9.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΖάννα Φλωρέττα

Σχετικές αναρτήσεις

Ζάννα Φλωρέττα

Η Φλωρέττα Ζάννα, αν και ηθοποιός αποκλειστικά του κινηματογράφου.

‘Επαιξε σε λίγες ταινίες, αλλά έγινε αμέσως πρωταγωνίστρια, αφήνοντας το στίγμα της σε επτά δραματικές ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας το 1936 και το πραγματικό της όνομα ήταν Στυλιανέα Ανθή.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1959, πρωταγωνιστώντας στην ταινία “Αμαρυλλίς” (Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης). Το 1963 πρωταγωνίστησε στην δραματική περιπέτεια της Φίνος Φιλμ, “Αμοκ” και συνέχισε με επιτυχημένες ερμηνείες σε αρκετές ταινίες.

Το 1966, εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες της Φίνος Φιλμ – “Κατηγορώ τους Ανθρώπους”, “Οι Κυρίες της Αυλής”, και “Κοινωνία Ώρα Μηδέν”, σκηνοθετημένες όλες από τον Ντίνο Δημόπουλο. Τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία “Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης”.

Υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1960 ως το θάνατό του, το 2003.

Πέθανε στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου 2019. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ανάρτησης του ηθοποιού Γιώργου Γεωργίου στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook.
Φιλμογραφία   

ΈτοςΤαινίαΡόλος
1959Αμαρυλλίς (Το Κορίτσι της Αγάπης)Αμαρυλλίς
1962Όταν λείπη η γάτα!Άννα Ζέμπερη
1963ΑμόκΣάρα
1964Ο τελευταίος πειρασμόςΛένα Καλομοίρη
1965Κατηγορώ τους ανθρώπουςΣοφία Ρούσσου
1966Κοινωνία Ωρα Μηδένκυρία Συρίγου
1966Οι κυρίες της αυλήςΜελίτα Κομνηνού
1968Η αρχόντισα κι ο αλήτηςΑννέτα
1968Αγάπη και αίμαΦωτεινή

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΖαϊφίδης Γιώργος
Επόμενο άρθροΖωζώ Ζάρπα 1939-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Γκιζά Αμαλία

Η Αμαλία Γκιζά γεννήθηκε στα Γιάννινα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σύζυγός της ο ηθοποιός Βασίλης Μητσάκης. Μένει μόνιμα...

Δημητράτος Νίκος

Νίκος ΔημητράτοςΟ Νίκος Δημητράτος ήταν Έλληνας τραγουδιστής και ηθοποιός, με σπουδαία φωνητικά και υποκριτικά προσόντα.Στο τραγούδι έγινε γνωστός από την πολυετή συνεργασία του...

Δόξας Ανέστης

Ανέστης Δόξας Ο Ανέστης Δόξας (Δοξόπουλος) γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1882.Ξεκίνησε την καριέρα του το 1898 με ελληνικό θίασο που περιόδευε στην Βουλγαρία.Από το 1920...

Τελευταίες αναρτήσεις