31.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΚάκια Αναλυτή 1934-2002

Σχετικές αναρτήσεις

Κάκια Αναλυτή 1934-2002

- Advertisement -

Η Κάκια Αναλυτή ήταν ενζενί του Ελληνικού Κινηματογράφου και του θεάτρου. Εξαιρετικό ταλέντο, κατάφερε να γίνει σταρ της «χρυσής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου» με ένα ιδιαίτερο, ραφινάτο και απέριττο στυλ υποκριτικής, το οποίο συνόδευε μία γοητευτική παρουσία.

Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1934 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1955 με το θίασο του Διονύση Παγουλάτου στο έργο «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρ. Ξενόπουλου.

Συνεργάστηκε με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη ενώ η συνεργασία της με το θίασο της Κυρίας Κατερίνας αποδείχτηκε τυχερή, γιατί όχι μόνο της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια σειρά αξεπέραστων κωμωδιών, αλλά και να γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και μετέπειτα σύζυγό της, επίσης ηθοποιό, Κώστα Ρηγόπουλο.

analiti
Η Κάκια Αναλυτή με τον Κώστα Ρηγόπουλο

Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1959 συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε έξι ταινίες, όπως την «Λαός και Κολωνάκι», πλάι στον αξέχαστο Κώστα Χατζηχρήστο. Συνέχισε την κινηματογραφική της καριέρα παίζοντας και σε κωμωδίες και σε δράματα, ενώ συνολικά πήρε μέρος σε 34 ταινίες.

Το ταλέντο της στην Φίνος Φίλμ αποτυπώθηκε μόνο σε 2 ταινίες οι οποίες είχαν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία: Η πρώτη ήταν το 1964 στην ταινία «Η Βίλλα των Οργίων», όπου ερμήνευσε τον ρόλο της μικροαπατεώνισσας η οποία εκβιάζει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ενώ η δεύτερη ήταν η ταινία «Αγάπη μου Ουα Ουα» το 1974, μεταφορά στην οθόνη της ομώνυμης θεατρικής επιτυχίας του θιάσου Αναλυτή-Ρηγόπουλου.

Η θεατρική παράσταση παιζόταν αδιάκοπα από το 1967 έως το 1972 στο θέατρο «Αναλυτή» που είχε ιδρύσει η ίδια με τον Κώστα Ρηγόπουλο. Η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε την τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση ενώ μετά αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο θέατρο, ανεβάζοντας σημαντικά έργα, όπως «Λεωφορείο ο Πόθος», «Έρωτας και Πολιτική», «Γυάλινος Κόσμος» κ.α., ενώ τελευταία θεατρική της εμφάνιση ήταν το 1997 με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Σε Φιλώ στη Μούρη».

Έφυγε από τη ζωή την 1η Ιουνίου 2002, σε ηλικία 68 ετών.

Κάκια Αναλυτή: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1959Ένα Νερό Κυρα Βαγγελιώ 
1959Ανθισμένη αμυγδαλιά 
1959Λαός και Κολωνάκι 
1959Ματωμένο ηλιοβασίλεμα 
1959Να πεθερός, να μάλαμα 
1959Ο Γιάννος κι’ η Παγώνα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Αμαρτωλά νιάτα 
1960Μια του κλέφτη 
1960Οικογένεια Παπαδοπούλου 
1960Σταχτοπούτα 
1960Το Ραντεβού της Κυριακής 
1960Το Χαμίνι 
1961Ματωμένα στέφανα 
1961Τα νιάτα θέλουν έρωτα 
1962Αμαρτωλές 
1962Η Ελληνίδα και ο Έρωτας 
1962Θρίαμβος 
1962Πεζοδρόμιο 
1962Ποτέ δε σε ξέχασα 
1963Η καρδιά της μάνας 
1963Μάνα γιατί με γέννησες 
1964Διαζύγιο αλά ελληνικά 
1964Ζωή Γεμάτη Πόνο 
1964Η βίλλα των οργίων 
1964Ο ζητιάνος μιας αγάπης 
1964Συγχώρεσέ με, αγάπη μου 
1964Χωρίς γονείς κι αδέλφια 
1965Γλυκειά, γλυκειά μου αγάπη 
1965Και οι 14 ήταν υπέροχοι
1966Γεύση 
1966Μαζί σου για πάντα 
1967Ουδείς Αναμάρτητος 
1967Πειραιάς ώρα 7,30′
1969Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα 
1974Αγάπη μου Ουά-Ουά 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νίνα Αφεντάκη

Η Νίνα Αφεντάκη γεννήθηκε το 1915 και ήταν κόρη του ηθοποιού Νίκου Αφεντάκη και της τραγουδίστριας Έλλης Αφεντάκη. Υπήρξε μέλος του Σ.Ε.Η. το 1933.Νίνα...

Πολίτου Όλγα

Η Όλγα Πολίτου γεννήθηκε στην Πάτρα από Επτανήσιους γονείς και είναι απόφοιτη της Θεατρικής σχολής Εθνικού Θεάτρου. Ξεκίνησε την Θεατρική της θητεία από το...

Αννίτα Δαλέζιου 1947-

Η Αννίτα Δαλέζιου (Δαλεζίου) είναι χορεύτρια και ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1947. Στα καλλιστεία του 1965, αναδείχθηκε ''Ελληνίδα'' της χρονιάς.Αννίτα Δαλέζιου: ΦιλμογραφίαΕίναι ένας... τρελός τρελός...

Τελευταίες αναρτήσεις