34.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΖάννα Φλωρέττα

Σχετικές αναρτήσεις

Ζάννα Φλωρέττα

Η Φλωρέττα Ζάννα, αν και ηθοποιός αποκλειστικά του κινηματογράφου.

‘Επαιξε σε λίγες ταινίες, αλλά έγινε αμέσως πρωταγωνίστρια, αφήνοντας το στίγμα της σε επτά δραματικές ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας το 1936 και το πραγματικό της όνομα ήταν Στυλιανέα Ανθή.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1959, πρωταγωνιστώντας στην ταινία “Αμαρυλλίς” (Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης). Το 1963 πρωταγωνίστησε στην δραματική περιπέτεια της Φίνος Φιλμ, “Αμοκ” και συνέχισε με επιτυχημένες ερμηνείες σε αρκετές ταινίες.

Το 1966, εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες της Φίνος Φιλμ – “Κατηγορώ τους Ανθρώπους”, “Οι Κυρίες της Αυλής”, και “Κοινωνία Ώρα Μηδέν”, σκηνοθετημένες όλες από τον Ντίνο Δημόπουλο. Τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία “Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης”.

Υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1960 ως το θάνατό του, το 2003.

Πέθανε στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου 2019. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ανάρτησης του ηθοποιού Γιώργου Γεωργίου στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook.
Φιλμογραφία   

Έτος Ταινία Ρόλος
1959 Αμαρυλλίς (Το Κορίτσι της Αγάπης) Αμαρυλλίς
1962 Όταν λείπη η γάτα! Άννα Ζέμπερη
1963 Αμόκ Σάρα
1964 Ο τελευταίος πειρασμός Λένα Καλομοίρη
1965 Κατηγορώ τους ανθρώπους Σοφία Ρούσσου
1966 Κοινωνία Ωρα Μηδέν κυρία Συρίγου
1966 Οι κυρίες της αυλής Μελίτα Κομνηνού
1968 Η αρχόντισα κι ο αλήτης Αννέτα
1968 Αγάπη και αίμα Φωτεινή

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Ζαϊφίδης 1939-2006
Επόμενο άρθροΖωζώ Ζάρπα 1939-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Δαδακαρίδης Πυγμαλίων

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1977 στο Μάντσεστερ της Αγγλίας από πατέρα Έλληνα...

Ένας μεγάλος έρωτας (1963-1964)

Η ταινία, "Ένας μεγάλος έρωτας" προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 202.607 εισιτήρια. Ήρθε στην 25η θέση σε 92 ταινίες. -Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Άγγελου...

Η λύκαινα 1950-1951

Η ταινία, "Η λύκαινα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 57.664 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 13 ταινίες. -Κοινωνική ταινία του 1951 παραγωγής, Ανζερβός...

Τελευταίες αναρτήσεις