Ελληνικός Κινηματογράφος Βούρος Γιάννης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΒουλγαρίδης Βαγγέλης
Επόμενο άρθροΒουτσινά Ρένα

Τυχαία Αρθρα

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 και το πλήρες όνομα της είναι, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι Ελληνίδα γερμανικής...

Βούρος Γιάννης

Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Ιουνίου του 1955 και είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης.
Έχει επίσης διατελέσει βουλευτής και μέλος κοινωφελών οργανώσεων, καθώς και γράψει και επιμεληθεί διάφορα έργα.

thumb Βούρος Γιάννης Βούρος Γιάννης

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Χίο και την Καβάλα.Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και στη Σχολή Χατζηδάκη.Κατά την παιδική και εφηβική του ηλικία, υπήρξε αθλητής του στίβου και ποδοσφαιριστής στα τμήματα της ΑΕΚ. Κατά την διάρκεια των εφηβικών και φοιτητικών του χρόνων, δραστηριοποιήθηκε στο παράνομο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος Δημοσιογραφίας-Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.
Έπειτα υπήρξε πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Αθηναϊκή
, καθώς και στην εφημερίδα Ημερησία
. Αργότερα παρουσίασε την ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή “Κάθε μέρα”
στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΙΡΤ). Το 1977, υπήρξε συνιδρυτής του Θεάτρου της Άνοιξης μαζί με άλλους συντελεστές ηθοποιούς. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε επίσης θεατρικές παραστάσεις σε περιφερειακά θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), κρατικές σκηνές, παραστάσεις του παίχθηκαν σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα από τα αγγλικά και από τα γαλλικά.Έχει διατελέσει μέλος, αντιπρόεδρος και εντέλει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1992 έως το 1997.
a44265fb-51fa-4827-8936-22bc754b6b97 Βούρος Γιάννης Βούρος Γιάννης
Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) από το Μάρτιο του 2008 και υπεύθυνος για θέματα θεάτρου και κινηματογράφου στον τομέα πολιτισμού. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, εκλέχθηκε στην Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ.Στην Βουλή των Ελλήνων εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ενώ συμμετείχε σε άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, δεν συμμετείχε με σκοπό να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά. Από τον Μάιο του 2013, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Χατζάκη.
Φιλμογραφία   

  • Η γάτα με το σκύλο (1984)
  • Η Νάνσυ και τα κόλπα της (1986)
  • Για όλα φταίνε τα θηλυκά (1986) …. Αδάμ
  • Επάγγελμα άντρες (1987)
  • The κόπανοι (1987) …. Μίκι
  • Ένα κορίτσι σαν τον άνεμο (1987)
  • Έρωτας στη σκιά του φόβου (1988) …. Αδάμ
  • Η τρίτη νύχτα (1988) …. Κωνσταντίνος – Αλέξανδρος

Βιντεοταινίες  

  • Ερωτικές απιστίες (1990)
  • Έρωτας στη σκιά του φόβου (1989)
  • Ωραίος σκληρός και άφραγκος (1989)
  • Ο χασοδίκης (1989)
  • Η παγίδα (1989)
  • Παράξενο Σαββατοκύριακο (1989)
  • Περιμένοντας το αύριο (1989)
  • Ένα κορίτσι σαν τον άνεμο (1988)
  • Ο άντρας της χρονιά (2) (1988)
  • Μας τελείωσες (1988)
  • Η γάτα με το σκύλο (1988)
  • Επάγγελμα: Άντρες (1987)
  • Η πλούσια και το γκαρσόνι (1987)
  • Ο ξελογιασμένος (1987)
  • Ο κανονιέρης (1987)
  • Αρχόντισα (1986)
  • Για όλα φταίνε οι γκόμενες (1986)
  • Πολιτσμάνα του σαματά η μάνα (1986)
  • Ματάκιας και βρωμόστομος (1986)
  • Ο σωφέρ και το μανούλι (1986)
  • Οι σκληροί του Μπραχάμι (1986)
  • Σχολή Θηλυκών καμακιών (1986)
  • Το κοροϊδάκι της Ελένης
  • Η Νάνσυ και τα κόλπα της (1986)
  • Και κλάμα ο ξενοδόχος (1985)

Similar Articles

Αρθρα

Στράτος Διονυσίου

Ο Στράτος Διονυσίου ήταν λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και τραγουδοποιός που έλαμψε στις πίστες και τη δισκογραφία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του λαϊκού...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 626ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 626ο

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 652ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 652ο