17.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Βούρος 1955-

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Βούρος 1955-

Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Ιουνίου του 1955 και είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης.
Έχει επίσης διατελέσει βουλευτής και μέλος κοινωφελών οργανώσεων, καθώς και γράψει και επιμεληθεί διάφορα έργα.

Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Χίο και την Καβάλα.Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και στη Σχολή Χατζηδάκη.Κατά την παιδική και εφηβική του ηλικία, υπήρξε αθλητής του στίβου και ποδοσφαιριστής στα τμήματα της ΑΕΚ.

Γιάννης Βούρος 1955-
ΟΓιάννης Βούρος.

Κατά την διάρκεια των εφηβικών και φοιτητικών του χρόνων, Ο Γιάννης Βούρος δραστηριοποιήθηκε στο παράνομο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος Δημοσιογραφίας-Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Έπειτα υπήρξε πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Αθηναϊκή, καθώς και στην εφημερίδα Ημερησία. Αργότερα παρουσίασε την ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή “Κάθε μέρα”στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΙΡΤ). Το 1977, υπήρξε συνιδρυτής του Θεάτρου της Άνοιξης μαζί με άλλους συντελεστές ηθοποιούς.

ο Γιάννης Βούρος Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε επίσης θεατρικές παραστάσεις σε περιφερειακά θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), κρατικές σκηνές, παραστάσεις του παίχθηκαν σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα από τα αγγλικά και από τα γαλλικά.Έχει διατελέσει μέλος, αντιπρόεδρος και εντέλει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1992 έως το 1997.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) από το Μάρτιο του 2008 και υπεύθυνος για θέματα θεάτρου και κινηματογράφου στον τομέα πολιτισμού.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, Ο Γιάννης Βούρος εκλέχθηκε στην Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ.Στην Βουλή των Ελλήνων εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ενώ συμμετείχε σε άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, δεν συμμετείχε με σκοπό να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά. Από τον Μάιο του 2013, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Χατζάκη.

Γιάννης Βούρος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1985Και κλάμα ο ξενοδόχος
1986Τηλεκανίβαλοι
1986Αρχόντισσα
1986Για όλα φταίνε οι γκόμενες
1986Η Νάνσυ και τα κόλπα της
1986Ματάκιας και βρωμόστομος
1986Ο σωφέρ και το μανούλι
1986Οι σκληροί του Μπραχάμι
1986Πολιτσμάνα του σαματά η μάνα
1986Σχολή θηλυκών καμακιών
1986Το κοροϊδάκι της Ελένης
1987The…Κόπανοι
1987Επάγγελμα: Άντρες
1987Η πλούσια και το γκαρσόνι
1987Ο Ξελογιασμένος
1987Ο κανονιέρης
1987Οικογένεια τρα-λα-λα
1988Ένα κορίτσι σαν τον άνεμο
1988Η γάτα με το σκύλο
1988Μας…τελείωσες
1988Ο άντρας της χρονιάς
1989Έρωτας στη σκιά του φόβου
1989Η Παγίδα
1989Ο χασοδίκης
1989Παράξενο Σαββατοκύριακο
1989Περιμένοντας το αύριο
1989Ωραίος σκληρός και άφραγκος
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1990Ερωτικές απιστίες
2003Η τρίτη νύχτα
2003Να μ’ αγαπάς
2010The flight of the swan
2012Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι
20181968
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1975|1975Ρωμαίος και Ιουλιέττα ’75ΥΕΝΕΔ
1979|1979Το Ημερολόγιο Ενός ΘυρωρούΥΕΝΕΔ
1982|1982Άνθρωποι και κούκλεςΥΕΝΕΔ
1982|1982Οι δικηγόροιΕΡΤ
1983|1983Η λάμψη των άστρωνΕΡΤ2
1983|1983Το δίχτυΕΡΤ2
1984|1984Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Απόλλων και δολλάριαΕΡΤ2
1985|1985Μικρές αγγελίεςΕΡΤ2
1986|1986Μη μου Γυρνάς την ΠλάτηΕΡΤ2
1986|1986Τρεις και ο… Κούκος!ΕΡΤ
1989|1989Ποιος ήρθε στο σπίτι μας απόψεΕΤ2
1989|1989Το κανάλι των παρανόμωνΕΤ2
1990|1990ΔίψαMega
1991|1991Η Αγάπη της ΓάταςMega
1992|1992Αγάπη στο ΑιγαίοΕΤ2
1993|1993Άνω κάτω το ΣαββάτοMega
1993|1993Εσύ αποφασίζειςMega
1994|1994Έρωτας και ΠάθοςMega
1994|1994Ταύρος με ΤοξότηΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Μετά την κατάρρευση του ΣοσιαλισμούΑΝΤ1
1995|1995ΣκορπιόςMega
1995|1995Σκορπιός: Ο μικρός ΆγγελοςMega
1996|1996Οι επαγγελματίεςMega
1997|1997Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχήΑΝΤ1
1998|1998ΕπιθυμίεςΑΝΤ1
2001|2001Όσο υπάρχει αγάπηΑΝΤ1
2003|2003ΦιλοδοξίεςMega
2005|200510η εντολή: Ο τοίχοςAlpha
2005|2005Και… sera seraΑΝΤ1
2006|2006Αν μ’ αγαπάςAlpha
2006|2006Πάλι Από την ΑρχήMega
2007|2007Big BangMega
2007|2007ΓιούγκερμανΑΝΤ1
2007|2007Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Νυχτερινό τηλεφώνημαAlpha
2008|2008Η πολυκατοικίαMega
2008|2008Οι ατρόμητοιAlpha
2016|2016Όσα δεν ξέρειςΡΙΚ1

Πληροφορίες από το retrodb.gr

Προηγούμενο άρθροΒαγγέλης Βουλγαρίδης 1942-
Επόμενο άρθροΒουτσινά Ρένα

Σχετικές αναρτήσεις

Ρώμας Χάρης

Ο Χάρης Ρώμας είναι Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και στιχουργός.Γεννήθηκε ως Χαράλαμπος Ρασσιάς το 1960 στον Πειραιά, όπου και έζησε μέχρι 6 ετών. Αποφοίτησε από...

Μιχάλης Μουστάκας 1956-

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μουστάκας γεννήθηκε στη Κύπρο το 1956 και είχε θείο το "μεγάλο" ηθοποιό, Σωτήρη Μουστάκα ενώ έχει ξαδέρφη την, επίσης ηθοποιό, Αλεξία...

Σκιαδαρέσης Γεράσιμος

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1960 στην Πάτρα και είναι Έλληνας ηθοποιός.Σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή Ε. Χατζίκου, απ'...

Τελευταίες αναρτήσεις