Ελληνικός Κινηματογράφος Ζακυνθινός Δημήτρης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΖαϊφίδης Γιώργος
Επόμενο άρθροΖάρπα Ζωζώ

Τυχαία Αρθρα

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Ζακυνθινός Δημήτρης

Δημήτρης Ζακυνθινός

Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του”Εθνικού Θεάτρου”. Αποφοίτησε επίσης από την “Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου”. Πρωτοεμφανίζεται το 1965 με τη “Νέα Σκηνή” του Κωστή Λειβαδέα. Ακολουθούν συνεργασίες με τον θίασο Μάρως Κοντού – Γ. Κωνσταντίνου – Ν. Ρίζου,τον θίασο Ζωής Λάσκαρη κ.ά. Ξεκινάει την καριέρα του και στον κινηματογράφο συμμετέχοντας στην ταινία ” Κάτι κουρασμένα παλικάρια “. Έντονη υπήρξε η δραστηριότητα του και στην τηλεόραση. Υπήρξε εκφωνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και παρουσίαζε για ένα μεγάλο διάστημα τις μόνιμες εκπομπές “Ταξιδεύοντας εδώ και εκεί”. Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η.
Φιλμογραφία
Αθώος ή ένοχος; (1989)
Σιδηρά κυρία (1983)
Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια (1981)
Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ (1981)
Η πολιτσμάνα (1981) [Μάριος Φραγκέτης]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979) [(μοιχός)]
Υπόθεση Πολκ (1978)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [(διευθυντής τράπεζας)]
Βρώμικη παρθένα (1975)
Γυμνοί στο χιόνι (1974)
Η δίκη των δικαστών (1974)
Ένα ελεύθερο κορίτσι (1973)
Ο φαντασμένος (1973)
Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς (1973)
Αγάπη μου παλιόγρια (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971) [Θεοδόσης]
Η κόρη του ήλιου (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Ο παιχνιδιάρης (1970)
Κρίμα… το μπόι σου (1970)
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969) [υπαρχιφύλακας]
Ο ψεύτης (1968)
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966) [Φακελάκης]

Similar Articles

Αρθρα

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 628ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 628ο

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....