρωτας 
1989Ρεπορτάζ αγάπης 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1983|1983Η Κάθοδος ΕΡΤ
1983|1983Το Μινόρε της Αυγής ΕΡΤ
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία ΕΡΤ2
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία: Η κόρη του παντοπώλου ΕΡΤ2
1988|1988Το Πήδημα του Βατράχου ΕΤ1
1991|1991Αξιότιμοι κύριοι ΕΤ1
1992|1992Ανατομία ενός εγκλήματος: Αντίστροφη μέτρηση ΑΝΤ1
1993|1993Ανατομία ενός εγκλήματος: Ο κύκλος της φωτιάς ΑΝΤ1
1993|1993Η εκτέλεση ΑΝΤ1
1993|1993Τμήμα ηθών: Η γυναίκα που χάθηκε ΑΝΤ1
1994|1994Ανατομία ενός εγκλήματος: Ενοικιάζεται ΑΝΤ1
1994|1994Οι Αγνοημένοι: Το πέρασμα ΑΝΤ1
1994|1994Ταύρος με Τοξότη ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Καμιά φορά καλό είναι να μπαίνει η ποίηση στη ζωή σου ΑΝΤ1
1995|1995Μια ζωή για την Έλσα ΑΝΤ1
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Ο επισκέπτης Alpha
2002|2002Αντίστροφη μέτρηση ΑΝΤ1
2005|2005Και… sera sera ΑΝΤ1
2018|2018Ο Πρίγκιπας της Φωτιάς Open

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Λίλη Παπαγιάννη 1927-2015

Η Λίλη Παπαγιάννη ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου του 1927 (Ημερολόγιο ΤΑΣΕΗ) και σπούδασε...

Μπέμπα Δόξα 1919-2000

Η Μπέμπα Δόξα (Αγγελική Αγγελοπούλου), ήταν αυτοδίδακτη Πειραιώτισσα «σουμπρέτα», γεννήθηκε το 1919 και πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 2000. Ήταν κόρη ηθοποιών και πήρε το βάπτισμα...

Μικρές Αφροδίτες 1963-1964

Η ταινία, "Μικρές Αφροδίτες" προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 114.047 εισιτήρια. Ήρθε στην 44η θέση σε 92 ταινίες. -Ξενόγλωσσοι τίτλοι της ταινίας, "Junge Aphroditen",...

Τελευταίες αναρτήσεις