11.4 C
Athens
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Υπάρχει και φιλότιμο: Το σκηνοθετικό λάθος στην ταινία

Aθάνατος ελληνικός κινηματογράφος. Λατρεμένος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Κάποιοι...

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι σταρ στις ελληνικές ταινίες (βίντεο)

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, ήταν το φυτώριο...

Υπολοχαγός Νατάσσα: Η εκκλησία που γυρίστηκε η σκηνή με τα πολυβόλα

Η ταινία, "Υπολοχαγός Νατάσσα" προβάλλεται κάθε χρόνο...
ΑρχικήHθοποιοίΔημήτρης Ζακυνθινός 1939-

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Ζακυνθινός 1939-

Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του”Εθνικού Θεάτρου”. Αποφοίτησε επίσης από την “Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου”. Πρωτοεμφανίζεται το 1965 με τη “Νέα Σκηνή” του Κωστή Λειβαδέα.

Ακολουθούν συνεργασίες με τον θίασο Μάρως Κοντού – Γ. Κωνσταντίνου – Ν. Ρίζου,τον θίασο Ζωής Λάσκαρη κ.ά. Ξεκινάει την καριέρα του και στον κινηματογράφο συμμετέχοντας στην ταινία ” Κάτι κουρασμένα παλικάρια “. Έντονη υπήρξε η δραστηριότητα του και στην τηλεόραση.Υπήρξε εκφωνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και παρουσίαζε για ένα μεγάλο διάστημα τις μόνιμες εκπομπές “Ταξιδεύοντας εδώ και εκεί”. Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η.

Δημήτρης Ζακυνθινός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Να ζη κανείς ή να μη ζη; 
1967Κάτι κουρασμένα παληκάρια 
1968Ο ψεύτης 
1969Η κόμησσα της φάμπρικας 
1970Η ταξιτζού 
1970Κρίμα… το μπόι σου 
1970Ο παιχνιδιάρης 
1971Διακοπές στο Βιετνάμ 
1971Εφοπλιστής με το ζόρι 
1971Η Κόρη του Ήλιου 
1971Οι Αμαρτωλοί 
1971Ολοκαύτωμα 
1972Αγάπη μου παλιόγρια 
1972Εχθρός ενός λαού 
1973Ένα ελεύθερο κορίτσι 
1973Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς 
1973Ο φαντασμένος 
1974Γυμνοί στο χιόνι 
1975Βρώμικη παρθένα 
1978Από που πάνε για τη χαβούζα 
1978Υπόθεση Πολκ 
1979Ένα γελαστό απόγευμα 
1979Οι φανταρίνες 
1980Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο 
1981Άγριες κότες 
1981Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. 
1981Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια 
1981Της πολιτσμάνας το κάγκελο 
1982Το φράγμα 
1983Σιδηρά κυρία 
1989Αθώος ή ένοχος; 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Κεκλεισμένων των θυρών ΕΙΡΤ
1973|1973Ο κόσμος και ο Κοσμάς ΥΕΝΕΔ
1975|1975Βασίλισσα Αμαλία ΕΙΡΤ
1975|1975Τερέζα Βάρμα Δακόστα ΕΙΡΤ
1976|1976Σκοτεινές Δυνάμεις ΕΡΤ
1978|1978Έξοδος κινδύνου ΕΡΤ
1980|1980Μεθυσμένη πολιτεία ΕΡΤ
1981|1981Η Κραυγή των Λύκων ΥΕΝΕΔ
1981|1981Τραγουδιστάδες της λευτεριάς ΕΡΤ
1982|1982Τα Λαυρεωτικά ΕΡΤ
1982|1982Το ξεκίνημα της φωτιάς: Ρόκκος Χοϊδάς ΕΡΤ
1983|1983Ο κατάδικος ΕΡΤ
1983|1983Οι Ιερόσυλοι ΕΡΤ2
1987|1987Πόντιος Πιλάτος ΕΤ2
1989|1989Αθώος ή ένοχος ΕΤ1
1989|1989Η έκτη εντολή ΕΤ2
1989|1989Συνωμοσία ΕΤ2
1991|1991Η δίκη ΕΤ2
1991|1991Ο πύργος των Μοσκώφ ΕΤ1
1994|1994Η Οργή των Θεών ΣΚΑΙ
1995|1995Η Πρόβα του Νυφικού ΑΝΤ1
1995|1995Χαμένη άνοιξη ΕΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Λυγίζος Μήτσος

Ο Μήτσος Λυγίζος γεννήθηκε το 1912 (αναφέρεται και το 1914) στην Αθήνα και πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993.Ποιητής, μελετητής, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Σε...

Μαριάννα Τουμασάτου 1967-

Η Μαριάννα Τουμασάτου γεννήθηκε στις 06 Δεκεμβρίου του 1967 στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα, ενώ κατάγεται από την Κεφαλονιά. Μετά το σχολείο, φοίτησε...

Τα νησιά του Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 17ο

Ύψωμα 33Στα λίγο περισσότερα από τα 30 λεπτά που διαρκεί, το «Υψωμα 33» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου κλείνει μέσα του κάθε πτυχή του τι σημαίνει...

Τελευταίες αναρτήσεις